Kariyer Öyküleri

yagmur-buldak.png 

 YAĞMUR DALBUDAK ' 22 

1998 İstanbul doğumluyum. Lise eğitimimi Kemal Hasoğlu Anadolu Lisesinde tamamladım. 2015 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi aşçılık bölümüne başlayarak 2017 yılında bölümün ilk mezunları arasında yerimi aldım. Mezun olduğum tarihten itibaren yabancı dil eğitimi alarak ingilizcemi geliştirdim ve sektörde mutfak departmanında çalışmaya başladı. Üniversite sürecinde stajlarımı tamamlayarak 2018 yılında All points grubuna katılarak mesleğimi icra etmeye başladım. Meslekte Dünya mutfağını öğrenerek şefliğime katkı sağlamak amacıyla sürekli kendimi geliştirecek yollar aradım. Farklı mutfaklar görme arzusu ile Uzak doğu, italyan ve lübnan mutfaklarında bulundum. Kendimi geliştirmek adına 2020 yılında DGS ile İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne başladım. Bu sürede meslek hayatımdan hiç kopmadım ve Big chefs de Chef de Part olarak çalışmalarıma devam ettim. Üniversite ile beraber iş hayatımı da yürütmekteki en büyük amacım mezun bir öğrenci olduğum zaman yanımdaki personellerime ve kendime mutfak vizyonu katmaktı. Bu hayatta her zaman başarının pes etmeyerek her şeyi planlayarak yapabileceğimi bu süreçte öğrendim.  Gastronomi 4. Sınıf öğrencisi iken Yunus Emre Akkor'un Galeyan Restorantında Sous Chef olarak başladım ve öğrenciliğim ile büyük bir sorumluluğu da üstlenerek başarıların geleceği bir yol inşa etmeye çalıştım.  2022 yılında Gastronomi ve  Mutfak Sanatlarından mezun oldum ve bu yıl Masterchef 2022' ye katıldım. Ana kadronun final turunda elendim ve bu benim için en büyük dönüm noktası oldu. Daha azimle ve daha çok çalışmaya karar verdim ve aynı yıl 20 Eylül 2022 tarihinde Birleşik Milletler toplantısı için New York'ta Türkevinde 21 first lady'nin de katıldığı Türk mutfağının tanıtıldığı etkinlikte Yunus Emre Akkor şefim ile birlikte bulunup yemeklerimizi yaparak lezzetli tatlarla ülkemizi temsil etmenin gururu ile orada bulunduk. 2022 Kasım ayında Yunus Emre Akkor'un Galeyan Restorantında Chef de Cuisine olarak terfi aldım. 28 Kasım 2022 yılında Angola da 5 büyükelçi ve başbakanların katıldığı bir türk yemeği etkinliğinde Yunus Emre Akkor ile tekrar yerimi aldım ve Angola'da 2 gün süren ilkTürk yemekleri sunduğumuz akşam verilen bir davette ve ertesi gün Türk kahvaltısı davetinde ülkemi temsil ederek yemeğimi pişirdim. Aynı süreçte Beltur Çadır Köşk Osmanlı Deniz Mutfağı pop-up çalışmasında ekibin başında bulunarak 1 ay boyunca İstanbul halkına Osmanlı Deniz Mutfağının var olduğunu ve bu lezzetli yemekleri sundum. Bu süreçte çalıştığım şeften kaynaklı Türk ve Osmanlı mutfağını araştırmaya ve öğrenmeye devam ettim. Kendi kültürümü farklı ülkeler de ve İstanbul da bulunan etkinlikler de sunmanın haklı gururunu yaşadım. Son olarak 2023 yılında Türk Mutfağı haftası etkinliği amacıyla 22 Mayıs günü başta Hırvatistan Büyükelçisi olmak üzere, bir çok Büyükelçi ve eski Başbakanların katıldığı davette Türk Mutfağı haftası için Türk mutfağı lezzetlerini pişirdik ve deprem afeti yaşanan 11 ilin mönüsünü tüm davetlilerimize sunduk. 23 Mayıs tarihinde Hırvatistan'da bulunan Michelin yıldızlı Gallo Restaurant'ta türk mutfağı mönüsünü 1 günlüğüne misafierlerimize sunduk. 24 Mayıs tarihinde ise Hırvatistan Büyükelçisi'nin evinde öncülük ettiği bir kahvaltı vererek diğer devlet mensuplarına kahvaltı hazırladık ve Türk kahvaltısını tanıttık. Bugün Galeyan restorantın mutfak şefi olarak 25 yaşında görevime devam ediyorum. Kendi kültürümü yaşatmaya ve tanıtmaya devam ederek tutkuyla bağlı olduğum işimi yapıyorum. Yolun daha yarısında iken karşıma çıkan fırsatları hep görerek devam ettim ve hep dört kolla sarılarak daha fazlası için çalışmaya devam ediyorum, bugün disiplinli ve değerli hocalarımdan öğrendiğim bilgiler ile mesleğimi icra ediyorum. Bu hayatta karşıma çıkan ve beni canı gönülden destekleyen Yunus Emre Akkor şefimin üzerimde emeği çok büyüktür. Bu yola devam ederken şefim ile gideceğimiz, göreceğimiz her yol benim için cok kıymetli ve gurur sebebidir. Değerli öğrenci arkadaşlarım, İstanbul Aydın Üniversitesinde aldığım her eğitim çok değerli ve önemliydi. Bu kurumda öğrendiklerimi günlük hayatıma yansıtarak bugün ülkemi temsil ediyor olmamın gururunu yaşıyorum. Başarmak için yaşayanlar, mutlaka bir gün başarıyı elde edecektir. Asla yapamam demeyin her zaman deneyin ve yapabildiğinizi gördükçe üzerine bir kat daha ekleyin. Verilen her eğitim çok değerlidir ve hayatınızda hep yanınızda taşıyın. Sizlere başarıya açılan kapılar dilerim.

