İkna Etme ve Etkileme Biçimleri - İki Haftalık Eğitim Semineri

IMG_20181215_092659.jpg

          İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nde görev yapan Sanat Yönetmeni-Tiyatro Eğitmeni Ömer Yıldırım, TARMER ve öğrenci kulüplerimizin işbirliği ile düzenlenen "İkna Etme ve Etkileme Biçimleri" başlıklı program çerçevesinde iki haftalık bir eğitim verdi. İlki 4 Aralık 2018 Salı günü 17.30-20.00 saatleri arasında, ikincisi ise 11 Aralık 2018 Salı günü yine aynı saat diliminde gerçekleştirilen eğitimlerde; "nefesin doğru kullanımı"ndan "kelimelerin etkili kullanımı"na, "beden dili"nden "mimiklere hakimiyet" hususuna kadar birçok önemli konuya değinildi.

          Etkili konuşabilmenin, doğru şekilde nefes almakla mümkün olduğunu ifade eden Ömer Yıldırım; eğitimlerde doğru nefes almanın, kelimelere hakim olmanın ve mimiklerin önemine vurgu yaptı. İfade biçimlerinin gücüne değinerek kendimizi doğru bir iletişim biçimi ve üslupla tanıtmanın aslında karakterimiz hakkında birçok ipucu verdiğini belirten Yıldırım; nefes egzersizleri yaparak konuşmamızı güçlendirmemiz gerektiğine de değinerek bu egzersizlerin nasıl yapılabileceğini anlattı.

IMG_20181215_092655.jpg

          İkna edebilmenin samimiyet ile doğrudan ilişkili olduğuna değinen konuşmacı, kişinin kendisinin ikna olmadığı hiçbir şeyi başkasına inandıramayacağını belirtti ve topluluk karşısında konuşma yaparken hata yapmaktan korkmamak gerektiğini dile getirdi. Heyecan duygusunun insanı diri tuttuğuna ve olması gerektiğine dikkat çekerek heyecanı kontrol etmenin önemine de vurgu yapan Yıldırım; kelimeleri, beden dilini, mimikleri ve nefesi nasıl kullanmak gerektiğini bildikten sonra ikna etme noktasında bir sorun yaşanmayacağını ifade etti.

IMG_20181215_092703.jpg

          Tüm bu teknik verilerin temelinde ise 

konuya hakimiyetin, 

bilginin ve samimiyetin olması gerektiğini vurgulayan konuşmacı; 

bahsedilen hususlar üzerinde sürekli olarak egzersiz yapmanın da 

bireysel performansı olumlu yönde etkilediğini ve geliştirdiğini dile getirdi…

güncelleme: 15.12.2018 10:59