Amaç / Hedef

Amaç

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün temel amacı, ulusal ve uluslararası mutfaklardan kaliteli yiyecek ve içecek üretmek için yeterli bilgi ve becerilere sahip, girişimci, yenilikçi,liderlik ve yöneticilik yapabilecek nitelikli profesyonellere olan talebi karşılamaktır.

Hedef

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. Dört senelik lisans eğitimin sonunda bölümün amacı doğrultusunda iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim konularında bilgi sahibi olan, yiyecek ve içecek hazırlama konusunda edindiği becerilerini kültür ve sanat bilgisi ile birleştirerek uygulayabilen tami donanımlı gastronomi uzmanları yetiştirmek başlıca hedefimizi oluşturmaktır. Ayrıca, dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan Anadolu Mutfağı ile ilgili bilimsel anlamda araştırmalar yapmak ve Türk Mutfağını uluslararası platformda tanıtmak hedeflerimiz arasındadır.   Bu hedeflere ulaşmak için gerekli unsurlardan birisi olan derslik, laboratuar ve temel dersler konusunda eğitmen bazında yeterlik vardır. Süreç içinde öğrencilerimizin pratik yönden kendilerini geliştirebilmeleri için olmazsa olmaz olan tam teşekküllü yaklaşık 640 m2 alana sahip bir uygulama mutfağı projelendirilmiş olup dönem içinde tamamlanacaktır. Uzmanlık dersleri için deneyimli profesyonellerden yararlanılacaktır. Lisans eğitimi boyunca öğrencilerimizin her dönem için ulusal ve uluslar arası düzeyde organize edilen ödüllü yarışmalara katılmaları teşvik edilecektir
​​​​​​​​​​​

güncelleme: 26.12.2016 18:11