Ders Planı / İÇ MEKAN TASARIMI BİTKİLERİ KULLANIM İLKELERİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 3.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı İç mekan süs bitkilerinin yetiştirilmesinde gerekli olan bakım teknikleri, doğal ve yapay ışık altında üretim çalışmaları, saksı harçları, bitkilerde görülen sorunlar ile önemli iç mekan süs bitkilerinin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Gerekli bakım teknikleri olan saksı değiştirme, sulama, havalandırma, temizleme, destekleme, gübreleme hakkında bilgi verilmesi, iç mekan bitkilerinin sınıflandırılması, bitkilerin yapraklarında, çiçeklerinde, sürgün ve dallarında, bütününde ile toprağında görülen sorunlar anlatılarak bazı iç mekan bitkileri hakkında bilgiler verilmektedir.

Haftalık Ders Konuları

1İç mekan bitkisi kavramı, Süs bitkisi çeşitleri,
2İç mekan Süs Bitkilerinin Sınıflandırılması, Ekolojik isteklerine göre sınıflandırma, ışık faktörü
3Sıcaklık ile Su ve nem faktörleri
4Form özelliklerine göre sınıflandırma
5Yaprak ve Çiçek özelliklerine göre sınıflandırma
6İç mekan süs bitkilerinde gerekli bakım işlemleri, saksı değiştirme
7Toprak ve Gübreleme
8Bitkilerde besin maddesi noksanlığında ortaya çıkan belirtiler
9Bitkilerde besin maddesi fazlalığında ortaya çıkan belirtiler
10Ara Sınav
11Sulama, Havalandırma, Budama ve Temizleme İşlemleri
12Öemli iç mekan bitkileri, Anthurium, Aphelandra, Agave, Aloe,Ananas, Asparagus
13Begonia, Caladium, Callistemon, Cactus, camellia, Cyclamen, Dieffenbachia
14Dracaena, Fatsia, Ficus, Guzmania, Hoya, Maranta, Monstera, Sansavieria, Schefflera

Kaynaklar

Ürgenç, S. (1998). Ağaç ve Süs Bitkileri Fidanlık ve Yetiştirme Tekniği