İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE’DE HALKLA İLİŞKİLER VE GAZETECİLİK İLİŞKİSİ: SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİ

foto 1.JPGfoto 5.JPG

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen ve sektörün önde gelen isimlerini bir araya getiren "Türkiye'de Halkla İlişkiler ve Gazetecilik İlişkisi: Sorunlar ve Çözümler" başlıklı çalıştay, 7 Mart 2024 Perşembe günü 09.30-16.00 saatleri arasında gerçekleşti. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Gazetecilik Bölümü'nün sektörün önde gelen mesleki birlikleri ile iş birliğiyle düzenlenen çalıştayda Halkla İlişkiler ve Gazetecilik meslekleri arasındaki durumun analiz edilmesi, gerçekleştirilen durum analizi ile ortaya çıkarılan sorunların tartışılması ve bu sorunlara çözüm önerilerinin sunulması, yeni ilişki ve gelir modellerinin meslek etiği bağlamında değerlendirilmesi amaçlandı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Akbulut ve Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertaç Kaya'nın moderatörlüğünü yaptığı oturumlarda, halkla İlişkiler ve gazetecilik meslekleri arasındaki ilişkinin boyutları ile dönüşen medya yapısı ve yeni gelir modelleri konuşuldu. Türkiye Halkla İlişkiler Derneği, Kurumsal İletişimciler Derneği, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği, Ekonomi Gazetecileri Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nden temsilcilerin katıldığı çalıştayda  İpek Özgüden Özen, Murat Göllü, Bülent Fidan, Belma Akçura, Prof. Dr. Süleyman İrvan, Recep Erçin, Can Uğur, Serhat Özkütükcü, Kenan Şener, Ekrem Uca, Dilan Baransel, Gökhan Durmuş, Ahmet Yeşiltepe gibi alanında öncü gazeteciler, akademisyenler ve sektör profesyonelleri katılım sağladı. Çalıştayın raporu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.

foto 2.JPG foto 7.JPG

güncelleme: 8.3.2024 13:26