Genel Bilgiler

ÖZGÖREV:

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünün öğretim dili İngilizcedir.  Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü, mühendislik fakültesinin amaç ve hedefine uygun olarak, eğitim öğretim, araştırma ve hizmet çalışmalarını mümkün olan en iyi lisans programını oluşturmak üzere çaba göstermektedir.

ÖNCELİĞİMİZ; sizler için "Aydınlık Bir Geleceğe" hedefleyen İstanbul Aydın Üniversitesi; mühendislik öğretimi ile birlikte sosyal, sportif ve kültürel alanda da bir takım faaliyet göstermenize imkân tanıyarak, kişisel ve mesleki gelişiminize en etkin bir biçimde katkı sağlamaktır. Üniversite yılları, seçtiğiniz mühendislik mesleğinin evrensel standartlarda gelişmesi ve olgunlaşması için çok önemli bir zaman dilimi olduğunu unutmayınız.

 

AMACIMIZ; Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü olarak; ülkemizin öncelikleri ve evrensel ihtiyaçlar doğrultusunda, kuramsal ve uygulamalı bilgiler ile donatılmış, tasarım ve iletişim teknolojilerini etkin bir biçimde kullanmayı özümseyen, evrensel esaslar çerçevesinde yüksek iletişim yeteneğine sahip, araştırma, tasarım  ve sorun çözme becerisi gelişmiş, grup çalışmasına yatkın, grup liderliği yapabilecek vasıfta ilkeli mühendis yetiştirmektir.

 

HEDEFİMİZ; Hava araçları, itki sistemleri, havayolu taşımacılığı, uçan arabalar, yapay zekâ uygulamaları, eklemeli imalat teknolojileri, akıllı malzemeler, otonom hava araçları, navigasyon ve kontrol sistemleri, rüzgâr türbinleri, enerji sistemleri, uydu sistemleri, robotik sistem uygulamaları ve akışkan makineleri gibi sistem ve araçların tasarlanmasında, geliştirilmesinde ve üretilmesinde çalışabilen Havacılık ve Uzay Mühendisi yetiştirmektir. Ayrıca, problemlere kalıcı çözüm bulabilmede kendine güvenen, teknolojik gelişmeleri takip edebilen, sorumluluk alabilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olabilmelerini sağlamaktır.

 

Bölüm öğrencilerine sağladığı diğer imkânlar: Bölümümüz 2022-2023 akademik yılında öğretime başlamıştır ve henüz birinci sınıf öğrencileri öğretimlerine devam etmektedirler. Bu nedenle, üst sınıflarda, gerekli koşullar sağlamaları halinde aşağıda belirtilen imkanlardan yararlanma şansları olacaktır.

• Yan dal

• Çift ana dal

• Uluslararası değişim programları ile yurt dışında eğitim (1 veya 2 yarıyıl)

• Mezuniyet sonrası yüksek lisans ve doktora programlarına devam imkânı

Kariyer Geliştirme

Bölümüm eğitim planı, yetişen mühendislerin hayat boyu eğitim almaya uygun olarak belirli periyotlarla, gerekli veriler dikkate alınarak yenilenmesi planlarımız arasındadır.  


güncelleme: 9.6.2023 17:12