Ders Planı / OTEL İŞLETMELERİNDE MALİYET KONTROLÜ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 4.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. AYÇA YÜKSEL SAKINÇ
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Otel işletmelerindeki maliyet kavramlarını öğrenmek, maliyet unsurlarını belirlemek, hesaplamak, kontrol etmek, kar/zarar analizini yapabilmek.
Dersin İçeriği Otel işletmelerindeki maliyet kavramları, maliyet unsurları, kar/zarar analizi.

Haftalık Ders Konuları

1Maliyet Kavramı ve Maliyet Kontrolünün Önemi
2Satın alma ve tesellüm kontrolü
3Depolama kontrolü
4Depolama Kontrolü (devam)
5Dağıtım kontrolü
6Dağıtım kontrolü(devam)
7Üretim Kontrolü
8Üretim Kontrolü (devam)
9ARASINAV
10Basit Maliyet Analiz Yöntemleri
11Ayrıntılı Maliyet Analiz Yöntemleri
12Standart Maliyet Analiz Yöntemleri
13Potansiyel Maliyet Analiz Yöntemleri
14Örnek Olay Çözümlemesi

Kaynaklar

Haşim Aras, Konaklama İşletmeciliğinde Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü, T.C. Turizm Bakanlığı