The Future of US-Turkey Relations and Russian Effects

The Future of USA-Turkey Relations and Russian Influences.jpg

İstanbul Aydın Üniversitesi Ulusal Güvenlik ve Strateji Uygulama ve Araştırma Merkezi (USAM) tarafından, 10 Haziran 2021 tarihinde “The Future of USA-Turkey Relations and Russian Influences” (Türkiye-ABD İlişkilerinin Geleceği ve Rusya Etkisi) başlıklı uluslararası webinar gerçekleştirilmiştir. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Doç. Dr. Mustafa Aydın’ın açılış konuşması ile başlayan webinarın moderatörlüğünü USAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Naim Babüroğlu gerçekleştirmiştir.

Değerli analiz ve katkıları ile webinarın konukları, Emekli Büyükelçi Fatih Ceylan (Emekli Büyükelçi-Turkish Permanent Representative to NATO 2013-2018), Emekli Büyükelçi John Herbst (Director Eurasia Center, Atlantic Council), Emekli Tuğ. Gen. Mark T. Kimmitt (USA Retired Former Assistant Secretary of State for Political-Military Affairs US Department of State), Doç. Dr. Michael Reynolds (Near Eastern Studies and Director of the Program in Russian, East European and Eurasian Studies at Princeton University), Dr. Fariz İsmailzade (Executive Vice Rector at ADA University), Dr. Jeff Mankoff (Distinguished Research Fellow at the U.S. National Defense University's Institute for National Strategic Studies) olmuştur.

Webinarda Türkiye-ABD ilişkileri çeşitli boyutlarıyla değerlendirilmiş olup, Rusya’nın ikili ilişkideki müdahilliği tartışılmıştır. Rusya ve ABD’nin çıkar mücadelesi temelindeki ilişkilerinin Türkiye’ye yansımaları değerlendirilmiştir. Suriye Krizi, YPG/PKK terör örgütü, S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin meseleler Türkiye-ABD ilişkileri ve NATO müttefikliği üzerinden analiz edilen diğer başlıklar olmuştur. 14 Haziran 2021’de NATO zirvesinde bir araya gelecek olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı John Biden arasındaki liderler seviyesindeki görüşmenin, transatlantik ilişkiye nasıl etki edebileceğine dair projeksiyon çizilmiştir.

“The Future of USA-Turkey Relations and Russian Influences” (Türkiye-ABD İlişkilerinin Geleceği ve Rusya Etkisi) başlıklı uluslararası webinar, Sayın Aydın, Sayın Babüroğlu, Sayın Ceylan, Sayın Herbst, Sayın Kimmitt, Sayın İsmailzade, Sayın Mankoff, Sayın Reynolds’ın analizleri ve değerli katkılarıyla başarıyla tamamlanmıştır.

güncelleme: 16.6.2021 15:07