'Toplumda Din Kültürü' Konferansı


"TARMER SEMİNLERLERİ" ETKİNLİĞİNİN İKİNCİSİ


 "DİN KÜLTÜRÜ VE FARKLI EĞİTİM KAYNAKLARI" 


KONULU KONFERANSLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ...


ic-sayfa-afis7.jpg


İAÜ-TARMER Müdürü Prof. Dr. Mustafa Saim YEPREM tarafından yürütülen "TARMER SEMİNERLERİ" konferanslarının ikincisi gerçekleşti. Öğrencilerin ilgiyle katıldığı konferansta bu hafta "DİN KÜLTÜRÜ VE FARKLI EĞİTİM KAYNAKLARI" konuşuldu.


"KÜLTÜRÜN EN ÖNEMLİ UNSURU DİN KÜLTÜRÜDÜR."

Din kültürünün hayatımızın her yönünde etkileri vardır diyen Yeprem yalnız edebiyat, sanat değil dilin oluşunda da dinin önemli rol oynadığına değinerek böylece, kültürün en önemli unsurlarından birinin din kültürü olduğunu belirtti.


"TABİATTA BOŞLUK YOKTUR."

Tarihte; Tekke, Dergah, Zaviye ve Türbelerin kapatılması konusuna temas eden Prof. Dr. Mustafa Saim Yeprem, "Tabiat boşluğu sevmez" açıklamasında bulundu.  Bunun kültür kuruluşlarında da böyle olduğunu ve o dönemde kapatılan tekkelerin ve diğer din eğitimi  kurumlarının bıraktığı boşluğun yerini, halk tarafından, yurdun her bölgesinde birbirinden farklı kuruluşlarla ve farklı anlayışlarla doldurulmaya çalışıldığını ve bu sebeple toplumun din kültürünün çok çeşitli kaynaklardan beslenmesi sebebiyle homojen olmayan bir yapıda hatta bazı noktalarda birbirine zıt ve aykırı karakterde oluştuğunu belirtti.


099.jpg


"DOĞRULAR TEK DEĞİLDİR!"

Tekliğin yalnızca Allah'a ait bir sıfat olduğunu hadis ve ayetlerle de öğrencilere aktaran Prof. Dr. Mustafa Saim Yeprem; birçok doğru olduğunu ama marifetin en uygun olanı seçmek olduğunu bidirdi. Öğrencilere araştırma yapmaları konusunda tavsiyede bulunan Yeprem, 55 yıllık eğitim yaşamında öğrencilere hep eleştirin dedik ama çok sonra anladım ki araştırın demeliymişim diyerek samimi bir söylemde bulundu. Aynı zamanda Türkiye de Din Eğitimi olmadığını savunan Yeprem bunu "Eğitim kavramı ile Öğretim kavramı farklı şeylerdir Bu sebepleTürkiye'de Din eğitimi yoktur Din Kültürü Ve Ahlak bilgisi  öğretimi vardır. Bu ders Yurt Bilgisi, Tarih gibi derslerden farklı değildir" sözleriyle tamamladı. Öğrenciler tarafından birçok soru ile karşılaşan Yeprem tüm soruları yanıtlamasıyla konferans bitmiştir. 

Program kaydını İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..!

güncelleme: 2.3.2017 15:04