Etkinlikler

Hollywood ve oyun dünyasının önemli görsel efekt uzmanlarından Benjamin Radcliffe, İstanbul Aydın Üniversitesinde düzenlenen Simülasyon Sistemlerinde Güncel Animasyon Uygulamaları webinar’ında önemli açıklamalarda bulundu.
25 Eylül Dünya Akciğer Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, KOAH ve akciğer kanserinin yüzde 90’lara varan oranda sigaradan kaynaklandığını söyledi.
Sayın Prof. Dr. Nazan UYSAL HARZADIN ile bölüm hocalarımızdan Öğr. Gör. Çiğdem MUŞTU’nun moderatörlüğünde online söyleşi gerçekleştirilmiştir.
Bölüm hocalarımızdan Öğr. Gör. Buğrahan ŞIRVANCI, Prof Dr. Sefa ÇELİKSAP’ın moderatörlüğünde, ‘Lezzetin Fotoğrafları’ adlı online söyleşi gerçekleştirmiştir.
Slowfood SG imalathane lideri Selda Güleç ile 12 Mayıs 2020 tarihinde, saat 17.00’da, ‘Pandemi ve Slow Food” konulu bir söyleşi gerçekleştirilmiştir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün resmi hesabı olan @aydingastronomy üzerinden gerçekleştirilmiş olan bu söyleşinin moderatörlüğünü, Prof. Dr. Kamil BOSTAN üstlenmiştir.
28 Nisan günü saat 18.00’ de San Fransisco State üniversitesinden Prof.Dr. Mehmet ERGÜL ile İNSTAGRAM üzerinde canlı olarak “COVID-19 ve Yiyecek-İçecek Sektörü Üzerine Etkileri” konulu bir söyleşi gerçekleştirilmiştir.
Michelin restoranlar dahil uzun yıllar yurt dışında çalışarak çok önemli deneyim kazanmış Chef şef Aziz Tanrıkulu ve Chef Vlust, 18 02 2020 günün Lezzetin Rengi konulu etkinlik kapsamında Gastronomi bölümü öğrencileriyle buluşmuştur.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü eğitmen şeflerinden Tuğba YAVAŞCA, 15-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Stutgart’ta düzenlenen Aşcılık Olimpiyatlarında (IKA Culinary Olympics) Artistic Pastry dalında altın madalya almıştır.
İAÜ Uluslararası İlişkiler Dir. Kısa Dönem Eğitim Programları Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Delightful İstanbul 2020 Uluslararası Kış Okulu kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde “Taste of İstanbul” adı altında kurs düzenlenmiştir.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye’nin aşçılık programı bulunan üniversiteleri içinde BİRİNCİ, Gastronomi bölümü bulunan üniversiteler içinde İKİNCİ oldu.
Gastronomi dünyasının duayenlerinden Şef Haldun TÜZEL, 04 Aralık 2019 günü ‘Osmanlı Mutfağı’ konulu etkinliği Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri buluşmuştur.
Sektörün önde gelen markalarından olan Köşkeroğlu Baklavalarının yöneticilerinden Eyüp Kaya KÖŞKEROĞLU ile 27 Kasım 2019 tarihinde ‘’Baklava Sanatı ‘’ konulu bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.
Sektörün önde gelen isimlerinden Şef Hüseyin KURT, 8 Kasım 2019 tarihinde Gastronomi klubümüzün davetlisi olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde ‘Fine-Dining’’ konulu bir demo çalışması yapmıştır.
5 Kasım 2019 günü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde mesleğin duayen ustalarından Şef Haşim DEMİRTAŞ tarafından ‘’Meyve ve Sebze Oyma Sanatı’’ konulu bir demo çalışması yapılmıştır.
Öğrencimiz Sefa Batuhan GENCAN 1. Anatolian Salon Culinary Competition etkinliğinde yılın üniversite altın şefi kategorisinde altın madalyaya layık görülmüştür.
UGTAK

28.7.2020

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 19-20 Eylül 2019 tarihinde Nevşehir’de düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresine dört sözlü bildiri ile yoğun katılım göstermiştir.
İAÜ Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü Kısa Dönem Eğitim Programları Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Delightful İstanbul 2019 Uluslararası Yaz Okulunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü de “Taste of İstanbul and Anatolian Food Culture” konulu d
Slow Cheese

