Açık Erişim Veritabanları

Veritabanları
Gravür Dünyası
Erişim Linki
https://www.gravurdunyasi.com
İçerik ve Kapsam
Gravür Dünyası Dijital Gravür Kütüphanesinin öncelikli amaçlarımızdan biri geçmiş yaşam, mekan ve duyguları günümüze taşıyarak belgeleyen antik baskı resimlerin ülkemizdeki bilinirliğine katkıda bulunmak ve kendi coğrafyamızla ilgili olanlar öncelikli olmak üzere görsel bir veri tabanı (kütüphane) hizmeti vermek suretiyle herhangi bir ticari gaye olmaksızın geniş kapsamlı bir kültür hizmeti sunabilmektir. Şu anda kütüphaneye konmuş olan yaklaşık 10.000 gravür ve harita ile bu hedefe yönelik ilk adımları atılmış bulunmaktadır.
Türk Eğitim İndeksihttp://www.turkegitimindeksi.com/ 
TR Dizinhttps://trdizin.gov.tr/ 
YÖK Tez Merkezihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ 
Academic Social Science Indexhttp://ww1.asosindex.com/?subid1=9e3234d0-3446-11ea-b610-0d09b87de89d 
Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğühttp://tubaterim.gov.tr/ 
arXivhttps://arxiv.org/Fizik, Matematik, Bilgisayar Bilimleri, Sayısal Biyoloji, Kantitatif Finans ve İstatistik konularında açık erişim 875.424 e-dergiyi içermektedir. arXiv Cornell Üniversitesi Kütüphanesi, Simons Vakfı ve üye kurumlar tarafından finanse edilmektedir.
Archivehttps://archive.org/ İnternet Archive, milyonlarca ücretsiz kitap, film, yazılım, müzik, web sitesi ve daha fazlasının kar amacı gütmeyen bir kütüphanesidir.
Base (Bielefeld Academic Search Engine)https://www.base-search.net/about/en/help.phpFelsefe, psikoloji, sosyololoji, edebiyat, tarih, dil bilim, teknoloji ve sanat konularında 60 Milyonun üzerinde tam metin içeriğe erişim sağlamaktadır. 
Biorwixhttps://www.biorxiv.org/Yaşam bilimleri konusunda yayınları içeren açık erişimli bir veritabanıdır. yaşam bilimlerindeki yayınlanmamış preprint'ler için ücretsiz bir çevrimiçi arşiv ve dağıtım servisidir. Kar amacı gütmeyen bir araştırma ve eğitim kurumu olan Cold Spring Harbor Laboratory tarafından işletilmektedir.
Bookboonhttps://bookboon.com/Öğrenciler için 1.000'den fazla ders kitabı ve 10 dilde iş dünyası profesyonelleri için 600 eBook sunmaktadır. Üniversite öğrencileri, profesyoneller ve sürekli seyahat edenler için 1.500'ün üzerinde e-kitabı ücretsiz olarak erişime sunmaktadır. Kitaplar PDF formatında indirilebilmekte ve dünya çapında kullanımı mümkün kılmak için yedi dilde erişime sunulmaktadır.bookboon.com, dünyanın önde gelen üniversitelerinde görev yapmakta olan saygın profesörler tarafından yazılan 800'den fazla ders kitabını; iş dünyasına ilişkin kendi alanında uzman kişiler tarafından yazılmış 400'ün üzerinde e-kitabı ve Avrupa'dan Avusturalya'ya, Kuzey Amerika'ya, Afrika'ya kadar farklı kıtalardaki yerler için yazılmış 300'ün üzerinde gezi rehberini içermektedir.
Caltechhttps://authors.library.caltech.edu/view/types/Caltech Fakültesi ve diğer Caltech araştırmacılarının araştırma yayınlarını içerir. CaltechAUTHORS'taki öğelerin çoğu makale ancak kitaplar, kitap bölümleri, konferans kağıtları ve daha fazlası da vardır.
Ceramics Web Bookhttps://www.nist.gov/mml/mmsd/webbookSeramik malzeme konusunda nitelikleri veritabloları ve tanımlamalar içerir.
Cern Document Serverhttp://cds.cern.ch/help/?ln=enParçacık fiziği konusunda bibliyografik kayıtlar, tam metin makaleler, e-kitaplar ve fotograflar içermektedir.
