2015'teki Etkinlikler

buyukcekmece.png

Büyükçekmece Belediyesi'nde Diyalog Çevreleri

Yer ve Tarih: 27 Ekim 2015, Büyükçekmece, Türkiye

Türkiye'de kent konseyleri vatandaşlara siyasete katılma temel hakkını sağlar. Kent konseyleri aracılığıyla yerel topluluk bir araya gelir ve kapsayıcı bir birim haline gelir. Her katılımcı, ortak sorunlarını çözmek için zamanını ve enerjisini vererek topluluğunun gerçek bir üyesi olur. Bu demokratik alanı, toplumda yaşayan uluslararası öğrencilerimizin yararına açmak istiyoruz. Bunun için uluslararası öğrencilerimizi komşularıyla buluşturmak için Kent Konseyi ile birlikte çalışıyoruz. Büyükçekmece belediyesi iş birliği ile 27 Ekim'de Büyükçekmece'de bir ilk gerçekleşti. Uluslararası öğrencilerimiz ve belediye yetkilileri ile birlikte uluslararası öğrencilerin yaşadıkları mahallelerde barınma ve ulaşım gibi sorunları tartıştık.

workshop.png

Çalıştaya Katılım: "Suriyeli Mülteci Krizinin Türkiye-AB İlişkisine Etkisi"

2016 Mayıs, İstanbul Türkiye

UNESCO Kültürel Diplomasi Kürsüsü, Yönetişim ve Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülay Uğur Göksel, "AB ve Türkiye'nin Göç Politikaları: Entegrasyon mu Uyum mu?" başlıklı konuşmasıyla panele konuşmacı olarak katıldı.

city councils.png Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Konferansı

14-15 Nisan 2016, IAU Kampüs, İstanbul Aydın Üniversitesi

İAÜ Türkiye Araştırmaları Merkezi ortaklığı ile İAÜ UNESCO Kürsüsü iki panel düzenliyor ve bu uluslararası konferansa akademik destek veriyor. Panel başlıkları aşağıdaki gibidir:

-Kültürel Yönetişim, Şehir ve Göç

-Yerel Liderlerle Birlikte Göçmen Yerleşiminin Belediye Yönetimi Konulu Yuvarlak Masa Toplantısı

paris.png

Yığın Olmuş Kimlikler Üzerine Yuvarlak Masa: Avrupa ve Türkiye'deki Suriyeli Mülteciler ve Ev Sahibi Topluluğun Karşılaştığı Zorluklar

24 Mart 2016, Paris, Fransa

İstanbul Aydın Üniversitesi UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü, Suriyeli mültecilerin ve ev sahibi ülke vatandaşlarının farklı ve çok disiplinli ülkelerden karşı karşıya olduğu zorlukları tartışmayı amaçlayan bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

eurie.png

EURIE 2016'ya Katılım: "Mülteci Öğrenciler için Eğitime Erişim" Eğitim Zirvesi

19 Şubat 2016, Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Türkiye

UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülay Uğur Göksel "From the Waiting Room to the Guest Room": Educational Opportunities and Challenges for the Refugee Students in Turkey başlıklı konuşmasıyla panele konuşmacı olarak katıldı.

oic.png

İstanbul İİT Gençlik Başkenti "Dini Çeşitliliği Keşfetmek" Konulu Bilgilendirme Semineri

14 Aralık 2015, IAU Kampüs İstanbul Türkiye

UNESCO Kültürel Diplomasi Kürsüsü, Yönetişim ve Eğitim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gülay Uğur Göksel, İstanbul İİT Gençlik Başkenti "Dini Çeşitliliği Keşfetmek" Bilgilendirme Semineri'ne konuşmacı olarak katıldı.

güncelleme: 26.10.2022 17:30