Suriyeli Mülteciler için Sertifika Programı (CPSR)

İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye’deki Suriyeli gençlere pazarlama, finans yönetimi ve bilgisayar programlama alanlarında iş odaklı özel modüller sağlamak için Suriyeli Mülteciler için Sertifika Programı uyguluyor.

Avrupa Birliği ve Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ile birlikte, British Council, Campus France ve Nuffic tarafından finanse edilen HOPES projesi hibesinin bir parçası olan, Suriyeli Mülteciler için Sertifika Programı, somut öğrenme neticesi ile birlikte market ihtiyaçlarıyla paralel eğitim modülleri sunar. Proje, Ocak-Nisan 2018 tarihleri ​​arasında paralel olarak uygulanan 3 farklı sertifika programını içermektedir: Pazarlama Sertifika Programı, Bilgisayar Bilimleri Sertifika Programı ve Finansal Yönetim Sertifika Programı. Her program, İngilizce eğitim modülleri, çalışma atölyeleri ve iş odaklı eğitimler içerir.

Sertifika programı, Suriyeli öğrencilerin istihdam olanaklarına yönelik yumuşak beceriler kazanmalarına ve yükseköğrenimlerine Türkiye'de devam etmeye karar vermeleri durumunda akademik ve ev sahibi topluluğa entegrasyonlarını destekleyecek bir kampüs ortamında aktif olarak yer almalarına olanak sağlayacaktır.
Programın sonunda sertifika sahibi öğrenciler, Türkiye'deki iş kuruluşlarının temsilcileri ve Türk şirketlerinin insan kaynakları profesyonelleri ile tanışma fırsatı yakalayacakları bir kariyer günü etkinliğine katılacaklar.

Kurs İçeriği

Modül 1: Finansal Yönetim

Bu modül, işletme finansmanı ve muhasebe standartlarının teori ve ilkelerine bir giriş niteliğindedir. KOBİ'ler için finansal sistemlerin temel teorisini ve işleyişini, işletme finansmanını, temel muhasebe ve vergi bilgilerini kapsar. Bu derste durum çalışmaları ve gerçek hayattan örnekler kullanılarak pratik bir yaklaşım benimsenmiştir.

Modül 2: Bilgisayar Programlama

Modülün amacı, bilgisayar donanım ve yazılımları, birbirleriyle nasıl etkileşime girdikleri ve yazılım uygulamalarının nasıl geliştirileceği hakkında bilgi ve anlayış kazandırmaktır. Öğrenciler yazılım projeleri hazırlayarak programlama becerilerini geliştireceklerdir.

Modül 3: Pazarlama Stratejisi

Modülün amacı, bir organizasyonun pazarlama işlevi, diğer işlevlerle nasıl bağlantılı olduğu ve bunun bir iş yapma biçimi olarak kurumsal stratejinin evrimi üzerindeki etkisi hakkında bilgi ve anlayış geliştirmektir. Öğrenciler, pazarlamanın kurumsal hedeflere ulaşma açısından sahip olduğu operasyonel rolü takdir ederken stratejik düşünme becerilerini geliştireceklerdir.

CPSR Eğitimleri Tamamlandı!

Suriyeli Mülteciler Sertifika Programı kapsamında Mali Yönetim, Bilgisayar Programlama ve Pazarlama Stratejisi modüllerine yönelik 14 haftalık eğitim 14 Nisan 2018 tarihinde tamamlandı.

Finansal Yönetim Programı – Öğrenci Sunumları
Çalışma Çalıştayı
Bilgisayar Programlama Programı Eğitimleri

Suriyeli öğrenciler iş odaklı atölyelere katıldı!

            Suriyeli Mülteciler Sertifika Programı kapsamında Mali Yönetim, Bilgisayar Programlama ve Pazarlama  Stratejisi modülleri üzerine 14 haftalık eğitim programlarını başarıyla tamamlayan Suriyeli öğrenciler, istihdam edilebilirliklerini artırmaya yönelik iş odaklı atölye çalışmalarına katıldı.
 
United Work iş birliği ile CV ve Ön Yazı Yazma Çalıştayı 12 Mayıs 2018
İş Yerinde Uyuşmazlık Çözümü Çalıştayı 26 Mayıs 2018
Liderlik Becerileri Çalıştayı 2 Haziran 2018
Yaratıcılık Çalıştayı 9 Haziran 2018
United Work iş birliği ile Mülakat Teknikleri Çalıştayı 12 Haziran 2018


güncelleme: 25.10.2022 18:10