Cherm Spiderhttp://www.chemspider.com/HelpMenu.aspx34 milyonun üzerinde kimyasal ve bileşene ücretsiz erişim sağlayan bir veritabanıdır.
Classic bookshelfhttp://www.classicbookshelf.com/Klasik kitaplar mevcut.
Crossrefhttps://search.crossref.org/help/searchAçık erişimli bilimsel dergilerde yayınlanan tam metin makaleler, kitaplar ve standartlar Erişilebilen Yıllar Erişim yılları çeşitlilik göstermektedir. 
DART-Europehttp://www.dart-europe.eu/basic-search.php 27 Avrupa Ülkesinden 541 üniversitenin 420.000 civarı açık erişim araştırma tezine erişim imkanı sağlamaktadır. DART Europe, Avrupa araştırma tezlerine küresel erişimi geliştirmek üzere birlikte çalışan araştırma kütüphaneleri ve kütüphane konsorsiyumlarının bir ortaklığıdır.
Online Courseshttps://www.onlinecourses.com/Yale, MIT, Stanford, Harvard ve Michigan gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden açık online dersler. Harvard, Princeton ve MIT'ten profesörlere ait ders notları, videolar, sesli konferanslar, açık üniversite derslerinden oluşan bir koleksiyonu içeren kapsamlı ve ücretsiz bir kaynaktır. Hem eğitimini ilerletmek isteyenler için güçlü, tamamlayıcı bir kaynak hem de ek eğitim konuları araştıran ve üniversite düzeyinde ders olarak nelerin sunulabileceğini görmek isteyenler için bir kaynak niteliğindedir. E-mail adresi ile bir hesap oluşturmak suretiyle, istenilen konu başlıkları seçilebilir ve ders listesi oluşturulabilir.
DOAB Directory of Open Access Bookshttps://www.doabooks.org/Temel amacı açık erişim kitapların keşfedilebilirliğini arttırmaktır. Bu dizin; açık erişim ve akademik standartlara uymak koşuluyla; açık erişim ve akademik, hakemli kitap yayınlayan tüm yayıncılara açıktır.
DOAJ Directory of Open Access Journalshttps://www.doaj.org/Amacı; açık erişimli bilimsel ve akademik dergilerin kullanım kolaylığı ve görünürlüğünü artırmak,böylelikle bu dergilerin kullanımını ve etkisini arttırmayı teşvik etmektir.İçerik: 9.922 Dergi, 5.573 Makale düzeyinde dergi aranabilir. 120 Ülke 1.510.652 Makale
E-PRINT Networkhttps://www.osti.gov/eprints/pathways/Araştırma bulgularının iletilmesi niyetiyle araştırmacılar tarafından elektronik üretilen ve paylaşılan bilimsel ve profesyonel çalışmaları içermektedir. E-Print Network dünya çapında 31.797'nin üzerinde web sitesi ve veritabanı için kapı görevi görmektedir. Kimya, biyoloji ve yaşam bilimleri, malzeme bilimi, nükleer bilimler ve mühendislik, enerji araştırma, bilgisayar ve bilgi teknolojileri gibi konularda dahil olmak üzere, öncelikle fizik, temel ve uygulamalı bilimlerde 5 milyondan fazla e-dergiyi içermektedir.
EDP Sciencehttps://publications.edpsciences.org/#!s=current&l=enTam Metin Kimya, Mühendislik ve Teknoloji, Çevre Bilimleri, Sağlık, Yaşam Bilimleri, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Fizik ve Astronomi, Sosyal Bilimler, İnsan Bilimleri ve Ekonomi.
Espacerethttps://worldwide.espacenet.com/help?locale=en_EP&method=handleHelpTopic&topic=index90 Milyonun üzerinde patente ücretsiz erişim sağlayan bir veritabanıdır. Bu, dünya çapında 100 milyondan fazla patent belgesi ile ilgili verileri içerir.
EUDMLhttps://eudml.org/Avrupa'da matematik konusunda yayınlanan  250 derginin arşivine ücretsiz erişim sağlamaktadır.
Econbizhttps://www.econbiz.de/Alman Ulusal Ekonomi Kütüphanesi (ZBW) tarafından, Ekonomi alanındaki araştırma dokümanlarına ücretsiz erişim sağlamaktadır.