28.7.2020

Bölüm başkanı Prof. Dr. Kamil BOSTAN, Bodrum’da düzenlenen peynir festivaline davetli konuşmacı olarak katıldı.
Sürdürülebilir Üniversite ve Değişen İnsan Yönetimi Konferansı İAÜ'de
AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde akademisyen ve öğrencilerle bir araya geliyor. Toplantının konusu ise “Türkiye’yi Geleceğe Taşımak”
Kurumsal Yönetimde Yeni Uygulamalar Konferansı ve Paneli Programı
Duayenler Anlatıyor Etklinliği İAÜ'de
İstanbul Aydın Üniversite'si Kariyer Merkezi, öğrencilerimize burs ve iş olanaklarını duyurmaya devam ediyor. Jean Monnet burs programı tanıtım toplantısı İAÜ'de gerçekleşecek.
Yaz mevsiminin kızgın güneşi, denizin tuzu ve havuz kimyasalları cildimizde ve saçlarımızda tahribata sebep olabiliyor. İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Leyla Cesaret, yıpranmaları tamir etmek için susam ve argan yağı tavsiye ediyor.
05 Ekim 2018 günü Executive Şef Ramazan UÇAR, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde “SUSHİ” konulu bir atölye çalışması yapmıştır.
İranlı şef Shaghayegh Khoshdel, 12 Ekim 2018 günü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde konuk olarak bir atölye çalışması gerçekleştirmiştir.
Çok yönlü olarak bağlarımız bulunan Azerbaycan mutfağı gerek Türk Mutfağının belli karakteristiklerine sahip olması gerekse özgün taraflarıyla gastronomi dünyasında belli bir yer edinmiştir.
02 Kasım 2018 günü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün mutfağında “Çin Lezzetleri” konulu bir atölye çalışması gerçekleştirilmiştir.
Ülkemizin önde gelen pasta ve çikolata firmalarından Pelit Pasta ve Çikolata Fabrikasına 24 Kasım 2018 günü bir gezi düzenlenmiştir.
Ülkemizin tanınmış şeflerinden olan Çiğdem Seferoğlu, Yasin Taze ile birlikte 23 Kasım 2018 günü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün mutfağında “Meksika Mutfağı” konulu bir atölye çalışması gerçekleştirmişlerdir.
Uzun yıllardır ülkemizde görev yapan Pakistanlı şef Faysal HAS (Raci) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün 30 Kasım 2018 günü düzenlediği etkinliğe konuk şef olarak katılmıştır.
Sirha 2018

25.7.2019

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 29 Kasım – 1 Aralık 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve HORECA (Hotel, Restaurant, Cafe) sektörünün dünyadaki en büyük ve en prestijli buluşması olarak nitelendirilen SİRHA fuarı.
İstanbul Yenikapı Avrasya Etkinlik ve Gösteri Merkezinde düzenlenen 6. İİT Helal Expo Fuarına üniversitemizi temsilen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü katılmıştır.
Bon Apettit

25.7.2019

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzde 7 Aralık 2018 tarihinde Fransız Mutfağı konulu bir atölye çalışması gerçekleştirilmiştir.
Rus Mutfağı

25.7.2019

Şef Erdal Aydın tarafından 14 Aralık 2018 tarihinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde Rus Mutfağı konulu bir atölye çalışması yapılmıştır.
Gastronomi ve Mutfak sanatları Bölümü öğrencileri 14 Şubat 2019 günü “Sevgililer Günü” olması itibariyle mutfaklarda kendi yaptıkları aşkı ve sevgiyi sembolize eden kurabiyeleri kampüs içinde diğer öğrencilere ikram ettiler.
Mezopotamya’da binlerce yıldır tarımı yapılan nar meyvesinin en leziz formlarından biri olan ve bu topraklardaki tüm medeniyetlerin mutfaklarında itibarlı bir yere sahip nar ekşisi.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üye ve öğrencileri 12 Mart 2019 Günü Lütfi Kırdan Kongre Merkezinde Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) tarafından düzenlenen Global Gastro Ekonomi Zirvesine katılmışlardır.
Gastronomi sektöründe başarılı işlerinden dolayı tanınmış bir şef olan Şenol Demirtaş, 18 Mart 2019 günü D Blok turuncu salonda Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümü öğrencilerine yönelik olarak bir seminer vermiştir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uygulama mutfağı sponsoru Pınar AŞ’nin bir organizasyonu olan Kısık Ateş, 18 mart 2019 günü D Blok turuncu salonda öğrencilere yönelik bir bilgi yarışması düzenlemiştir.
20 Mart 2019 günü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü demo mutfağında “Pasta Süsleme Sanatı” konulu bir atölye çalışması gerçekleştirildi.
Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından 30. Nisan günü kampüs alanında gerçekleştirilen 8. International Cultural Day etkinliğine Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü stand açarak katılmıştır.
Danışmanlığını Prof. Dr. Kamil Bostan’ın yaptığı İAÜ Gastronomi Kulübü tarafından 03 Mayıs günü “Hamdım, Piştim, Yendim” adı altında bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.
Okul Ziyareti

