Kampüsten


İAÜ BioCube İstanbul bünyesindeki startup firmalardan PRP İlaç, MAIN (Maqasid Angel Investment Network)’den 5 milyon TL değerleme ile tohum yatırımı aldı.
Uluslararası Tiyatrolar Birliği tarafından 1961 yılında ilk defa kutlanmaya başlayan Dünya Tiyatro Günü kapsamında, Drama ve Oyu
Uluslararası Tiyatrolar Birliği tarafından 1961 yılında ilk defa kutlanmaya başlayan Dünya Tiyatro Günü kapsamında, Drama ve Oyunculuk Bölümü öğrencileri etkinlik düzenledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın ( TEGV) 'Ateşböceği' tırında çocuklara eğitim desteği veriyor.
University of California akademisyenlerinden Richard A. Steele: “Kültür, şirketlerin ürünlerini şekillendiriyor” dedi.
ASELSAN’ın sağlık teknolojileri alanındaki hedefleri ile uygun olacak şekilde, ASELSAN ve İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Biocube arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Süresiz nafaka mağdurları, nafaka ödeme sisteminin adil hale getirilmesini bekliyor. İstanbul Aydın Üniversitesi ile Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu Sivil İnisiyatifi tarafından düzenlenen...
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destek Programı kapsamında, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Dünya STEM Festivali” 27 Eylül’de start verdi.
Diş tedavilerinde implant uygulaması giderek yaygınlaşırken bu alanda kullanıma giren “suyu seven” hidrofilik yüzeyli implantlar tedavisi de başarı grafiğini artırıyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi “ElektroAydın Hexagon Takımı” Elektromobil kategorisinde tüm zamanların rekorunu kırarak birinci oldu.
NASA’nın dünya genelinden 40 üniversiteyi davet ettiği programına katılan öğrenciler, Türksat’ın model uydu yarışmasının ilk aşamasında da 100 tam puan aldı. Öğrenciler bu başarılarıyla Türkiye’nin uzay misyonuna da katkı sağlıyor.
Üç boyutlu görüntüleme teknolojisi ile vücut analizi yapan Digime3D girişimi 2,2 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını Tarvenn'den aldı.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin, hoşgörü ve paylaşmanın anlam kazandığı Ramazan ayı dolayısı ile her sene ‘birlik ve beraberliği’ pekiştirmek amacıyla düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği ‘İftar Yemeği’nin 15’incisi gerçekleştirildi.
Türkiye Açık Kick Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencisi Buğra Tugay Erdoğan, madalya törenine çıkarken giydiği t-shirt ile halkla ilişkiler mesleğine dikkat çeken #MesleğiminFarkındaOl kampanyasına dikkat çekti.
​Aydın TÖMER olarak Türkçe öğrenen uluslararası öğrencilerimizin Türk kültürünü daha yakından tanımaları amacıyla kültürümüzde önemli bir yere sahip olan Karagöz ve Hacivat Gösterimini gerçekleştirdik.
Sanatçı ve akademisyen Prof. Veysel Günay, yarım asırlık deneyimlerini yansıttığı, doğa ve manzara temalarını içeren figüratif resim çalışmalarını 15 Kasım’da Galeri Aydın’da sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
Tüm vatandaşların eşit bir şekilde Zorunlu Deprem Sigortasından yaralanabilmesi için kapsam dışında bırakılan yapıların da sisteme dâhil olmasını sağlayacak çözümler üretilmesi gerekiyor.
Türk Kızılay Derneği, 30 Ekim - 1 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Halit Aydın Yerleşkesi’nde kan bağışı alıyor.
İAÜ Çocuk Üniversitesi'nin düzenlediği üç haftalık yaz okulu programı, keyifli bir mezuniyet töreniyle sona erdi.
İAÜ, lisansüstü öğrencileri ve Dentaydın hastaları, harcamalarından MİL kazanma fırsatı yakalıyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, üniversitelerinin reklam filmini bizzat hazırlayarak aldıkları eğitimin kalitesini ortaya koydu.
İstanbul Aydın Üniversitesi, üniversite adaylarının tercih maratonuna hazırlandığı bugünlerde, yükseköğretim alanında fark yaratan özellikleriyle öne çıkıyor.
Türkiye genelindeki katılımcıları teknoloji öğrenimi ve üretimi konusunda teşvik etmeyi, onların yaratıcılığını tetikleyerek ödüllendirmeyi, bu alandaki potansiyele katma değer kazandırmayı amaçlayan yarışma İAÜ Florya kampüsünde gerçekleşti.
Richard Gere’ın başrolde olduğu “Hachiko” filminin bir benzeri İstanbul Aydın Ünversitesi’nde yaşanıyor.
Yeni burs programını ve kontenjanlarını belirleyen İstanbul Aydın Üniversitesi, her 100 öğrenciden 86’sını verdiği burslarla başarılı ögrenciyi desteklemeye devam ediyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi, 102 ülkeden gelen toplam 3 bin 500 uluslararası öğrencisiyle, uluslararası öğrencilerin Türkiye’de en çok tercih ettiği vakıf üniversitelerinden biri oldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü, Türkiye Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’nden “En İyi Oyun” ve “En İyi Dekor” dallarında iki ödülle döndü.
İstanbul Aydın Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen Uluslararası Kültür Şenliği, üniversitede eğitim alan uluslararası öğrencileri bir araya getirdi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin düzenlediği 11. Kariyer Fuarı, aralarında Lenovo, Doğuş Oto, Mercedes, Çelebi Holding, Hilton, Tanrıverdi Holding, Liv Hospital gibi 71 firmanın insan kaynakları yöneticilerini öğrencilerle buluşturdu.
İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şefleri ve öğrencileri; Sarıyer Event Garden’da düzenlenen GurmeFest etkinliğinde yaptıkları yemek şovlarıyla hünerlerini sergiledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, kent, kentlilik, kent estetiği, kent mimarisi ve peyzajı konularını içeren giysi tasarımlarını ‘Kent İzleri’ adlı defilede sundu.
Mutfakta Engelleri Kaldırdık

