Kurumsal Sosyal Sorumluluk Anlayışında Yeni Trendler

hit-ogrencileri-sektorle-bulusuyor-kurumsal-sosyal-sorumluluk-anlayisinda-yeni-trendler-0qgtl.jpeg

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bünyesinde bulunan İAÜ PR Atölye'nin düzenlediği geleneksel  'Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor' etkinlikler dizisinin 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz dönemi ilk etkinliği 23 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 13:00'de D Blok Turuncu Salon'da gerçekleşti. Yılın ilk etkinliğine İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Kurumsal İletişim Müdürü Canan Soysal konuşmacı olarak katıldı.

"KSS Projelerinin Önemi Sürdürülebilir Olması"

İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) ile birlikte yaptıkları "Yıkılmak Zorunda Olan Zihindeki Duvar", "Hayvanlar ve Biz" gibi ulusal ve uluslararası ödüllü projelerini anlatan Soysal, "Her projenin bir hedefi vardır. Farklı bir şeyler yapıyor olmamız lazım. Artık Türkiye'de o kadar önemli KSS projeleri hayata geçiriliyor ki bu projelerin sadece sınırlarımız içinde kalmaması gerekli. KSS projelerinde diğer önemli kriter de sürdürülebilir olmak. 8-10 yıldır devam eden Türkiye'de birçok özel proje var. Biz de şu an 2. yılımızdayız" dedi. Türkiye'de kurumsal sosyal sorumluluk ile ilgili çok güzel projeler yapıldığını fakat hep kurumla KSS arasındaki bağın sorgulandığını belirten Soysal, geliştirilen kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin içine mutlaka kurum çalışanlarının da dahil edilmesi gerektiğini, onların gönüllü marka elçileri olduğunu söyledi. Ayrıca Türkiye'nin ilk engelsiz havalimanı özelliğine sahip olduklarını ekleyen Canan Soysal, önümüzdeki haftalarda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İZEV mağazası açılacağının da müjdesini verdi.

"Sadece insanları değil, onların duygularını da ağırlıyoruz"

Canan Soysal, kurum olarak iletişim alanında avantajlarının insanlar ile birlikte olmaları olduğunu, "İnsanların duygularına dokunabilmek bizim için çok kolay. Biz yalnızca insanları değil, onların duygularını da ağırlıyoruz. Bir havalimanı içerinde; öfke, sevinç, hüzün… duygunun her türlüsünü görebilirsiniz. Bu bir iletişimci için nimettir. Her türlü duyguya dokunma şansınız var, bu duyguları istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz." sözleriyle vurguladı.

Etkinlik, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Akbulut'un Canan Soysal'a günün anlam ve önemini belirten plaket takdimi ile son buldu.

güncelleme: 2.12.2019 15:07