2023-2024 MEDYANIN GELECEĞİNE DAİR PERSPEKTİFLER

 İstanbul Aydın Üniversitesi Reklamcılık Bölümü bünyesinde bulunan, Reklam Atölyesinin düzenlediği “Reklam Üzerine Konuşmalar” serisi Aposto kurucusu Umutcan Savcı’nın katılımıyla 28 Mart 2024, saat 11:00’de gerçekleşti. Öğr. Gör. Cem Arıdağ moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide medyanın geleceğine dair perspektifler konuşuldu.  

Medya’nın geleceğinden söz eden Savcı, üniversite yıllarından başlayarak deneyim kazanmanın ve ne olursa olsun kendimizi geliştirmemizin önemli olduğunu vurguladı. İstanbul & New York merkezli bağımsız dijital medya ve teknoloji şirketi Aposto’nun kurucu ortağı olarak kendisi de genç bir girişimci olan Umutcan Savcı, “5 dakikada gündeme hakim ol” sloganı ile yola çıkan Aposto’nun amacı,  herkesin ilgi alanına göre filtrelenmiş, dünya medyasından seçilmiş satır başlarını her sabah bu kişilerin e-postalarına düşürmektir. Klasik habercilikten uzak, objektif olarak hem her sabah dünyanın gündemini taşırken hem de okuyucuya farklı konularda kaliteli bilgi aktarımı sağlıyoruz” dedi.
 
“İyi bir girişimci olmak sabır ister”
Savcı, kendi girişimcilik deneyimlerinden yola çıkarak genç girişimci adaylarına çeşitli tavsiyelerde bulundu. Fintech (finansal teknoloji) kurabilmek için girişimcinin geçmiş çalışmalarında yatırımcının saygısını kazanması gerektiğinden bahseden Savcı, yatırımcıların girişimciye yatırım yapmadan önce başarılı başarısız bütün geçmiş çalışmalarına baktıklarından söz etti.
Savcı, girişimciliğin bir kural kitabının olmadığını çaba sarf etme ve öz disipline sahip olmak ile ilgili olduğunu, 100 gün boyunca her gün kalkıp aynı şeyi aynı motivasyonla yapabilecek herhangi bir insanın girişimci olabileceğinden bahsetti.
Yazan: Nil Defne Hacıibrahimoğlu

28 mart333_page-0002.jpg
1711649636045.jpg

güncelleme: 15.4.2024 17:43