Yarın Yaşayacağınız Krize Bugünden Hazır Olun

pratölye-Halkla-İlişkiler-ve-Tanıtım-Öğrencileri-Sektörle-Buluşuyor-murat-göllü-2.jpg

​BREADY KURUCUSU MURAT GÖLLÜ İAÜ PR ATÖLYE’NİN KONUĞU OLDU

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ), İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bünyesinde bulunan İAÜ PR Atölye’nin geleneksel olarak düzenlediği "Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor” etkinlikler dizisinin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz dönemi ilk etkinliği 6 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleşti. Atölye Aydın iş birliğiyle TV stüdyosunda yapılan YouTube canlı yayınıyla gerçekleşen etkinlikte BReady Kurucusu Murat Göllü kriz yönetimi konusu üzerine görüşlerini paylaştı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Akbulut moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik boyunca halkla ilişkiler mesleğinin alt dallarından biri olan kriz iletişimi üzerine konuşuldu. Eğitim hayatını inşaat mühendisliği üzerine tamamlayan Murat Göllü, iletişim sektörüyle çalıştığı süreçte tanıştığını belirtti. Kurumsal İletişimciler Derneği bünyesinde de Yönetim Kurulu Başkanlığına yükselen Göllü, geçtiğimiz yıllarda BReady danışmanlık şirketini kurdu. Aktif olarak Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde doktora eğitimine devam eden Göllü, konuşmasında şirketlerin krize hazır olup olmadığının altı başlıkta değerlendirilebileceğini belirtti. Göllü bu konuda, “Şirketin kriz algısı nedir? Şirketin kültürü kriz çıkarmaya meyilli mi? Şirketin itibarı olası krizde şirkete kredi sağlayabilir mi? Şirketin bir kriz takımı var mı? Varsa sorumluluklarının farkında mı? Belli aralıklarla kriz tatbikatları yapılıyor mu? sorularına verilen cevaplardan şirketin krize hazırlıklı olup olmadığını anlayabilirsiniz.” İfadesinde bulundu.

Olası bir krizde şirketlerin önce durumu iyice değerlendirmesi gerektiğini belirten Murat Göllü, “Bazen haklı olarak sessiz kalmak gerekebilir. Çünkü kriz olmayan bir konu iletişim kurarak kriz haline gelebiliyor. Krizi izlemek ve açıklama yapıp yapmamaya karar vermek en zor noktadır. Bununla alakalı tavsiyem; genelde konuşmak, şeffafça paylaşmaktır. Krizden etkilenen tüm paydaşlara onları düşündüğünüzü, empati kurduğunuzu ve krize sahip çıkıp çözüm bulabileceğinizi göstermeniz çok önemli.” diyerek kriz anında acele karar verilmemesi gerektiğini belirtti. Kriz atmosferinden hemen sonra paydaşlarla olan ilişkilerin önemine vurgu yapan Göllü, "Yaşanmış kötü şeyleri geçmişte bırakıp devam etmektense neleri iyi neleri kötü yaptığımızın üzerinden geçmeliyiz. Kırılan paydaş ilişkilerini yeniden tesis etmeliyiz." diye ekledi.

Göllü, sektörün potansiyel profesyonelleri olan öğrencilere, “Hayata tutunmak istiyorsanız çekingen olmayın. İletişimcinin her şeyden anlaması gerekiyor: hukuktan, sürdürülebilirlikten, basından, siyasetten iletişimcilerin çok daha donanımlı olması gerekiyor.” diyerek tavsiyelerde bulunarak sözlerini bitirdi.

Etkinliğe buraya tıklayarak erişim sağlanabilmektedir.

WhatsApp Image 2023-11-06 at 20.09.58.jpeg

güncelleme: 14.12.2023 10:26