Hindawihttps://www.hindawi.com/Hindawi hakemli, tamamen açık erişim dergilerin dünyanın büyük büyük yayıncılarından biridir. Dünya çapında kurumlarda akademik merkezli editörler yardımıyla, sağlam yayıncılık standartları ve editoryal bütünlüğünü koruyarak hizmet verme odaklıdır.
Hukuk Kaynaklarıhttp://www.hukukkaynaklari.com/Hukukun bütün dallarında, 2000-2012 yılları arasında yayınlanmış, kitap, makale, çeviri, vb. yaklaşık 40.000 eser künyesini sistematik olarak listelemektedir. 
IAEA (International Atomic Energy Agency)https://inis.iaea.org/search/NUCLEUS  
International Nuclear Information System (INIS)
Power Reactor Information System (PRIS)
Advanced Reactors Information System (ARIS)
Integrated Nuclear Fuel Cycle Information System (iNFCIS)
Net Enabled Waste Management Database (NEWMDB)
Nuclear Data Services (NDS) veritabanlarını içermektedir.
Intechopenhttps://www.intechopen.com/Bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 3,175 books. e-kitaba ve 7 e-dergiye erişim sağlar.
National Academies Presshttps://www.nap.edu/ABD Ulusal Bilimler Akademisi, Ulusal Mühendislik Akademisi, Tıp Enstitüsü ve Ulusal Araştırma Konseyi raporlarını mümkün olduğunca geniş bir kitleye dağıtmak amacıyla hareket etmektedir. Bilim ve sağlık politikası ile ilgili önemli konularda güvenilir bilgiler içeren, tıp, mühendislik ve bilim konularında geniş bir yelpazede 200'den fazla kitap yayınlamaktadır.
Ubiquity Presshttps://www.ubiquitypress.com/ 
OpenDOAR -The Directory of Open Access Repositorieshttp://v2.sherpa.ac.uk/opendoar/Kurumsal açık arşiv sitelerinin listesini verir ve içeriklerinde toplu arama yapar.
Open Humanities Press:Misyonuhttp://openhumanitiespress.org/Dünya çapında serbestçe kullanılabilir çağdaş eleştirel düşünce konusunda lider çalışmalar yapmak olan Open Humanities Press, kolektif bir uluslararası açık erişim yayıncıdır. İnsan bilimleri alanında; kitap, dergi, vb. yayınları açık erişimli sunmaktadır.
Open Libraryhttps://openlibrary.org/Kütüphanelerarası ödünç kitap alabilme ve dünya klasik edebiyatından 1.000.000'dan fazla ücretsiz e-kitaba tam metin erişim mümkündür. Ödünç kitap alabilmek için hesap oluşturmak gerekmektedir.
Planet eBookhttps://www.planetebook.com/80'in üzerinde klasik edebiyat kitabına ücretsiz erişmek mümkündür.
PQDT Openhttps://pqdtopen.proquest.com/search.htmlTez yazarları tarafından, açık erişim olarak yayınlanması yönünde seçilmiş olan tezlere tam metin erişim imkanı sağlar. ProQuest's UMI Dissertation Publishing tarafından sunulan birhizmettir.
Project Gutenberghttp://www.gutenberg.org/42.000'in üzerinde ücretsiz e-kitap sunan gönüllü odaklı ortak bir projedir. Kitaplar öncelikle ABD'de telif hakları dışında kalan eski eserleri içermektedir. Ayrıca bazı ses kayıtlarını da içermektedir. Birçok başlık ePub veya kindle formatında e-kitap okuyucu  cihazlara indirilebilmektedir.
OAPENhttp://www.oapen.org/homeÖzellikle Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanında serbestçe erişilebilir açık erişim kitapları içermektedir. Kalite kontrollü açık erişim kitap koleksiyonu oluşturmak için yayıncılar ile çalışmakta ve yaygınlaştırma, kalite güvencesi ve dijital koruma alanlarında yayıncılar, kütüphaneler ve fon sağlayıcılara hizmet sunmaktadır.
