2016'daki Etkinlikler

24 kasım.jpg

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Münasebetiyle Düzenlenen

Panel

25 Kasım 2016, İstanbul Aydın Üniversitesi

IAU UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü, 25 Kasım'da "Turuncu Salon"da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle Paneli düzenliyor.

Panelin moderatörlüğünü UNESCO CDGE Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Celal Nazım İrem yaptı. Panelistler, AK Parti Ekonomik İşler Genel Başkan Yardımcısı Doç. Ebru Ceylan, İAÜ Hukuk Fakültesi, Yrd. Burcu Güdücü İAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ve Neslihan Aslıhan Aile, Çift ve Evlilik Terapisti Prof. Panelistler konunun hukuki, sosyolojik ve psikolojik boyutlarını tartıştılar.

göçmen.jpg UNESCO Başkanı Tarafından CDGE'de Uluslararası Göçmenler Günü Vesilesiyle Düzenlenen Panel

22 Aralık 2016, İstanbul Aydın Üniversitesi

IAU UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü, Uluslararası Göçmenler Günü münasebetiyle 22 Aralık'ta IAU Florya Kampüsü'nde Paneli düzenliyor.

UNESCO CDGE Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Celal Nazım İrem'in açılış konuşmasının ardından gerçekleşen Panelin moderatörlüğünü İAÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Deniz Yükseker yaptı. Panelistler, Yurttaşlar Derneği Mülteci Destek Projeleri Koordinatörü Hakan Ataman ve Hayata Destek Uluslararası İnsani Yardım Toplum Merkezi Direktörü Erdinç Kalıntaş, Suriyeli mültecilere odaklanarak Türkiye'deki uluslararası göçmenlerin mevcut durumunu ve faaliyetlerini tartıştı.

palestine.png

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

29 Kasım 2016, İstanbul Aydın Üniversitesi

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 29 Kasım'da ya da civarında kutlanıyor. 1947'de 29 Kasım BM Genel Kurulu, Filistin'de bir "Yahudi Devleti" ve bir "Arap Devleti"nin kurulmasını öngören 181 (II) sayılı kararı kabul etti ve Kudüs'ün özel bir uluslararası rejim altında bir korpus ayrılığı olarak kabul edildi.

Filistin 2011 yılından bu yana UNESCO üyesidir. UNESCO CDGE Kürsüsü, bu önemli günü Türkiye'deki Filistin Cemaati Temsilcileri ve İAÜ'deki Filistinli Öğrencilerin katılımıyla, kültürel etkinlikler ve dabke'nin Filistin dans gösterisi eşliğinde anmıştır.

disaster.jpg

Küresel Afet Gönüllü Projesi Brifingi

9 December 2016, Istanbul Aydın University

Küresel Afet Gönüllüleri Projesi brifingi 9 Aralık'ta UNESCO CDGE Başkanı ve İAÜ Afet Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından aşağıdakileri açıklamak için düzenlendi:

• -Afet türleri ve etkileri
  • -Küresel Afet Gönüllüsü Projesi detayları
  • -Bu proje için gönüllü olmanın faydaları

Daha fazla bilgi için:

Yer ve Tarih: Mayıs 2016, İstanbul Türkiye

Etkinliğin Tanımı: UNESCO Kültürel Diplomasi Kürsüsü, Yönetişim ve Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülay Uğur Göksel, "AB ve Türkiye'nin Göç Politikaları: Entegrasyon mu Uyum mu?" başlıklı konuşmasıyla panele konuşmacı olarak katıldı. "Suriyeli Mülteci Krizinin Türkiye-AB İlişkisine Etkisi" başlıklı çalıştay için.

güncelleme: 26.10.2022 17:17