10.5.2017

Kurumsal İletişim Birimi

İstanbul Aydın Üniversitesi ile Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın ortaklaşa düzenlediği “Engelsiz Mutfak” etkinliği, renkli anlara sahne oldu.
Üniversiteli Teknikerler Engellilere Umut Oluyor

10.5.2017

Kurumsal İletişim Birimi

İstanbul aydın Üniversitesi’nde Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon programında eğitim alan teknikerler, engelli bakımına ilişkin aldıkları bilgi ve teknikleri kullanarak, engelli ve bakıma muhtaç kişileri hayata bağlayarak onlara yaşam umudu oluyor.
Afrika-Türkiye ilişkileri öğrenci kongresi ile masaya yatırıldı
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi Sanatları Bölümü, şef Eyüp Kemal Sevinç’i ‘Çağdaş Türk Mutfağı’ adlı etkinlikte konuk etti.
Romanya’nın başkenti Bükreş’te 28-30 Ekim tarihlerinde düzenlenen 9. Uluslararası Robochallenge Robot Yarışması’na İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Umut Meriç üç ayrı robotla katıldı.
Adnan Menderes Üniversitesi’nin düzenlediği “3’üncü Ulusal Üniversitelerarası Aşçılık Şampiyonası” (Universiade 2017), 24-25 Şubat tarihlerinde Kuşadası’nda gerçekleştirildi.
Her Cumartesi beIN Gurme kanalında yayınlanan “Unişef” programı, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin konuğu oldu. Üniversitenin bahçesinde gerçekleştirilen çekimlerde yer alan İAÜ Gastronomi Bölümü öğrencileri, birbirinden leziz yemekler yaptı.

güncelleme: 31.3.2017 14:03