Social Science Research Networkhttps://www.ssrn.com/index.cfm/en/ssrn-faq/Network hukuk, edebiyat, bilişsel bilimler, finans, antrolopoloji, ekonomi vb. konularını kapsayan açık erişimli kaynaktır. iki kısımdan oluşmaktadır. Abstract Database 594,400'den fazla akademik makale özetini, Electronic Database Collection kısmı ise 494,400'den fazla tam metin makale içermektedir. 
USPTO Patent Databasehttp://patft.uspto.gov/Ubiquity Press, hakem tarafından gözden geçirilen akademik dergilerin, kitapların ve verilerin açık erişimli bir yayıncısıdır.
Türk Sineması Araştırmalarıhttps://www.tsa.org.tr/Bilim ve Sanat Vakfı – Türk Sineması Araştırmaları (TSA) birimi tarafından yayınlanan TSA.org.tr, ön tarafta Türk sinemasına dair hafızanın yansıtıldığı ve yorumlandığı, güncelin nabzının tutulduğu, belirli ilkeler doğrultusunda sinema yayıncılığının yapıldığı; arka planda ise Türk sineması ile ilgili film, kişi, kitap, dergi, makale, söyleşi ve tez kategorilerinde sistematik künyelerin bulunduğu, yazılı, görsel ve işitsel belgelere dair arşiv veritabanı çalışmalarının yürütüldüğü bir Türk sineması internet platformudur. 
Open Access Journals in Middle Eastern Studies  http://amirmideast.blogspot.com/2010/12/alphabetical-list-of-openaccess.HtmlOrta Doğu ve İslam çalışmalarını içeren 500'ün üzerinde açık erişim dergi listesini içermektedir.
Akademik Araştırmalar İndeksihttp://www.acarindex.com/Akademik Araştırmalar İndeksi internet üzerinde yayınlanan yerli ve yabancı akademik çalışmaların dizinlendiği ücretsiz bir kaynaktır.
Devlet Arşivlerihttps://www.devletarsivleri.gov.tr/Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü (Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi arşivleri) yayınlarına erişebilirsiniz.
EBSCO Open Dissertationshttps://biblioboard.com/opendissertations/EBSCO ve BiblioLabs iş birliği ile oluşturulan EBSCO Open Dissertations™, 800.000'den fazla teze erişim sağlayan yeni, ücretsiz elektronik tez veri tabanıdır. Tezler herkesin erişimine açıktır.
Horizon Research Publishing (HRPUB)http://www.hrpub.org/index.phpÇok çeşitli akademik disiplinleri kapsayan hakemli dergileri yayınlayarak akademik araştırma ve bilimsel topluluklara hizmet veren dünya çapında açık erişim yayıncısıdır. Araştırmacılar ve bilim insanları için uluslararası bir akademik organizasyon olarak, araştırmacılara, yazarlara, akademik profesörlere ve öğrencilere geniş bir alanda en ileri araştırma başarılarını sağlamayı ve aralarındaki akademik değişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisihttps://islamansiklopedisi.org.tr/TDV İslâm Ansiklopedisi, İslâm ilimleri ve İslâm düşüncesinin yanı sıra beşerî ve sosyal bilimlerin farklı alanlarında yapılacak araştırmalar için kapsamlı bir kaynaktır
MIT Theseshttps://dspace.mit.edu/handle/1721.1/7582MIT Library koleksiyonunda 1800'lü yılların ortalarına kadar tamamlanmış 40.000'den fazla tez içermektedir.
Islamic Heritage Projecthttps://library.harvard.edu/collections/islamic-heritage-projectHarvard Üniversitesi, Islamic Heritage Project aracılığıyla Harvard'ın ünlü kütüphanesi ve müze koleksiyonlarından bulunan yüzlerce İslam el yazması, haritalar ve basılı metinleri kataloglamış, muhafaza etmiş ve elektronik ortama aktarılmıştır. Nadir ve çoğunlukla benzersiz olan bu eserler İnternet aracılığı ile tüm dünyadaki araştırmcıların erişimine açılmıştır. Islamic Heritage Project Prens Alwaleed Bin Talal'ın desteği ile araştırmacıların hizmetine sunulmuştur. Islamic Heritage Project için Harvard'ın Open Collections Program'ı aracılığı ile 280'den fazla el yazması, 275 basılı metin, 50 harita ve 156.000 sayfanın üzerinde belgenin elektronik kopyasını üretmiştir.
