Ders Planı / KABİNDE GENEL SERVİS USULLERİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Uçakta yolcuya sunulan içecek ve yiyeceklerin ikram ediliş, sunuş şekilleri ile ilgili doğru kuralları öğretmek
Dersin İçeriği Ders,ikramın veriliş nedenleri, servis hazırlığı, servis yapılırken dikkat edilecek hususlar, ikram malzemeleri, ikram malzemelerinin korunması, yükleme ve teslimat esnasında dikkat edilecek hususlar, standart servis usulleri, yolcu niteliğine göre( economy class, comfort class, business class, first class) verilen servis çeşitleri, özel yemekler, kırtasiye malzemeleri, içecek ve içki çeşitleri, içki servis kurallarını kapsar.

Haftalık Ders Konuları

1İkram nedir,uçakta yapılması gereken servis usulleri
2İkramın veriliş nedenleri, servis hazırlığı, servis yapılırken dikkat edilecek hususlar
3İkramın veriliş nedenleri, servis hazırlığı, servis yapılırken dikkat edilecek hususlar
4İkramın veriliş nedenleri, servis hazırlığı, servis yapılırken dikkat edilecek hususlar
5İkram malzemeleri, ikram malzemelerinin korunması,
6İkram malzemeleri, ikram malzemelerinin korunması,
7İkram malzemeleri, ikram malzemelerinin korunması,
8Yükleme ve teslimat esnasında dikkat edilecek hususlar
9Ara Sınav
10Yükleme ve teslimat esnasında dikkat edilecek hususlar
11Standart servis usulleri
12Yolcu niteliğine göre (economy class, comfort class, business class, first class) verilen servis çeşitleri
13Özel yemekler, kırtasiye malzemeleri, içecek ve içki çeşitleri, içki servis kuralları
14Final Sınavı

Kaynaklar

1-Ccm kaynakları,yardımcı kaynaklar