Ders Planı / YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Bu ders ile öğrenciye; Yiyecek-İçecek sektöründeki işletme türlerinin ve bunların özelliklerinin kavratılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren işletme türleri, bu işletmelerin özellikleri, verilen hizmetin türü ve içeriği, ilgili işletmelede yapılan üretimin özellikleri ve üretim yöntemleri, servis usulleri, işletmelerin tabi oldukları yasal düzenlemeler ve yükümlülükler bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Haftalık Ders Konuları

1YİYECEK İÇECEK ENDÜSTRİSİ
2YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNE GENEL BAKIŞ
3YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM FONKSİYONU
4YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE ORGANİZASYON YAPISI VE İŞLEYİŞİ
5BESLENME YÖNTEMLERİ
6MENÜ PLANLAMASI
7YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE SATIN ALMA, TESLİM ALMA VE DEPOLAMA
8ARA SINAV
9ÜRETİM PLANLAMASI
10SERVİS YÖNTEMLERİ
11SERVİS YÖNTEMLERİ
12SANİTASYON VE GÜVENLİK
13YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİNİN PAZARLANMA KAVRAMI
14FİNAL SINAVI

Kaynaklar

1-Ders kitapları ve meteryaller