Ders Planı / ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 4.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi EKİN DİNÇEL KASAPOĞLU
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. MERYEM BADAYMAN
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Et ve ürünlerinde uygulanan analizler konularında öğrencilere bilgi ve beceri kazandırılmasıdır.
Dersin İçeriği Et ve et ürünlerinin özellikleri,Et ve ürünlerinde numune alma, Et ve ürünlerinde duyusal muayeneler, Et ve ürünlerinde fiziksel muayeneler, Et ve ürünlerinde serolojik muayeneler, Et ve ürünlerinde histolojik muayeneler, Et ve ürünlerinde kimyasal muayeneler, Balık etinde duyusal muayeneler, Balık etinde fiziksel muayeneler, Balık etinde kimyasal muayeneler.

Haftalık Ders Konuları

1Giriş
2Et ve Et Ürünleri Özellikleri
3Et ve Et Ürünlerinden Örnek Alma
4Et ve Et Ürünlerinde Duyusal Analizler
5Et ve Et Ürünlerinde Fiziksel Analizler
6Et ve Et Ürünlerinde Serolojik Analizler
7Et ve Et Ürünlerinde Histolojik İncelemeler
8Vize SINAVI
9Et ve Et Ürünlerinde Kimyasal Analizler
10Et ve Et Ürünlerinde Kimyasal Analizler
11Balık Etinin Özellikleri
12Balık Etinin Duyusal Analizleri
13Balık Etinin Fiziksel Analizleri
14Balık Etinin Kimyasal Analizleri

Kaynaklar

1-Gıda Analizleri, Prof.Dr. Bekir Cemeroğlu, Ankara Universitesi Yayınları
2- İlgili TSE Standartları