Pandemi ve Sonrası Dönemde İletişim

Berna saglam-01-01.png

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bünyesinde bulunan İAÜ PR Atölye'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor' etkinlikler dizisinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı beşinci etkinliği 08 Nisan 2021 Perşembe günü saat 18:30'da Zoom üzerinden gerçekleşti. Etkinliğe, Bernaylafem İletişim ve Marka Danışmanlığı Ajans Başkanı Berna Sağlam Naipoğlu 'Pandemi ve Sonrası Dönemde İletişim' başlıklı sunumuyla katıldı.

'Sadece Üniversite Öğrencisi Olmak Yetmiyor'

Staj ve deneyim üzerine konuşmalar yapan Naipoğlu, ''Sadece üniversite öğrencisi olmak yetmiyor, hele bu zamanda asla yetmiyor. Muhakkak ki öne çıkacak bir şeyler yapmalısınız. Herkes üniversite mezunu artık. Zaten o bize başvurmanız için bir anahtar sadece. Çünkü biz diyoruz ki üniversite mezunları dışında herhangi bir iş imkanı sağlayamıyoruz. Peki o kadar gelen müracaattan nasıl ayrışacaksınız? Kendinizi farklılaştırarak. Bu bir yetenek olabilir, aldığınız eğitimler olabilir, girdiğiniz seminerler olabilir hocalarınız size 3 tane mecburi staj hakkı koymuşsa 10 tane staj yaparak olabilir. Bu stajları nerelerde yaptığınız da çok önemli çünkü o alanın içine girmiş olmak bile o tozu yutmuş olmak oluyor. Ve siz iş hayatınıza girdiğinizde daha farklı bir noktaya geliyorsunuz.'' diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

'Özsaygı Çok Önemli'

Halkla ilişkiler mesleğinde teknolojinin yararlarından bahseden Berna Sağlam Naipoğlu, pandemi sürecinin mesleğe etkilerini ''Meslek olarak insan ilişkileri üzerine yoğunlaşıyoruz o yüzden araya bir ekran girdiğinde, dokunamadığımızda, karşılayamadığımızda, o sıcak beden dilimizi ve göz temasımızı geçiremediğimizde normalden on kat daha fazla efor sarf etmek zorunda kalıyoruz. Alıştığımız durum farklıydı. Bizim bir toplantı ritüelimiz bile birebir iletişim üzerinde yoğunlaştığımız bir etkinlikti. Yani müşteriye bir sunum yapacaksanız sadece sunumu açıp göstermek yetmiyor. Kapıda karşıladığınız andan itibaren kendinizi temsil etmeye başlıyorsunuz. İkramınız, sunum şekliniz, kendinize gösterdiğiniz özen hepsi önemli. Biraz daha amiyane söylemek gerekirse birilerine ahkam kestiğiniz zaman bunu kim söylüyor diye bakıyorlar. Dolayısıyla öncelikle özsaygınız çok önemli. Başkasının size saygı göstermesini bekliyorsanız önce sizin kendinize saygı göstermeniz gereklidir. Giyiminiz, davranış biçiminiz, nezaketiniz, aile terbiyeniz ki en önemlilerinden biri budur.'' sözleriyle açıkladı.

Etkinlik öğrencilerimizin sorularının ardından İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Deniz AKBULUT'un Bernaylafem İletişim ve Marka Danışmanlığı Ajans Başkanı Berna Sağlam Naipoğlu'na günün anlam ve önemini belirten teşekkür konuşmasıyla son buldu.

güncelleme: 12.12.2023 14:46