 erenkiro.png

EREN KİNO '20

Merhaba, ben Eren. 22 yaşındayım ve İstanbul'da doğdum. 2018 yılında Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Yiyecek ve İçecek bölümünden mezun oldum. Bu alanda 7 yıldır çalışıyorum ve şu anda bir restoranda soğukçuyum, Chef de Partie pozisyonunda görev yapıyorum.

2016 yılında Topkapı Eresin, 2017 yılında Feriye Palace, 2019 yılında Taksim Meze ve 2020 yılında Seasha Lounge gibi farklı yerlerde çalışma deneyimim oldu. Ayrıca, ek iş olarak da çeşitli yerlerde görev aldım 2020 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi'nden mezun oldum ve bu süre zarfında teorik bilgilerimi geliştirme imkanı buldum. Hem mesleki bilgilerimi artırdım hem de pratik deneyimler kazandım.

Yiyecek ve içecek sektöründe kendimi sürekli geliştirmeye odaklandım. Müşterilere en iyi hizmeti sunmak ve lezzetli yemeklerle unutulmaz deneyimler yaşatmak benim için önemli bir hedef oldu

İyi iletişim becerilerine sahibim ve ekip çalışmasına uyum sağlamada başarılıyım. Disiplinli, özverili ve hızlı düşünebilen biriyim.

Bu kısa özgeçmişimle sizlere deneyimlerim ve yeteneklerim hakkında bilgi vermek istedim. Size değerli bir katkı sağlayabileceğime inanıyorum ve şirketinizde çalışma fırsatını heyecanla bekliyorum.

İlginiz ve zamanınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Eren 

Ekran Resmi 2023-06-08 14.10.54.png

RABİA KOKAN'22

1998 İstanbul doğumluyum. Liseyi Bayrampaşa Uğur Temel Lisesinde 2016 yılında bitirdim. Karadeniz Teknik Üniversitesinde İşletme bölümünü 2016 yılında kazandım ve 1 yıl okudum. Daha sonra İstanbul'a dönüp çocukluğumdan beri hayalini kurduğum meslek için 1 yıl hazırlandım. Bayrampaşa İsmek kurslarında aşçılık ve pastacılık eğitimi aldım. 2018 yılında İstanbul Aydın Üniversitesinde Anadolu Bil Meslek Yüksekokulunda Aşçılık programında eğitim aldım. Bu süre zarfında Bayrampaşa Golden Tulip otelde profesyonel mutfakta çalışma deneyimi kazandım. Yüksek Lisans yapmak istediğim için 2020 yılında Dikey Geçiş Sınavı ile yine İstanbul Aydın Üniversitesinde Güzel Sanatlar Fakültesine bağlı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans programına geçiş yaptım. 2022 yılında ALES sınavına girerek okulumdan ve eğitim kadrosundan çok memnun kaldığım için İstanbul Aydın Üniversitesinde bu yıl yeni açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans programına başvurdum ve kabul edildim. 2023 yılı yani şimdi Yüksek Lisansta 1. Sınıfı bitirdim ve tez hocam Sayın Prof. Dr. Kamil Bostan ile 2. Sınıfımda Gastro-arkeoloji başlığı altında bir tez çalışması gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans programının okulumda ilk mezunlarından olacağım için kendimi şanslı hissediyorum. Hedeflerim büyük ve bu hedeflerimi İstanbul Aydın Üniversitesinin katkıları sayesinde gerçekleştireceğime inanıyorum. 

