İletişimci Olmak 7x24x365

afiş.jpg

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bünyesinde bulunan İAÜ PR Atölye'nin düzenlediği "Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor" etkinlikler dizisinin 2018-2019 eğitim öğretim yılı ilk etkinliği 22 Ekim Pazartesi günü saat 14:00' gerçekleştirildi. Etkinliğe TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi ve ON İletişim Kurucu Ortağı İpek Özgüden Özen konuşmacı olarak katıldı.

Özen, "İletişimci Olmak, "7x24x365" adlı söyleşisinde, Türkiye'de iletişimci olmanın kolay ya da zor yanları, iletişim sektörünün Türkiye'deki durumu ve geleceği ile iletişimin yeni trendlerini kendi yaşam deneyimleriyle öğrencilere aktardı.

"İletişimci Olmak Her İşi Yapabilmekten Geçiyor"

İpek Özgüden Özen, iletişimci olmanın her işi yapabilecek iradeye sahip olmaktan geçtiğini dile getirdi. Özen, "Gün gelecek pota tamir edecekseniz, eğer pota tamir ederseniz fark yaratacaksınız" diyerek iletişimcilerin çok yönlü becerilere sahip olması gerektiğini vurguladı.

"Fark Yaratan Fikir, Yaratıcı Olandır"

Bir projeyi yaratmak için o projeyi iyi tasarlamak gerektiğini ifade eden İpek Özgüden Özen,  tasarımın ise kişinin birikimiyle ve anılarıyla ortaya çıktığını dile getirdi. Kişilerin hayatları boyunca biriktirdikleri anıların, deneyimlerin fikirleri ortaya çıkardığını aktaran Özen, fikrin fark yaratabilmesi olmasının ise biriktirilen anıların ve deneyimlerin yaratıcı bir şekilde işlenebiliyor olmasından geçtiğini belirtti.

"7/24/365 İletişimci Olmak"

İletişim sektörüne gönül vermiş kişilerin 7/24/365 işin içerisinde olması gerektiğini dile getiren İpek Özgüden Özen, "Hayatım boyunca sadece iki kez bilgisayarımı yanıma almadım. İlki geçen yıl Anadolu Efes'in Beşiktaş ile oynadığı son Play Off maçındaydı. Son maç olduğu için bilgisayarıma ihtiyacım olmayacağını düşündüm. Fakat maç sırasında Tuncay Özilhan takımı sahadan çekti ve bir kriz meydana geldi. O an krizle ilgili bir açıklama yazısı yazmam gerekiyordu ve bilgisayarım yanımda değildi. Bilgisayarımın yanımda olmadığı diğer bir anım ise bayramın ilk günüydü. Aynı şekilde o gün de bir kriz oldu ve ben o gün 4 saat boyunca bu kriz ile uğraştım, krizin çıktığı kaynak ile konuştum. Demek istediğim iletişimciler olarak bizlerin her an bir krize hazırlıklı olmamız gerekiyor. 7/24/365 iletişimci olmanın temelinde bu yatıyor"  ifadelerinde bulundu.

İpek Özgüden Özen, konuşmasının ardından öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtladı. Etkinlik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Deniz Akbulut'un, İpek Özgüden Özen'e günün anlam ve önemini belirten bir plaket takdim etmesi ve toplu fotoğraf çekimleriyle son buldu.

pre4x-sdf7v.JPG

0urt0-ucm52.JPG