ÇALIŞTAY: AFET YÖNETİMİNDE HALKLA İLİŞKİLERİN ROLÜ VE İŞLEVİ

Afiş 1.PNG  Afiş 2.PNG

​İLETİŞİM PROFESYONELLERİ VE AKADEMİSYENLER, ‘AFET YÖNETİMİNDE HALKLA İLİŞKİLERİN ROLÜ VE İŞLEVİ ÇALIŞTAYI’NDA BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD), İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ve İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) iş birliğiyle düzenlenen “Afet Yönetiminde Halkla İlişkilerin Rolü ve İşlevi” başlıklı çalıştay; 9 Haziran 2023 Cuma günü İstanbul Aydın Üniversitesi Halit Aydın Kampüsü’nde gerçekleşti. Çalıştaya, TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Özgüden Özen ve Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Göllü başta olmak üzere, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünyadan önemli isimler katkıda bulundu.

Çalıştayda halkla ilişkilerin afet yönetimindeki rolü, halkla ilişkiler profesyonellerinin sorumlulukları ve kuruluşların karşılaması gereken kriterler, meslek örgütlerinin halkla ilişkiler uygulamalarına yönelik kural ve standartları ve halkla ilişkiler öğrencilerinin bu konuda edinmesi gereken yetkinlikler gibi konular masaya yatırıldı.

Beş oturumdan oluşan ve gün boyu süren çalıştaya, afet bölgesinde yer alan iletişim fakültesi akademisyenleri de zoom aracılığıyla katıldı. “Halkla İlişkiler Uygulamaları Afet Yönetiminin Hangi Alanlarında Kullanılabilir?” başlıklı birinci oturum Marka Danışmanı Bülent Fidan’ın yönetiminde gerçekleşti. İkinci oturumun moderatörü, “Halkla İlişkiler Eğitiminde Afet Yönetimi Nasıl Yer Almalı?” konu başlığıyla Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Özgen oldu. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Haluk Gürgen ve Prof. Dr. İdil Karademirlidağ Suher ise “Meslek Örgütlerinin Uygulamaya Yönelik Kural ve Standartları Neler Olmalı?” ve “Halkla İlişkiler Profesyonellerinin Sorumlulukları Nelerdir?” başlıklarıyla sırasıyla üçüncü ve dördüncü oturumların moderatörlüğünü gerçekleştirdi. Son oturum ise “Afet Yönetiminde Halkla İlişkiler Profesyonellerinden Etkin Olarak Yararlanmak İçin Kurum/Kuruluşlar Neler Yapmalı?” başlığı ile İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Akbulut moderatörlüğünde gerçekleşti.

Çalıştay sonucunda hazırlanan ve TÜHİD tarafından kamuoyu ile paylaşılan rapora buraya tıklayarak ulaşılabilmektedir.
2.jpeg3.jpeg
4.jpeg5.jpeg