TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

digital-composite-doctor-with-white-graph-with-flare-against-blurry-background-with-light-blue-overlay_1258-84253.jpg










Tıp Eğitimi Anabilim Dalı, Temel Tıp Bilimleri yapısında yer alan bir akademik çalışma alanı olarak üniversitemiz Tıp Fakültesi'nde mezuniyet öncesi tıp eğitiminde Entegre Eğitim Modeli'ni oluşturmak, uygulamaya koymak ve geliştirmekle uğraşmaktadır. Tıp eğitimi konusunda ayrı bir tıp bilimi disiplini oluşumu, ilk olarak 1958 de ABD'de bir üniversitede "Tıp Eğitimi Birimi" nin kurulması ile başlamıştır. Bu birimin oluşturduğu yeni tıp eğitimi modeli ülkemizde 1970'lerde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ilk olarak uygulanmaya başlanmış ve bu modelin geliştirilmesi için 1990'larda Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı'nın kurulması gerçekleşmiştir. Daha sonra birçok Tıp Fakültesi'nde Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalları kurulmuştur.
İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin eğitime başlamasına 2016 yılında YÖK tarafından karar verilmiştir. İAÜ Tıp Fakültesi eğitim modelinin oluşturulması ve uygulamaya konulması için Tıp Eğitimi Ana Bilim Dalı, çalışmaya ilk başlayan Anabilim Dalları'ndan birisi olmuştur.

Misyonumuz
Üniversitemiz Tıp Fakültesinde mezuniyet öncesi ve sonrası tıp eğitimi çalışmalarının geliştirilmesi, koordinasyonu ve bu çalışmalar için gereken altyapı ve kadro olanaklarının sağlanmasıdır. Böylece sonuçta ülkemizde tıp eğitiminin gelişimine katkıda bulunmaktır.

Vizyonumuz
İAÜ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı, tıp eğitimi ve öğretimi ile ilgili konularda ulusal ve uluslararası tıp eğitimi kurumları ile bütünleşmek ve akademik çalışmalar yapabilmek ve böylece toplum sağlığına katkıda bulunabilecek yeterlikte eğitimli Hekimler yetiştirmektir.
  1. İlkeler: Uluslararası bilimsel ve tıbbi etik ilke ve kurallarına göre eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini düzenlemek ve yürütmektir.
  2. Eğitim: Üniversitemiz Tıp Fakültesi'nde mezuniyet öncesi eğitimde yer alan Temel Tıp Bilimleri ve Klinik Tıp Bilimleri eğitim dönemlerinde YÖK tarafından önerilen Tıbbi Beceriler eğitimlerinin uygulanması, koordinasyonu ,   Ölçme ve Değerlendirme yöntemlerinin değerlendirilmesi çalışmalarının düzenlenmesi ve yürütülmesi gerçekleştirilmektedir.
  3. Akademik Çalışmalar: Mezuniyet öncesi, mezuniyet sonrası ve sürekli eğitim konularında gerekli olan her türlü simülasyon eğitim ve uygulamalarının ve ayrıca altyapı ve Laboratuvar olanaklarının geliştirilmesi için ilgili akademik çalışmalar planlanmaktadır.

AKADEMİK KADRO

Prof. Dr. Osman Ata UYSAL

Anabilim Dalı Başkanı
E-posta: [email protected]
Tel: 444-1-428 / 28704


























Dr. Öğr. Üyesi ERGÜN ESKİOĞLU

Tıp Eğitimi Anabilim Dalı
E-posta: [email protected]
Tel: 444-1-428 / -

güncelleme: 16.11.2023 19:11