Havacılık ve Uzay Mühendisliği ( İngilizce )

İstanbul Aydın Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği olarak eğitim öğretim faaliyetlerimize başlamış bulunmaktayız. Bu kapsamda Bölümümüzün amacı toplumsal ve bilimsel etik değerlerine bağlı, ülkemizin Havacılık ve Uzay alanında yapmayı planladığı atılımlara katkı verecek geleceğin Havacılık ve Uzay Mühendislerini yetiştirmektir. Siz değerli öğrencilerimizle başlayacağımız bu macerada ulusal ve uluslararası mecrada akademik derecelendirmelerde lider bölüm olmayı hedefliyor yeni eğitim ve öğretim yılının başlangıcını dört gözle bekliyoruz.

güncelleme: 12.6.2023 18:18

  Bölüm Başkanının Mesajı

Picture.jpg

Merhaba Sevgili Öğrenciler,

Hayatınızın en güzel dört yılını birlikte geçireceğimiz İstanbul Aydın Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümüne hoş geldiniz.

Üniversite yılları, seçtiğiniz mühendislik mesleğinin evrensel standartlarda gelişmesi ve olgunlaşması için çok önemli bir zaman dilimidir. Sizler için “Aydınlık Bir Geleceği” hedefleyen İstanbul Aydın Üniversitesi; sosyal, sportif ve kültürel alanda da bir takım faaliyet göstermenize imkân tanıyarak, kişisel gelişiminize en etkin bir biçimde katkı sağlayacaktır. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü olarak; ülkemizin öncelikleri ve evrensel ihtiyaçlar doğrultusunda, kuramsal ve uygulamalı bilgiler ile donatılmış, tasarım ve iletişim teknolojilerini etkin bir biçimde kullanmayı özümseyen, evrensel esaslar çerçevesinde yüksek iletişim yeteneğine sahip, araştırma, tasarım ve sorun çözme becerisi gelişmiş, grup çalışmasına yatkın, grup liderliği yapabilecek vasıfta ilkeli mühendis yetiştirmek önceliğimizdir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği; uzay araçları, insansız hava araçları, itki sistemleri, süpersonik uçakların yeniden havayolu taşımacılığında kullanımı, havayolu taşımacılığı, uçan arabalar, yapay zekânın havacılık alanındaki uygulamaları, havacılıkta eklemeli imalat teknolojileri, gelişmiş akıllı havacılık malzemeleri, otonom hava araçları, rüzgâr türbinleri, akışkan makineleri uydu sistemleri ve havacılıkta robotik sistemlerinin geliştirilmesi gibi konuları içermektedir.

Özet olarak, dört yıllık öğretim döneminizde, temel bilimleri içeren derslerden sonra temel mühendislik derslerini alacaksınız. Daha sonra da, temel bilimler ile temel mühendislik derslerinde öğrendiklerinizi uygulayacak meslek derslerini alarak mezun olacaksınız.

Bölüm öğretim elemanlarının kapıları siz öğrencilerimize her zaman açıktır. Başarı dileklerimle tekrar hoş geldiniz.

Prof. Dr. Beşir ŞAHİN


Duyurular

Aydın Dergi

Aydın Gazete

Rehbere Sor

İletişim Bilgileri

Tanıtım Filmi