Europeana Collectionshttps://www.europeana.eu/portal/enAvrupa'nın müze, kütüphane, arşiv ve görsel-işitsel koleksiyonlarında bulunan 15 milyondan fazla dijital kaynağa erişim sağlamaktadır
Belletenhttps://www.ttk.gov.tr/?Page=DergiSayilar&DergiNo=1TC Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu – Türk Tarih Kurumu Dergisi dört ayda bir yayınlanır. Birinci sayıdan itibaren online olarak erişime açılmıştır.
Arkitekthttp://dergi.mo.org.tr/detail.php?id=2Arkitekt Dergisi veri tabanı, Zeki Sayar Anma Programı (2010-2012) kapsamında Mimarlar Odası tarafından hazırlanmıştır.
Danıştay Dergisihttp://www.danistay.gov.tr/dergiler.htmlT.C. Danıştay Başkanlığı tarafından yayınlanan dergi 109. sayıdan itibaren online olarak erişime açılmıştır.
Sayıştay Dergisihttps://dergi.sayistay.gov.tr/Default.asp?sayfa=2TC Sayıştaş Başkanlığı tarafından yayınlanan Sayıştay Dergisi'nin tüm içeriğine erişim sağlar
Türkiye Akademik Arşivihttps://arsiv.ulakbim.gov.tr/indexTürkiye'deki kurumsal akademik arşiv içeriklerini harmanlayan bir veri tabanıdır.
University of Pittsburgh Archive of European Integration (AEI)http://aei.pitt.edu/Avrupa Entegrasyonu Arşivi (AEI), Avrupa entegrasyonu ve birliği konusundaki 58,786 doküman ve araştırma materyalleri içeren elektronik bir depo ve arşivdir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Tutanaklarıhttps://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tutanak_sd.sorgu_baslangic#TBMM'nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihli ilk toplantıdan bugüne, TBMM, Millet Meclisi, Cumhuriyet Senatosu, Kurucu Meclis, Temsilciler Meclisi, Milli Birlik Komitesi, Milli Güvenlik Konseyi ve Danışma Meclisi'nden meydana gelen Parlamentonun tüm tutanakları.
DIMENSIONShttps://app.dimensions.ai/discover/publication140 Milyon belge ile bağlantılı  1,5 Milyar bağlantı,
20 Milyon araştırmacının profil bilgileri ve faaliyetleri,
Bilimsel çalışma ödenekleri takibi,
Yayınlar, Atıflar, klinik çalışmalar, patentler ve politika belgeleri.
Mimarlık Dergisi ( 1963-2018 )http://www.mo.org.tr/mimarlikdergisi/index.cfm?sayfa=arsivMimarlık dergisi, Türkiye Mimarlar Odası tarafından 1963 yılından beri yayımlanan, Türkiyenin en uzun soluklu ve en yüksek tirajlı mimarlık dergisidir. İki ayda bir, yılda 6 sayı olarak yayımlanan derginin yönetim merkezi, editör, yardımcı editörler ve yayın kurulu ile Ankara'dadır. 2013 yılında 50.yılına giren dergi, yarım yüzyıllık yayın hayatında Türkiye mimarlığı ve mimarlık mesleğinde yaşanan değişimlerle birlikte içerik ve tasarım açısından değişimler geçirse de, genel çizgisini sürekli kılmayı başarmıştır.
SciELO - Scientific Electronic Library Onlinehttps://www.scielo.org/en/Bilimsel dergilerin yanısıra içeriğinde kitap, biyolojik çeşitlilik mirası kütüphanesi gibi veritabanlarını da barındırmaktadır.
Art Encyclopedia http://www.artcyclopedia.com/ 
BioMed Central : The Open Access Publisherhttps://www.biomedcentral.com/ 
Britannicahttps://www.britannica.com/ 
The Adam Health Illustrated Encyclopedia – NLMhttps://medlineplus.gov/encyclopedia.htmlHastalıklar, testler, semptomlar, yaralanmalar ve cerrahi hakkında bilgi içeren bir e-ansiklopedidir.
Biyografyalar (Genel)http://www.biyografi.net/Osmanlı padişahları, cumhurbaşkanları, bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler, akademisyenler, yazarlar, gazeteciler, besteciler, sinema-oyuncuları, askerler ve işadamları hakkında biyografik bilgiler içermektedir.