 Ekran Resmi 2023-06-08 14.11.03.png

DİLARA ÇETİN'22

Ben Dilara. 2000 yılında Sakarya'da doğdum. Eğitim hayatım Sakarya'da başlayıp, ortaokul ile Kocaeli'nde devam etti. Daha sonra lise hayatımı yine Sakarya'da tamamladım. Serdivan Anadolu Lisesi 2018 mezunuyum. 2020 yılı İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu Aşçılık bölümüyle ön lisansıma başladım. Okulumun ilk senesi Covid-19 kısıtlamalarıyla geçse de, eğitim açısından oldukça verimli geçtiğini söyleyebilirim. İlk senemi bitirdikten sonra, mutfak için başvurduğum staj görüşmesinde F&B için ikinci görüşmeye çağırıldım ve ben de bu fırsatı değerlendirmek istedim. 2021 yazında stajımı İstanbul Swissotel The Bosphorus'ta F&B departmanında restoran hostesi olarak tamamladım. Aslında ne kadar mesleğimin dışında bir staj planlaması yapmış olsam da, bu tecrübe bana yabancı dilimi geliştirmem ve insan ilişkilerimi bir adım daha ilerletmemde yardımcı oldu. 2022 yılında önlisans Aşçılık bölümünden mezun oldum.  2022 Kasım ayında Katar'a yerleştim. Şu anda Doha'da Marriott otellerine bağlı Le Royal Meridien markasında, mutfak koordinatörümüz Şef Esat Akyıldız ve Chef De Cuisine Cavid Abbasov önderliğinde Türk restoranı Yed7'de aşçılık yapıyorum. Soğuk mutfak şefiyim. 2022 Dünya Kupası'nda birçok önemli operasyonda yer aldım. İsviçre milli takımını otelimizde misafir ettik. Restoranımızda ağırladık. Burada birçok farklı kültürden şeflerle birlikte çalışıyorum. Hem farklı kültürlerin mutfağını öğreniyorum, hem de Türk mutfağını herkese tanıtıyoruz. Kariyer planlamama yurt dışında bir Türk restoranında çalışarak başladığım için çok mutluyum. Yeni mezun olmuş ya da olacaklara ve bu meslekte ilerlemek isteyen herkese tavsiyem, yabancı dili geliştirip kesinlikle yurt dışı tecrübesini kazanmaları. 

 

Ekran Resmi 2023-06-08 16.35.04.png 

FIRAT BURAK GÖKTAŞ'20

2001 Avcılar Doğumluyum. 2019 yılında Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun oldum ve onun ardından 2021 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Aşçılık bölümünden mezun olarak eğitim hayatımı tamamladım. Lisedeyken yiyecek ve içecek bölümünü okuduğum için üniversite yıllarımda herhangi bir zorluk yaşamadım ve aynı şekilde lisede yeterince mutfak alanında staj yaptığım için üniversitede derslerde fazlasıyla bilgi sahibiydim. Lisede Marriott Hotel ve Usturmaça balık resturantı gibi yerlerde staj yapma imkanım oldu bunlar mesleği elimde tutmamda bana fazlasıyla yardımcı oldu. Staj yapacağınız yerleri iyi seçmek her zaman size fazlasıyla yardımcı olur. Maalesef ki üniversiteye başladığım senede pandemi olduğu için sadece yarım dönem yüz yüze eğitim görebildim. Eğitim öğretim hayatımın geri kalan 1.5 senesi online eğitim ile geçse de Üniversitemizin değerli hocaları beni ve diğer sınıf arkadaşlarıma bir şeyler kazandırabilmek için çok çabaladı. Şu an Aşçılık ya da Gastronomi bölümünü okuyan arkadaşlarıma tavsiyem girdikleri her dersten kendilerine bir kazanım çıkarmalarıdır. Ne kadar şanslı olduğunuzu unutmayın okuduğunuz ve benim de mezun olmuş olduğum bölüm turizm sektörü için bir hazine değerinde. Kendinizi her zaman geliştirmeye bakın. Mezun olduktan hemen sonra Beylikdüzü West İstanbul Marina'da Kumsal Restaurant'ta Demi chef olarak işe başladım. Çalıştığım iş yerinin sahibi için yaz aylarında teknelerde özel aşçılık yapma deneyimimde oldu. 1 sene boyunca çalışmaya devam ederek sonunda Sous chef kademesine ulaştım. 1 sene daha çalışmaya devam ettim ve yaklaşık birkaç ay önce sağlık sebeplerimden ötürü mesleğime ara verdim. Şu an güncel olarak kostüm ve tasarım ile ilgileniyorum ve aşçılığımı evde sürdürüyorum.

 

 

 

 

 

 

güncelleme: 8.6.2023 19:35