Halkla İlişkilerin Geleceği

Etkinlik-İnstagram-1080x1080-Boyut-Afişi.jpg

İstanbul Aydın Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü uygulama atölyesi olan İAÜ PR Atölye, geleneksel “Halkla İlişkiler Öğrencileri Sektörle Buluşuyor” etkinlikler dizisinin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz dönemi ilk etkinliğini Atölye Aydın iş birliği ile hayata geçirdi. Etkinlik, On İletişim Ajans Başkanı, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Yönetim Kurulu Başkanı İpek Özgüden Özen’in katılımıyla 25 Kasım Cuma günü saat 11.00’da televizyon stüdyosundan yapılan canlı yayın eşliğinde gerçekleşti. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Akbulut moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte konuşan Özen, halkla ilişkilerin geleceği üzerine fikirlerini ve mesleki deneyimleri paylaştı.

Mesleğe 13 yaşında başladığını aktaran İpek Özgüden Özen, ilk olarak profesyonel voleybol kariyerinden bahsetti. Özen, sporcu kimliğinin şimdi büründüğü kişiliğe katkılarını ise şöyle ifade etti: “Tutkumun peşinden gittim ve kendime hedef koydum. Milli takımda oynamak bana kültürel ve kişisel anlamda büyük bir gelişim fırsatı sundu. Aynı dönemde Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne başladım. Staj yaptığım Tercüman gazetesinde de sporcu olduğum için spor servisinde işe başladım.” Aleaddin Asna’nın öğrencisi olan ve Atilla Gökçe, Faik Çetiner gibi duayen gazetecilerle birlikte çalışan Özen, azimli kişiliğiyle 13 yaşından beri kendi ayakları üzerinde durduğunu belirtti. Özen, 18 yaşında yaşadığı kaza ile voleybol kariyerini sonlandırırken iletişimci kimliğine eğilerek Koç Holding RAM Dış Ticaret’te Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı olarak meslek hayatına tam anlamıyla atıldığını ifade etti. Gazetecilik ve halkla ilişkilerin ortak tecrübesiyle kazandığı deneyimin gelişimine önemli bir katkısı olduğunu belirten İpek Özgüden Özen, sporda edindiği stratejik bakış açısının halkla ilişkiler mesleğinde ona kolaylık sağladığını belirtti. Bu bağlamda tüm gençlere her yönde kendilerini geliştirmek için tutkularının peşinden gidip derinleştirmelerini tavsiye etti.

Halkla İlişkilerin gelişimi üzerine konuşan İpek Özgüden Özen, iletişimin sürekli değişmesi sayesinde geleceği üzerine konuşacak pek çok konu olduğunu vurguladı. Bu bağlamda Özen, iletişim sektörünün yeni nesil ile yeniden şekillendiği ve sosyal etki kavramının önem kazandığını dile getirdi. Son dönemde sosyal sorumluluk kavramının öne çıktığını belirtirken, kuruluşların etki yatırımı, iletişimcilerin de bu süreçte etki tasarımı yaptığını ifade etti. İletişim süreçlerinde bütün amaçlarının iletişime değer kazandırma etrafında konumlandığının da altını çizdi. Bu yönde gelecek neslin dijital dünyaya olan adaptasyonu ile yeni bakış açılarının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Özen, genç iletişimcileri dinlemenin ve onların fikirlerine değer vermenin alınan geri bildirimler ile iletişim sektöründe bir harita çizdiğini ifade ederek sözünü bitirdi.

Etkinliğe buraya tıklayarak ulaşılabilmektedir.

güncelleme: 14.12.2023 09:37