Ders Planı / ET VE ÜRÜNLERİNDE KALİTE

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 4.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler) Dr. Öğr. Üyesi CANSU AKGÜL
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Et ve ürünlerinin kalite kontrolü ve kalite kriterleri konularında öğrencilere bilgi kazandırılmasıdır.
Dersin İçeriği Et ve ürünlerinde kalite kontrol ve önemi, Ette kalite parametreleri ve genel kalite kriterleri, Et ve ürünlerinde kontaminasyon,Kritik kontrol noktaları, Kalite güvenliği, Asgari kalite temin yöntemi ve uygulanması, Et ve ürünlerinde duyusal kalite, Karkas kalitesi, Et ve ürünlerinde fiziksel ve kimyasal kalite, Et ve ürünlerinde mikrobiyolojik kalite, Et ve ürünlerinde sanitasyon, Et ve ürünlerinde kalite kusurları.

Haftalık Ders Konuları

1Etin Tanımı,Bileşimi,Bileşenlerin Özellikleri ve İnsan Beslenmesindeki Yeri.
2Et ve Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Önemi
3Ette Kalite Parametreleri ve Genel Kalite Kriterleri
4Et ve Ürünlerinde Kontaminasyon,Kritik Kontrol Noktaları
5Kalite Güvenliği
6Asgari Kalite Temin Yöntemi ve Uygulanması
7Et ve Ürünlerinde Duyusal Kalite
8Karkas Kalitesi
9ARA SINAV
10Et ve Ürünlerinde Fiziksel ve Kimyasal Kalite
11Et ve Ürünlerinde Fiziksel ve Kimyasal Kalite
12Et ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kalite
13Et ve Ürünlerinde Sanitasyon
14Et ve Ürünlerinde Kalite Kusurları

Kaynaklar

[1] Öztan,A.Et Bilimi ve Teknolojisi.2008.Filiz Matbaacılık San. Ve Tic.Ltd.Şti.,ISBN:9753956320,Ankara.
[2] Göğüş,U.Et ve Kalite.Pelikan Yayınevi.Ankara
[3] Gökalp,H.Y.,Kaya,M.,1999.Et ve Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Uygulama Kılavuzu. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları.Erzurum