Ajansta Hayat Okuldaki Gibi Mi?

77411949_2500808636832489_1326479406461353984_n.jpg

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bünyesinde bulunan İAÜ PR Atölye'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor' etkinlikler dizisinin 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz dönemi üçüncü etkinliği 4 Aralık Çarşamba günü saat 13:00'de D Blok Turuncu Salon'da gerçekleşti. Atölyenin üçüncü etkinliğine omg! Medya kurucu ortakları Elmas Nida Baykal Alkan ve Turan Can Ekmekçi ''Ajansta Hayat Okuldaki Gibi Mi?'' konu başlığıyla konuşmacı olarak katıldı.

Ajansta Hayat Okuldaki Gibi Mi?

Okulda öğrenilen bilgilerin ajansta hayata geçirilme sürecinden bahseden Alkan, 'Ajans hayatı çok da sektörden gelenleri anlattığı ya da okulda öğrendiğimiz gibi değil. Ajans tarafında çalışıyorsanız, markayla bir araya geldiğinizde okulda öğrendiklerinizi karşı tarafa direkt olarak aktarabilmeniz pek mümkün olmuyor.'' dedi.

Belirgin Bir Sektörümüz Yok

PR dünyasının bir parçası olmak isteyen kişiler için en önemli başlangıç noktasının gündem takibi olduğunu belirten Elmas Nida Baykal Alkan, ''İlgi alanınız her ne olursa olsun, hangi marka ve sektörde çalışmak isterseniz isteyin, her konuda fikir sahibi olmanız gerekiyor. Bizim belirgin bir sektörümüz yok. Bazen markaların kendisinden daha çok bilgiye sahip oluyoruz. Hem içerik üretiyoruz hem de ülke ve dünya gündemini takip edip strateji oluşturmaya çalışıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Sıfır Tecrübeyle Başlamak

Turan Can Ekmekçi, 'Sıfır tecrübeyle başlamamız bize çok deneyim kazandırdı. Çünkü her şeyi kendimiz deneyerek öğrenmek zorundaydık. Bu işin belli bir reçetesi yok, okuduğunuz dönemde staj yapıp kendiniz çabalayıp deneyim elde ediyorsunuz.'' dedi.

Elmas Nida Baykal Alkan ve Turan Can Ekmekçi'nin yaptıkları konuşmanın ardından omg! Medya ekibinde çalışan İstanbul Aydın Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü mezunlarından Mehmet Eryılmaz ve Yağmur Çevik İAÜ PR Atölye'nin kendilerine kazandırdığı bilinç ve Mesleğimin Farkında Ol Projesi'nin ajans hayatında kattığı meslek kimliğinden bahsetti. Etkinlik, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Akbulut ve Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Çevik'in Alkan ve Ekmekçi'ye günün anlam ve önemini beliren plaket takdim etmesiyle son buldu.

güncelleme: 6.12.2019 13:17