Kurum ve Paydaş İlişkisinde Etkinlik Yönetiminin Önemi

75450024_2469376679975685_1249943565988003840_o.jpg

Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Marka ve Pazarlama Yöneticisi Ufuk Şahin, Öğr. Gör. Erhan Serhat Özkütükçü'nün Etkinlik Yönetimi dersi kapsamında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. Sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.

2010 yılında TRT Haber'de sektöre giriş yapan Ufuk Şahin, Denove PR Ajansı'ndaki İletişim Danışmanlığı görevinden Hürriyet Gazetesi'ndeki Kurumsal İletişim Marka ve Pazarlama Yöneticiliği görevine kadar geçen süredeki sektör deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

İletişimciler Olarak Hayal Satıyoruz

İletişimcinin hayal kurmadan iş yapmasının mümkün olmadığını dile getiren Ufuk Şahin, ''Halkla ilişkiler uzmanları olarak etkinlikle ve ürünle ilgili hayal kuruyoruz ve bu hayali anlatmak için çalışmalar yapıyor, hatta onu satıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda ve etkinliklerde iyi bir sonuç almak için her iki tarafında kazancını gözetmemiz gerekiyor.'' dedi.

PR'ın Amacı Sürdürülebilir Değerdir

Halkla İlişkilerin en önemli özelliklerinden birinin denge fonksiyonu olduğunu ifade eden Şahin,''Dengenin olduğu yerde iki tarafta da kazanır. Denge kuramı yaptığınız etkinliklerde karşılıklı faydayı görebilme açısından önemli bir fonksiyondur. Bizler aslında bu dünyada birer oyuncuyuz ve oyunda kalmak için denge sağlamaya çalışıyoruz. Denge politikası kişisel hayatınızdan tutun iş hayatınıza kadar geçerlidir.  Bizlerin amacı ise ürün satışı değil, sürdürülebilir değer yaratmaktır.'' dedi.

Konuşmasının son bölümünde Ufuk Şahin, ''Yüz yüze iletişim çok önemli. Yüz yüze iletişim sayesinde duygusal bağ oluşturuyoruz ve ardından sürdürebilir izlenim bırakabiliyoruz. Bu yüzden network kurmaya çalışın. Sürekli insan tanıyın. İleride sizler de etkinlikler veya organizasyonlar düzenleyeceksiniz. Etkinliklerde ve organizasyonlarda insan tanımak çok önemli bir durum. Bunun yanında hangi mekânda hangi türde etkinliğin düzenleneceğinin kararını vermek de size düşecek. Bunun içinde bol bol gezmek gerekiyor. Gezdiğiniz yerleri etkinlik yapacağınız mekânı bulma konusunda kullanabilir ve entegre edebilirseniz istediğiniz hedefe ulaşabilirsiniz.'' diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

hurriyet.png

güncelleme: 2.12.2019 15:14