Ders Planı /

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi
Dersin AKTS Kredisi
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ?
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları Kardelen Yazılım

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Özel sağlık sektöründe sürekli değişen mevzuatları yakında takip etmek ve doğru yorumlamak, değişimlere hızla adapte olup bu süreci yönetebilmek amaçlanmaktadır. Katılımcıların çalıştığı şirkette yönetimine sunacağı raporlama, maliyet ve verimlilik çalışmalarında yol gösterici genel hastane yöneticileri yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Yine Sağlık Sektöründe verilen hizmetlerin doğru bir şekilde faturalamaya dönüştürülememesi şirketlerin en temel sorunlarından biridir. Bu program ile tüm faturalandırma süreçleri ele alınarak; güncel bilgilerin edinilmesi, yaşanması muhtemel kayıpların (Kesinti ve Ceza) önlenmesi, nitelikli personel yetiştirilmesi ile birlikte hastanelerin en büyük problemi olan giderlerin kontrol altında tutulmasını sağlayacaktır. Program ile kişilerin bu yönde farkındalık oluşturması, rutin bir faturalama ya da medikal Muhasebe personeli olmanın yanı sıra tüm hastane süreçlerinin analizlerini yapabilen, bunları kurgulayabilen ve bu süreçleri yönetebilen yöneticilerin yetiştirilmesi amaçlanmıştır.
Dersin İçeriği Kapsam, Hasta Kabul ve Provizyon (Trafik kazası-Adli Vaka-İş kazası Tanım ve Uygulamaları), Tedavi Kategorileri (Ayaktan,Hizmet başı ödeme yöntemi- Vakabaşı ödeme yöntemi-Acil faturalandırma süreçleri- Kırmızı alan- Yeşil alan- FTR faturalandırma süreçleri- Yatarak, Hizmet başı ödeme yöntemi-Tanıya dayalı işlem ve kapsamı- Komplikasyon- Tedaviden vazgeçme- Hizmetin yarım kalması- Eşlik Eden Hastalık-Kontrol Süreleri hesaplama), Tıbbi Malzeme (Tanıya dayalı işlemlerde ayrıca faturalandırılacak Malzemeler-Pakete dahil / hariç malzemelerin tespiti-Malzeme Kurallarının yorumlanması)

Haftalık Ders Konuları

1Sağlık Hizmetleri, Sistemleri ve Politikaları ile ilgili araştırmalar ve detaylı anlatım sağlanması
2Sağlık Hizmetlerinde Ödeme Modelleri
3Sağlık Hizmetlerinde Ödeme Modelleri
4SGK Sözleşme Hükümleri
5SGK Denetim - Ceza Yönetmeliği ve Hükümleri
6S.U.T Yönetmeliği ve Uygulamaları
7Tıbbi Malzeme Mevzuatı ve Uygulamaları
8Vize Sınavı
9Medula Kullanımı, Anlaşmalı Kurumlar İşleyişi
10Faturalandırma ilkeleri ve Dönem Sonlandırma işlemleri
11Anlaşmalı kurumlar ve faturalama sistemleri
12Bu sertifikaya sahip olanların gerek çalışırken, gerekse yeni iş imkanları ararken daha imtiyazlı ve öncelikli birer birey olmalarını sağlamak hedeflenmektedir.
13Kardelen yazılım ile uygulamalar yapılması
14DRG klinik eğitimler ve uygulamaları ve ICD 10 EĞİTİMİ

Kaynaklar

1-SUT UYGULAMA TEBLİĞİ, SGK, TÜRK TABİBLER BİRLİĞİ, YAZILIM FİRMALARI KARDELEN YAZILIM