Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Mezun Öğrencilerimiz


AHSEN CİHAN

1995 Bursa doğumluyum. İlk ve orta okul öğrenimimi Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nda liseyi ise Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde tamamladım. 2013 yılı lise eğitimi sürecindeki mutfak stajımı Hotel Tiara Termal & Spa da yaptım. 2014 yılında Hilton Bursa Convention Centre & Spa da 2 haftalık bir yarışma eğitimi alarak Antalya Expo Center da düzenlenen Altın Kep yarışmasında 3. olarak Altın Kep ödülünü almaya hak kazandım. Daha sonra İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü kazandım. 4 senede tamamladığım üniversite eğitimimi 2019 senesinde mezun olarak sonlandırdım. Lisede Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünü okumam Üniversite eğitimim öncesinde iyi bir alt yapı oluşturdu ve Üniversite eğitimimle beraber daha güzel bir konuma gelmemi sağladı. Aldığım eğitimler ve Üniversitenin bölümle alakalı düzenlediği söyleşiler sayesinde sosyalleşme ve mesleğimle alakalı çevre edinme olanağı sağladım. Üniversite de bulunan Kariyer Merkezi Cv hazırlama, staj ve kariyer imkanları hakkında her zaman destek oldular. Bu yüzden Üniversite hayatına devam eden arkadaşların merkezle iletişimde olmalarını tavsiye ederim. Böylelikle iş bulma olanakları daha da kolaylaşmış olur. 2017 yılında Aegean Hosttech Fair Platform tarafından düzenlenen 3. Ulusal Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası'nda Restoran Başlangıç Tabağı kategorisinde gümüş madalya, Restoran Tatlı Tabağı kategorisinde ise bronz madalya ödülünü almaya hak kazandım. 2017 yılında ki Üniversite stajımı ise Grand Swiss-Belhotel Çelik Palas da tamamladım. Lisans eğitiminden sonra Sheraton Bursa Hotel de çalışmaya başladım. Tek bir bölüme bağlı kalmadan her bölüme gidip kendime bir şeyler katmaya çalışıp emekle hayallerimi gerçekleştirmek için çabalıyorum. Halen Sheraton Bursa Hotel de çalışmaya devam etmekteyim.



ERKAN BAYSAL

1992 İstanbul Bakırköy doğumluyum. 2018 İstanbul Aydın Üniversitesi, gastronomi ve mutfak sanatları bölümünün ilk mezunlarındanım. Eğitim süresince okulla beraber mesleğimi de icra etmekteydim. Mezun olduktan sonra yaklaşık 3 yıllık bir iş deneyimimin olması kariyerim için oldukça önemliydi. Yaklaşık 7 yıldır mesleğimi icra etmeye devam etmekteyim. Bu süreç içerisinde kendimi profesyonelleştirmek adına yöneldiğim mutfaklar dünya mutfağı, moleküler gastronomi, deniz ve deniz ürünleri oldu. Mesleğime en alt kademeden başlayıp tecrübelerimi arttırarak chef pozisyonuna yükselmiş bulunmaktayım. Her zaman fine dining restaurantlar da bulunmaya özen gösterip bu alanda tecrübe edinmeye özen gösterdim. İstanbul Aydın üniversitesinden almış olduğum eğitim bana icra ettiğim meslekte bana başarılı olmamda önemli ölçüde katkı sağladı. İstanbul Aydın Üniversitesinin bana katmış olduğu en büyük katkı ise; mesleğim gereği sosyalleşme iletişim becerileri oldu. Üniversitede kazandığım çevre sayesinde alanımda tercih edilen bir isim oldum. Bende bu çevremi kullanarak mesleğimi icra ettiğim yerlerde bazı bölümlerde eksiklik olduğunda ilk iletişime geçtiğim kişiler çevremdeki başarılı insanlar oldu. Üniversite bulunan değerli hocalarım bana gerekli alt yapıyı çok iyi şekilde sağladılar. Bazı hocalarımız iş hayatımda önemli dokunuşlarda bulundular. Ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesin de bulunan kariyer merkezi her üniversitede mevcut olmayan güçlü bir networke sahiptir. Bu bağlamda hala üniversite hayatına devam eden İAÜ öğrencilerinin bu merkezde olmaları ve daha çok bilgi alışı gayesinde bulunmalarını tavsiye ederim.



