CES - Büyük Afetlerin Ulaşım Sektörüne Etkileri Çalıştayı

​(29 Mart 2018)

ULAŞIM ÇALIŞTAYI - AFİŞ.jpg

İstanbul Aydın Üniversitesi Enerji Politikaları ve Piyasaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EPPAM) koordinasyonunda; Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM), Afrika Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFRİKAM), Çin Araştırmaları Merkezi, Toplumsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (TARMER), Ulusal Güvenlik ve Strateji Uygulama ve Araştırma Merkezi (USAM) ve UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü işbirliğinde 18 Nisan 2018 tarihinde “Küresel İklim Değişikliği, Çevre ve Enerji Uluslararası Sempozyumu”nun 2.si gerçekleştirilecektir.

Gerek Düzenleme Kurulu gerek Bilim Kurulu ve gerekse de bildirimler aracılığı ile alanında uzman ulusal ve uluslar arası düzeyde akademisyenlerin yer alacağı sempozyum ile küresel istikrarı tehdit eden iklim değişikliklerinin ve büyük afetlerle mücadele konularının çok yönlü bir yaklaşımla irdelenerek aralarındaki bağımlılık ilişkisinin ortaya konulması, ortaya çıkan ve çıkacak olan sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılacağı bir platformun oluşturulması amaçlanmaktadır. Sempozyum hakkında daha kapsamlı bilgiye http://ces.aydin.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu amaç doğrultusunda sempozyumda ele alınacak konuların akademik yönü ile birlikte öncelikli olarak değerlendirdiğimiz alanlardaki etkilerinin derinlemesine incelenebilmesi için sempozyum öncesinde Küresel İklim Değişikliği ve Afetlerle Mücadelede Kitle İletişimi, Küresel İklim Değişikliği ve Afetlerin Sigortacılık Sektörüne Etkileri, Küresel İklim Değişikliği ve Afetlerin Ulaşım Sistemlerine Etkileri başlıklarında çalıştaylar düzenlenmektedir. Bu bağlamda İstanbul Aydın Üniversitesi Enerji Politikaları ve Piyasaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EPPAM) koordinasyonunda; Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM), Afrika Uygulama ve Araştırma Merkezi(AFRİKAM), Çin Araştırmaları Merkezi, Toplumsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (TARMER), Ulusal Güvenlik ve Strateji Uygulama ve Araştırma Merkezi (USAM) ve UNESCO Kültürel Diplomasi, Yönetişim ve Eğitim Kürsüsü işbirliğinde 18 Nisan 2018 tarihinde ikincisi gerçekleştirilecek olan "Küresel İklim Değişikliği, Çevre ve Enerji Uluslararası Sempozyumu"nun "Küresel İklim Değişikliği ve Afetlerin Ulaşım Sistemlerine Etkileri" başlıklı üçüncü alt çalıştayı; 29 Mart 2018 günü İAÜ'de gerçekleştirilmiştir.

Kapalı toplantı şeklinde gerçekleştirilecek çalıştayda;

alanında uzman kişiler bir araya gelerek,

aşağıdaki başlıklarda veri paylaşımında bulunmuşlardır...

* Dünyada ve Türkiye'de büyük afetlere neden olabilecek risklerin

(kasırga, deprem, tsunami, sel, vs.) ulaşım sistemlerine etkileri,

• * Büyük afetlere yönelik risk azaltma faaliyetlerinde
  •     ulaşım sistemlerinin rol ve sorumlulukları,

• * Yaşanabilecek sorunların giderilmesine yönelik
  •    ve oluşabilecek sonuçlara uygun yeni düzenleme ve/veya çözüm önerilerinin geliştirilmesi.

2.JPG3.JPG

4.JPGIMG_5705.JPG

Çalıştay Programı

09:00 – 09:10              Tanışma