Bir Halkla İlişkiler Danışmanı Yetişiyor

afiş.jpg

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bünyesinde bulunan İAÜ PR Atölye'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor' etkinlikler dizisinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz dönemi ilk etkinliği 2 Kasım Pazartesi günü saat 11:00'de online toplantı platformu Zoom üzerinden gerçekleşti. Etkinliğe editör ve İletişim Danışmanı Selma Serdaroğlu 'Bir İletişim Danışmanı Yetişiyor' konulu sunumuyla katıldı.

Sektör ve Akademi Paralel İlerlemeli

Konuşmasına kendi eğitim hayatı ve çalışmalarını anlatarak başlayan Serdaroğlu, deneyimlerini ve edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. Akademik hayat ve sektörün birbirinden bağımsız düşünülemeyeceğini vurgulayan Serdaroğlu, öğrencilere mutlaka sektörde deneyim kazanmaları gerektiğini söyledi.

Bir Halkla İlişkiler Danışmanının En Temel Görevi Etkili İletişim Kurmaktır

Konuşmasına öğrencilere verdiği öğütler üzerinden devam eden Serdaroğlu, özellikle sektöre ve akademik hayata yeni başlamış öğrencilere halkla ilişkiler danışmanının stajyerlikten profesyonelliğe uzanan süreçte neler yaptığını anlattı. Serdaroğlu, halkla ilişkiler danışmanının temel görevlerinden birinin etkili iletişim kurmak olduğunu vurguladı.

Mutlaka Yazım Kılavuzunuz Olsun

Selma Serdaroğlu konuşmasına soru-cevap şeklinde devam ederek, etkili iletişim kurabilmek ve kendini ifade edebilmek için kitap okumanın önemine değindi. Öğrencilere her zaman bir yazım kılavuzundan yardım almalarını ve başucu kitabı haline getirmelerini belirtti.

Etkinlik, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz AKBULUT'un günün anlam ve önemini belirten teşekkür konuşmasıyla son buldu.

Resim1.jpg

Resim2.jpg