CEREN SÜREN

1997 yılında doğdum. Her zaman işe giderken hobimmiş gibi hissetmeyi dileyerek mesleğimi araştırmış biri olarak tüm planlarımı bozup Gastronomi tercihinde bulundum. Seçtiğim bölüm yemeğin hayattaki her şeyle bir ilgisi olması sebebiyle okurken beni yalnızca mutfak alanındaki bilgiye doyurmayıp kişisel ve kültürel gelişimime büyük katkıda bulundu. Bağlantılı olan birçok alanda çalışmalara ilgi beslemeye başladım. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin ilk tercihlerim arasında olma nedeni Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okuma fırsatını bizlere tanıyor olmasıydı. Üniversite hayatımda çok engin bilgiler kazandığım sanat dallarıyla hala ilgilenmekteyim. Yemeğe bakış açımızın geliştiği bu okuldan mezun olduğumda, değerli bölüm başkanımız Kamil Bostan’ın nasihatlerini de hep aklımda tuttum, kariyer yönetimimi yalnızca mutfağa odaklanarak ilerletmedim. 2019 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldum ve hemen Gastronomi yüksek lisans programına başladım. Ardından tıpkı bölümüm gibi, girdiğim işlerde yalnızca mutfakla ilgilenmedim. Öncelikle küçük işletmelerde a la carte servis veren bir aşçı, yazlık yerlerde sandviççi olarak çalıştım. Küçük bir işletmenin yönetim planlarının nasıl çizildiğini inceleme fırsatı buldum, kendi halinde gelişmeye çabalayan insanların satın alma, tedarikçi bulma süreçlerine şahitlik ederek yardımda bulundum. Pandemi süreci devam ederken aşçılık mesleğinden pastacılık mesleğine geçiş yapabilmek adına akademiye giderek profesyonel pastacılık ve ekmekçilik konusunda kendimi geliştirdim. Ardından öncelikle Çırağan Palace Kempinski, ardından Swissotel The Bosphorus’ta otel deneyimlerimi edindim. Pastanede çalışmak kişisel olarak daha fazla keyif aldığım bir süreç oldu, mesai çıkışlarında evde çeşit çeşit çikolatalar denemeye de devam ettim. Bahsetmiş olduğum hobi meslek hissini edindiğimi görebilmiş olmak çok güzel bir duygu, onca yorgunluğa rağmen gelişme isteğinin tükenmeyeceği bir bölümü bitirmiş olmak mutluluk verici. Son olarak Swissotel The Bosphorus’ta yakalamış olduğum bir fırsat ile Housekeeping Departmanında İdari Asistanlık yapmaktayım. Bu departmana geçişimle birlikte otelcilik ne demek öğrenerek günlerimi sürdürüyor, sahada operasyonel anlamda yeni kazanımlar elde ediyorum. Bu bakış açısını bana kazandıran lisans hayatımda karşılaşmış olduğum tüm hocalarıma teşekkürü borç bilirim.


EZGİ EGELİ
1998 Mersin doğumluyum. 2020 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun oldum. Okuduğum süre boyunca İstanbul Aydın Üniversitesi'nin bana sunmuş olduğu seçkin restoran ve otellerde stajlarımı tamamladım. Mezun olduktan sonra iş sahasına adaptasyon sürecim öz güvenim yüksek ve bilgili bir şekilde başlamış oldu. Bunun en büyük etkeni İstanbul Aydın Üniversitesi'nde görmüş olduğum teorik ve uygulamalı eğitimler oldu. Aldığım uygulamalı eğitimler sonucunda pratiktik kazanmış oldum ve iş hayatında bunları pekiştirme fırsatım oldu. Bu eğitimler sonucunda kısa sürede başarı kazanıp yurt dışına çıkma fırsatı elde ettim. Şimdi ise Katar'da 5 yıldızlı bir otelde kariyerime devam etmekteyim.


DİLARA SEFEROĞLU
1995 İstanbul doğumluyum. 2018 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümünden mezun oldum. Bu bölümü tercih etmemde büyük rol oynayan Küçük aile işletmemiz oldu. Amacım ve hayalim işimi büyütüp ilerletmek. 4 yıl boyunca görmüş olduğum eğitim kendi işletmemde daha sosyal ve farklı perspektiflerde düşünebilmek için bakış açımı yükseltti. Bu süre zarfında yoğun tempoyla çalışmaya devam ettiğim işletmem de mezun olduktan sonra öğrendiğim her şeyi uygulamaya geçtim. Görmüş olduğum teorik ve uygulamalı dersler sayesinde sadece yemek yapabilmeyi değil, o yemeğin servis edilene kadar gerçekleşen tüm aşamalarını deneyimledim. Bu süreç sayesinde işimin başına geçtiğim zaman hiçbir zorluk yaşamadan kolaylıkla ilerleyip adım attım. İşletmemde her gün değişen günlük Yöresel yemekler ve bunların dışında özel toplu organizasyon menüleri hazırlamaktayım. Bölümüm de aldığım Butik Pastacılık eğitimiyle İşyerim de Kişiye özel pastalar da yapıyorum. Şu an günlük 1000 kişiye, Toplu Organizasyonlar da ise 2500-5000 kişiye hizmet veriyorum. Ve gözüm kapalı korkmadan bu işlerin üstesinden gelebilmem tamamen aldığım eğitim, değerli hocalarım ve üniversitem ile alakalıdır. İnandım pes etmedim, hayallerimi gerçekleştirmek için çok çabaladım ve başardım. İşimin en sevdiğim ve değer verdiğim kısmı ise insanlarla iletişim halinde olmak. Müşterilerin memnuniyeti ise paha biçilemez.



güncelleme: 26.4.2023 17:50