Ders Planı /

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi
Dersin AKTS Kredisi
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ?
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. AYÇA YÜKSEL SAKINÇ
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Bu ders ile öğrenciye; Yiyecek-İçecek sektöründeki işletme türlerinin ve bunların özelliklerinin kavratılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösteren işletme türleri, bu işletmelerin özellikleri, verilen hizmetin türü ve içeriği, ilgili işletmelede yapılan üretimin özellikleri ve üretim yöntemleri, servis usulleri, işletmelerin tabi oldukları yasal düzenlemeler ve yükümlülükler bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Haftalık Ders Konuları

1Yiyecek İçecek Endüstrisine ve Yiyecek İçecek Yönetimine Giriş
2Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Kuruluş Çalışmaları ve Araştırmaları
3Yiyecek İçecek Bölümü ve Organizasyon Yapısı
4Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Hijyen, Sanitasyon ve Güvenlik
5Beslenme
6Mönü
7Servis
8Üretim (Mutfak)
9ARA SINAV
10Bar-İçki Bilgisi ve Servisi
11Yiyecek İçecek Döngüsü ve Maliyet Kontrolü
12Konuk ile İlişkiler ve Şikayetler ile İlgilenme
13Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Pazarlaması
14Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Pazarlaması

Kaynaklar

1-Ders kitapları ve meteryaller