24.7.2019

Elit Gençler Kolejinin öğrencileri 22 Mayıs 2019 günü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü ziyaret etmişlerdir.
Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (AŞOMDER) koordinatörlüğünde düzenlenen V. Aşcılık Kampına İstanbul Aydın Üniversitesini temsilen iki öğrenci ve bir öğretim görevlisi ile katılım sağlanmıştır.
Doğumunun 125. yılında Özbek Çağdaş Romancılığının Kurucusu ve Büyük Yazarlarından Abdullah Kadiri
İstanbul Aydın Üniversitesi, Oyun Yapımcılarını Global Game Jam’le Florya Kampüsünde Buluşmaya Çağırıyor… 25-27 Ocak 2019 Tarihleri Arasında Oyun Yapımcıları İçin Uyumak Yok…
7 Aralık 2018 Cuma; İstanbul Aydın Üniversitesi
İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Merkezi, öğrencilerine staj yeri ve iş olanakları bulabilmek içavrupa-kolejiin çalışmalarını devam ettirirken, bu süreçteki yolculuğunu etkinlikler ile taçlandırıyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi Kariyer Merkezi, öğrencilerine staj yeri ve iş olanakları bulabilmek için çalışmalarını devam ettirirken, bu süreçteki yolculuğunu etkinlikler ile taçlandırıyor.
Bellek İzleri

6.11.2018

Sergi

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda, Bellek İzleri başlığı altında bir araya gelmiş olan sekiz sanatçı- akademisyen karma sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.
İş Dünyası ve Akademik Açıdan Kurumsal Yönetim Uygulamaları Konferansı
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Blokzincir Devriminde Konumumuz” çalıştayında konuşan Blokzincir uzmanı Cemil Türün, Blokzincir teknolojisinin gelecekteki merkezlerinden birinin Türkiye olabileceğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Toplumsal Araştırmalar Merkezi (TARMER) tarafından Türkiye’de bulunan ‘Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler’ ile ilgili çalıştay düzenlendi.
Eğitim Teknolojisinde Çağdaş Yaklaşım
İstanbul Aydın Üniversitesi Kurumsal Yönetimde Güncel Gelişmeler Konferansı
İnsan ve Mekan Sergisi
Sorumluluk Hukuku Sempozyumu

26.3.2018

Konferans

Sorumluluk Hukuku Sempozyumu
YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İrfan Aslan, “Fildişi kulelerde oturarak topluma hizmet edilemez, üniversiteler toplumu kendi seviyesine çıkarmalı” dedi.
İAÜ Türkiye Araştırmaları Merkezi & Kadın Araştırmaları Koordinatörlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Aydın Kadınlar Buluşması”nın ikincisi 8 Mart 2018 Perşembe 14.00-17.00 saatleri arasında İAÜ Halit Aydın Florya Yerleşkesinde gerçekleşiyor.
“Türk Reklam Sektöründe Kadın Yöneticiler”
26 Şubat 1992’de Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ Bölgesi’ndeki Hocalı köyünde yaşanan katliamın üzerinden tam 26 yıl geçti. Resmi kayıtlara göre, 613 Azerbaycanlı vahşice katledildi, 275 kişi ise kayıtlara kayıp olarak olarak geçti.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen “Terör ve Medya” panelinde medyanın terör olaylarına yaklaşımı ele alındı. Panelde “Medyanın terör olaylarını yansıtırken sorumlu davranarak terörün hain emellerine imkan vermemesi gerektiği” görüşü öne çıktı.
İAÜ'de verdiği konferansta konuşan yazar Yusuf Kaplan, “Biz ezberlerle yaşıyoruz. Kendi hayatımızı yaşamıyoruz. İçinde yaşadığınız çağı tanımazsanız, tanımlanırsınız. Tanıdığınız zaman tanımlamaya başlayabilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.
İstanbul Aydın Üniversitesi ile Arap Üniversiteler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği Türk Arap Üniversiteleri Konferansı’nın üçüncüsü gerçekleştirildi.
İstanbul Aydın Haber Ajansı (İAHA) muhabirlerinin hazırladığı ‘İstanbul Öyküleri’ sergisi İstanbul Aydın Üniversitesi R blok giriş katında sergilenmeye başlandı.
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu Galeri Aydın, Aslıhan Kaplan Bayrak’ın resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi Aslıhan Kaplan Bayrak’ın, son dönemde yaptığı çalışmaları izleyicilerle buluşturuyor.
İAÜ PR Atölye, 2016 – 2017 eğitim- öğretim yılından bu yana bölüm öğrencilerini sektör profesyonelleri ile bir araya getirmek için “Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor” adı altında etkinlikler dizisi gerçekleştiriyor.
Uluslararası öğrenci çekebilen ülkeler hem kalkınıyor hem de dış politikada birçok avantaj elde ediyor. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyumda Türkiye’nin uluslararası öğrenci politikası ele alındı.
Türkiye'nin kanayan yarası olmaya devam eden ve gün geçtikçe artış gösteren kadına karşı şiddete farkındalık oluşturmak için “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında panel düzenlendi.
Sempozyumda Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin dil öğrenme problemleri, yaşamsal hizmet sorunları ve sosyal uyum problemleri ele alınacak ve kabul edilen bildiriler ile panel içeriği yayınlaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Kadına yönelik şiddet ve mücadele yöntemleri, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenecek olan panelde ele alınacak.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde (İAÜ) düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı.
Bugün tüm dünyayı tedirgin eden küresel bir tehdit hâline gelen terör, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde akademisyenler, gazeteciler ve kendi sahasında uzman kişilerce tartışıldı.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde İlk ve Acil Yardım Programı’nda eğitim gören öğrenciler, uygulamalı laboratuvarlarda aldıkları eğitimlerle insanlara can suyu verecek bir eğitim süzgecinden geçiyor.
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi: Eğitim Teknolojisinde Gelişmeler Paneli
21’inci Yüzyılın Kanayan Yarası Terör İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Tartışılacak
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin 2017-2018 akademik yılı açılışı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın teşrifleriyle gerçekleşti.
Disaster Awareness Training for IAU International Students
İAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu Galeri Aydın sıradışı bir resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Gülercan Hacıoğlu, son dönemde yaptığı resimleri izleyicilerle buluşturuyor.
​Haydi Gel Konuşalım programına katıl ve yeni bir dil öğren / geliştir
İstanbul Aydın Üniversitesi ekibi, TÜBİTAK’ın düzenlediği 13’üncü Uluslararası Elektromobil, Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları’nda üçüncü olarak dereceye giren tek vakıf üniversitesi oldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı her yıl tasarım yolculuğuna çıkarak yöresel tarihi mekanların tanıtımına özen göstermektedir.
MUM BATİK çalışmaları 03 Ağustos 2017 saat 19.00'da Sanatsever Türk ve Belçikalıların beğenisine sunuldu.
Ustaya Danış

