Ders Planı / OTEL İŞLETMECİLİĞİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 6.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Bu ders ile öğrenciye; turizm işletmesinin yönetimini ve otel işletmeciliği ilgili temel kavramları anlama ve kullanma yeterliliğinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Otelcilik Endüstrisine Giriş, Dünya’da Otelcilik Endüstrisinin Gelişimi, Otel İşletmelerinin Tanımı ve Özellikleri, Türkiye’de Otel İşletmelerinin Sınıflandırılması, Türkiye'de İşletmelerin Hukuksal Açıdan Sınıflandırılması ve Otel İşletmeleri, Otel İşletmelerinde Yönetim, Otel İşletmelerinde Yönetimin İşlevleri, Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi ve İşlevleri, Otel İşletmelerinde Pazarlama, Otel İşletmelerinde Pazarlama Karmasının İncelenmesi, Otel işletmerinde Farklılaşma

Haftalık Ders Konuları

1Otelcilik Endüstrisine Giriş
2Dünya’da Otelcilik Endüstrisinin Gelişimi
3Otel İşletmelerinin Tanımı ve Özellikleri
4Türkiye’de Otel İşletmelerinin Sınıflandırılması
5Otel İşletmelerinde Kuruluş Kararı ve Yer Seçimi
6Otel İşletmelerinde Yönetim
7Otel İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi
8Otel İşletmelerinde Pazarlama
9Otel İşletmelerinde Satın Alma
10Ara Sınav
11Otel İşletmelerinde Önbüro Hizmetleri
12Otel İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Hizmetleri
13Otel işletmeciliğinde Toplam Kalite Yönetimi
14Genel değerlendirme

Kaynaklar

Nazmi KOZAK, Otel İşletmeciliği, Detay Yayıncılık