Ders Planı / ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. MURAT ÖZMEN
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı İşletme içi ve işletme dışı yiyecek-içecek hizmetlerinin önemi, ziyafet (banket) ve catering kavramları, ziyafet ve ikram hizmetlerinde yönetim ve yönetimin fonksiyonları, ziyafetlerden beklenen faydanın sağlanması için yapılması gerekenler, ziyafet ve ikram hizmetlerinin satış ve pazarlaması ile ilgili konularda öğrencilerin bilgi sahibi olması ve sektöre hazır hale getirilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Ziyafet ve ikram hizmetleri tanım ve önemi, ziyafet organizasyonlarında rezervasyon, ziyafet organizasyonlarında planlama, ziyafet salonlarının hazırlanması, ziyafet organizasyonlarında servis çeşitleri, ziyafet organizasyonlarında satış ve maliyet analizi, hijyen-sanitasyon

Haftalık Ders Konuları

1Ziyafet ve ikram hizmetlerinin tanımı
2Yiyecek içecek hizmetlerinin önemi
3Ziyafet ve ikram hizmetlerinde yönetim
4Ziyafeti değerlendirme kriteri
5Ziyafet hizmetlerinin satış ve pazarlanması
6Kokteyl, toplantı, grup yemeklerinin organizasyonu
7Ziyafetin planlanması
8Ziyafet salonunun düzenlenmesi
9Ziyafetlerde protokol ve servis
10Ziyafet satış, maliyet ve fiyatlama
11Ziyafette hijyen ve sanitasyon
12Ziyafette kültürel farklılıkların önemi
13Ziyafette demografik farklılıkların önemi
14Ziyafetin faturalandırılması

Kaynaklar

1-Nilgün Sevinç, Ziyafet ve İkram Yönetimi, Detay Yayıncılık