Ders Planı / DANS–I

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 3.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim + Uzaktan Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü Prof. MEHMET BİRKİYE
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilerin, DANS çalışmaları ile ilgili temel bilgileri kavrayabilmelerini, ve uygulamaları ile ilgili beceri kazanmalarını sağlamaktır.
Dersin İçeriği Dans dersi, temel dans tekniklerini ve beden-ritim ilişkisi oluşturan egzersizleri içermektedir.

Haftalık Ders Konuları

1Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kaslarını eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır.
2Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kaslarını eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır. Öğrencilerin öğrendikleri dans formlarını video art konsepti ile geri bildirime hazırlamaları sağlanır.
3Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kasları eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır.
4Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kasları eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır.
5Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kasları eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır.
6Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kasları eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır.
7Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kasları eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır.
8Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kasları eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır. Öğrencilerin ,Öğrenilen dans türlerinden kompozisyonlar oluşturarak video kayıtları yapmaları sağlanır.
99. ARA SINAV Öğrenciler 8 hafta da öğrendikleri tüm dans formlarını içeren özgün koreografiler üretirler.ve bu koreografilerini performe ederler.
10Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kasları eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır.
11Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kasları eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır.
12Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kasları eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır.
13Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kasları eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır.
14Dansa hazırlık öncesinde ısınma çalışmaları ile mat üzerinde temel olarak bedensel koordinasyonu sağlamak, core bölgesini güçlendirmek, vücut kasları eşit şekilde kullanarak omurga kuvvetlenmesini sağlamak, beden algısını pekiştirici temel vücut egzersizlerini içeren hareketlerle dansa hazırlamak amaçlanır. Daha sonra çağdaş dans, klasik bale, modern dans, dans tiyatrosu, salon dansları, etnik ve tarihi dansların teorik analizi ve pratik uygulamaları yapılır. Öğrencilerin ,Öğrenilen dans türlerinden kompozisyonlar oluşturarak video kayıtları yapmaları sağlanır.

Kaynaklar

1-Isabelle Ginot, Marcelle Michel. La danse au XXe siecle, Larousse
2-John Gray, Alexander Tekniği, İmge yayınları