Fügen Toksü: "Mesleğinizi Tanıyor Musunuz?"

afiş.jpg

TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi ve Toksü&Chase Halkla İlişkiler Ajansı Kurucu Başkanı Fügen Toksü, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin genç iletişimcilerine deneyimlerini aktardı.

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nün düzenlediği 'Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor' adlı etkinlikler dizisinin altıncısı 5 Nisan 2017 tarihinde Fügen Toksü'nün katılımıyla Florya Yerleşkesi'nde gerçekleşti.

Fügen Toksü, etkinlikte halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü öğrencilerine sektörde yapılacak çalışmalar nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli, ileride bu mesleği yapacak olan iletişimcilerin hangi donanımlara sahip olması gerektiği konularına değindi. Hayatta en önemli şeyin çalışmak olduğunu vurguladı ve her konu hakkında bilgi edilmesi gerektiğini, iletişimci için gündem takibinin çok önemli bir konu olduğunu söyledi.

Halkla İlişkiler Bir Yönetim Bilimidir

Halkla İlişkileri bir yönetim bilimi olarak tanımlayan Toksü, halkla ilişkiler uzmanlarının bir araştırmayı okuyacak istatistiki bilgiye sahip olması gerektiğini özellikle de iletişim stratejisine yön verebilmek için bunun önemli olduğunu söyledi. Çalışma hayatında profesyonel hareket edilmesi gerektiğini, çalışması zor insanlarla da çalışmayı öğrenmek gerektiğini vurguladı. Yeni mezun olacak iletişimci adaylarının kendilerini yönetmeyi çok iyi bilmesi gerektiğini söyleyen Toksü, kendini geliştirmenin önemine dikkat çekerek "Kendinize ne kadar zenginlik katarsanız piramidin tepesine o kadar rahat çıkarsınız" dedi.

Dijital giderek önemli hale geliyor

Toksü, "Dijital hayata yetişemiyoruz. Dijital yaşam her geçen gün değişmekte ve gelişmekte, dijital dünya mesaj alıp mesaj verme alanı ve günümüzde hedef kitleye ulaşılan en önemli mecralardan biri, bu sebeple halkla ilişkiler çalışanları dijital dünyayı çok iyi takip etmeli, mesajı vermek, yönetmek ve nasıl verileceğini bilmek sizin işiniz'' dedi. Bakarak yazmak yerine düşünerek yazmak gerektiğini söyleyen Toksü, sektörü takip ediyor olmak, sektörün ne konuştuğunu ve önemli sosyal medya hesaplarının neler olduğunu bilmek gerektiğini söyledi.

Mesleğimize sahip çıkmalıyız

Toksü, halkla ilişkilerin, karışık ve zor olan, her an yeni bir şey öğrenilen ve sürekli kendimizi yenilememiz gereken bir meslek olduğunu söyledi. Öğrencilere mesleğinize sahip çıkın, kendi bilgilerinizi yenileyin diyerek tavsiyelerde bulundu. Halkla ilişkiler mesleğinin kamuoyunda az bilinmesini ise toplumun ve yöneticilerin bilgisizliği olarak yorumladı.

Kendimizi sürekli geliştirmeliyiz

Görgü kuralları hayatımızda dikkat etmemiz gereken bir konudur. Toksü, kendimizi her yönden geliştirmeliyiz, bireysel değerlere sahip çıkmalıyız, kötü yanlarımızı törpülemeliyiz ve olmaması için çaba göstermemiz gerektiğini söyledi. Öncelikle kendi krizlerimizi yönetebilecek beceriye sahip olmalısınız ki, şirketinizin krizlerini yönetebilin diyerek otokontrolün önemli olduğundan bahsetti.

Kendi itibarımıza çok dikkat etmeliyiz

Toksü, ''Yöneticilerin algısıyla kurumun algısı çok örtüşür. İtibar hayattaki en önemli şeydir. İtibarı çok düzgün davranışlarla koruyabilmemiz lazım '' dedi. Hayatta her şeyin para olmadığını, kendi ilkelerimizden taviz vermemiz gerektiğini söyledi. Algıyı yönetmek yıllarca yapılacaktır ve gelinen nokta kamuoyundaki algımızdır diyerek itibarın uzun süren bir çalışma olduğunu dile getirdi.

Her Kriz Bizim için Öğretidir

Kriz yönetimi için kurumlarda kriz yönetimi kitapçığının olması gerektiğini ve olası kriz senaryolarının belirlenmesi gerektiğini söyledi. Kriz yönetiminde en önemli şeyin kriz anında kimin ne yapması gerektiğini bilmek olduğunu söyledi. Bu sebeple önceden bunların belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Açık, şeffaf ve doğru söylüyor olmanın çok önemli olduğunu söyledi. Toksü, ''Her krizin bizim için bir öğretidir '' dedi. Söyleşi sonunda Fügen Toksü, halkla ilişkiler öğrencilerinin sektörle ve halkla ilişkiler alanında merak edilen konular hakkında sorularını yanıtladı. Etkinlik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Akbulut'un Fügen Toksü'ye plaket vermesiyle sona erdi.

2.jpg

mesleğinizi tanıyor musunuz3.jpg

_DSC2156 copy.JPG


mesleğinizi tanıyor musunuz2.jpg

 

güncelleme: 16.8.2017 18:06