David Rumseyhttps://www.davidrumsey.com/Modern dönem haritalarına ilaveten; son 5 asra ait 67.000 civarında tarihî harita
Canada Thesis Servicehttp://www.bac-lac.gc.ca/eng/services/theses/Pages/theses-canada.aspxKanada Milli Kütüphanesi tezleri
Duke Üniversitesi Kütüphanesihttps://archive.org/details/dulturk?&sort=-downloads&page=3Duke Üniversitesi Kütüphanesi'ndeki Osmanlıca 216 kitabı online okumak/incelemek ve indirmek için
FirstGov for Sciencehttps://www.science.gov/FirstGov For Science, Amerika Birleşik Devletlerinin resmi bilimsel kuruluşlarındaki bilgi kaynaklarına erişim sağlar. Bu veritabanı, bu kuruluşlar tarafından seçilmiş herbiri kendi alanının en iyisi olan, güvenilir bilgi kaynaklarını içermektedir. Bu bilgi kaynakları makaleleri, toplantı tutanakları ve teknik raporların veritabanları ile seçilmiş bilimsel web sayfalarını içerir. Bu web sayfaları ve veri tabanları, tarama ekranında birlikte veya ayrı ayrı taranabilir. Ayrıca FirstGov for Science veritabanında eğitime yardımcı web sayfaları da bulunmaktadır.
Library, Information Science & Technology Abstractshttp://web.a.ebscohost.com/ehost/search/basic?vid=0&sid=999173ae-13e6-40f0-b829-3a490e8adeb1%40sdc-v-sessmgr02LISTA, kütüphanecilik ve enformasyon bilimleri alanında bilinen en önemli danışma kaynaklarındandır. Kütüphanecilik, kataloglama, sınıflama, bibliometri, bilgi yönetimi ve daha pek çok konudaki 600'den fazla dergiyi, 1960'lı yılların ortalarından günümüze indekslemektedir.
National Center for Health Statistics (NCHS)https://www.cdc.gov/nchs/Ulusal Sağlık İstatistikleri Merkezi (NCHS), sağlıkla ilgili konularda istatistiksel raporlar yayınlamaktadır. Tam-metin "Sağlık ABD"yi de içeren yüzlerce yayına web sitesinden erişmek mümkündür.
NUMDAMhttp://www.numdam.org/numdam-bin/searchMatematik
SIL Internationalhttps://www.sil.org/Dilbilim çalışmalarını içerir.
Springer Openhttps://www.springeropen.com/Springer Yayınevinin açık erişim dergi ve kitaplarına erişim sağlanabilir.
Ahmet Yesevi Üniversitesi, Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğühttp://teis.yesevi.edu.tr/Ahmet Yesevi Üniversitesi, Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü'nü hizmete sunmustur. Tamamlanan projede, 14 binden fazla madde ve 62 bin eserden oluşan yaklaşık 5 milyon kelimelik bir veri tabanı oluşturuldu.
Listing of Open Access Databases (LOADB)http://loadb.org/1300'den fazla açık erişim veritabanına erişim sağlanabilir.
Türkiye Yazma Eserler Kurumuhttp://ekitap.yek.gov.tr/Türkiye Yazma Eserler Kurumu e-kitapları.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Elyazması Koleksiyonu
https://katalog.iae.org.tr/yordambt/yordam.phpSuna ve İnan Kıraç Vakfı Elyazması Koleksiyonu açık erişimde.
​İSAM Türk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Makaleleri Veri Tabanı 
http://ktp.isam.org.tr/?url=makalesbv/findrecords.php

Türk Tarih, Edebiyat, Kültür ve Sanat Makaleleri Veri Tabanı başta akademik dergiler olmak üzere, çeşitli yayınevi ve kurumlar tarafından basılan ilmî yayımlarda yer alan makaleler ile sempozyum ve kongrelerde sunulan tebliğleri kapsamaktadır.

Veri tabanında hâlihazırda 103.600 bibliyografik künye yer almakta olup dijital izni alınan 78.000 makalenin tam metin PDF'leri yer almaktadır.



güncelleme: 11.12.2023 10:22