Bandrol Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul Aydın Üniversitesi Yayınlarınıza ISBN, ISSN, Bandrol Alımı için Ne yapmalısınız?

İAÜ yayınları ile ilgili işlemler 5 birimin koordinasyonunda yürütülmektedir. Süreçlerin aşağıda belirtildiği gibi izlemesi birimler ve başvuru yapan kişi için işlemlerin doğru ve hızlı bir şekilde sürdürülmesi açısından önemlidir.

Görsel Tasarım Birimi
ISBN, ISSN almak için ilk müracaat görsel tasarım birimine yapılır.
Basılacak materyalin fiziksel tanımı yapılır.
Matbaa işlemlerini takip eder, yayını basıma hazır hale getirir.
Kitap veya dergi taslağının hazır olası durumunda, basım ve matbaa işlemleri için görsel tasarım biriminden satınalma birimine istek gider.
 
Satınalma Birimi
Görsel tasarım biriminden gelen dergi & kitap taslağına göre çalışılacak matbaa ve basım maliyetlerini belirler. Teklif ve karar işlemlerini yürütür.
Kararları Görsel Tasarım birimine iletir.
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına nihai durum görsel tasarım biriminden gelir.
 
Hukuk Bürosu
Bandrol alımında yayıncı yazar sözleşmelerinin hazırlanması ve imzalanması ile ilgili işlemleri yürütür. 
 
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Görsel tasarım biriminden gelen talep üzerine ISBN,ISSN ve bandrol alım işlemlerini başlatır ve süreç sonucunu istek yapan birimle ve Görsel Tasarım birimi ile paylaşır. Dağıtımı yapılacak kitaplar için bandrol alımı zorunludur. Bandrol başvuruları talepleri yine görsel tasarım birimi tarafından kütüphane’ye iletilir. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı bandrol alım işlemlerini başlatır.

Ayniyat Birimi
Yayınevinden gelen İAÜ yayınlarını Resmi Gazete Sayı:28219 kararı ile yayınlanan Çoğaltılmış Fikir ve Sanat Eserleri Derleme Kanununu gereği basımı yapışmış ve kuruma ait eserlerin en geç 15 gün içinde de ekte belirtile kurumlara ulaştırılması yasal sorumluluktur.
Yayınevinden Ayniyat birimine kitap gelir.
Ayniyat birimi 2 nüsha kitabı Kütüphane Daire Başkanlığına gönderir.
Kütüphane yetkili personeli yayınevinden dönen kitap bilgilerinin doğruluğunu Kültür Bakanlığına yapmış olduğu müracaat evrakı ile karşılaştırarak (ISBN,ISSN, eser adı v.s.) postalanması onayını Ayniyat birimine verir.
Postalanması gereken kurum ve adetlerini hatırlatan email’i ayniyat birimine gönderir.
Ayniyat birimi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı adına gönderisini yapar ve gönderi bilgisi email ile kütüphaneye bildirilir.


Diğer Belgeler

güncelleme: 12.10.2018 14:42