27.7.2017

seminer

Gastronomi ve Mutfak sanatları Bölüm Başkanı Prof.Dr Kamil BOSTAN, Türkiye Aşcılar Federasyonu (TAFED) tarafından “Ustaya Danış” adı verilen toplantılar kapsamında düzenlenen “Gıda Güvenliği, Lezzet Sunumu ve Markalaşma” konulu panele konuşmacı
Gurmefest2017

27.7.2017

seminer

İAÜ Gastronomi Ekibi GurmeFest'te Hünerlerini Sergiledi İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şefleri ve öğrencileri; Sarıyer Event Garden’da düzenlenen GurmeFest etkinliğinde yaptıkları yemek şovlarıyla hünerlerini sergiledi.
Türkiye Sigara ile Savaşanlar Derneği tarafından 04 Mayıs 2017 günü Cemal Reşit Rey konser salonunda gerçekleştirilen “İnsanlığın Gerçek Dostları” ödül töreni öncesi verilen kokteyl Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından organize edilmiştir
III. Aşçılık Kampı

27.7.2017

seminer

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden Sema AKDAĞ ve Ceren SÜREN, ASOMDER tarafından 30 Nisan-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Üçüncü Ulusal Aşçılık Kampına katılmışlardır. Bolu'nun Mengen ilçesinde gerçekleştirilen
Engelsiz Lezzetler

27.7.2017

seminer

26 Nisan 2017 günü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitim ve Uygulama Mutfağında Bağcılar Belediyesi’nde eğitimlerini sürdüren engelli misafirlerimizle bir atölye çalışması yapılmıştır. Yaklaşık 20 engelli kardeşimizin katıldığı bu etkinlikte Şef Yavuz yıl
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 24 Nisan 2017 günü geleneksel olarak Vefa Lisesi tarafından düzenlenen Kemal Sunal Kültür ve Sanat haftası etkinliğine atölye çalışması ile katkı vermiştir. Usta öğretici Chef Yavuz Efe Başeğmez ve eşliğindeki
İtalyan Lezzetleri

27.7.2017

seminer

24 Nisan 2017 günü Gastronomi ve Mutfak sanatları atölyesinde Barilla’nın sponsorluğunda Chef Fabio Foltran tarafından “İtalyan Lezzetleri” konulu bir atölye çalışması yapılmıştır. Başta makarna olmak üzere italya’ya özgü yemeklerin yapıldığı
Turizm Haftası Şenliği

27.7.2017

seminer

Zeytinburnu M. İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 18 Nisan 2017 günü düzenlenen turizm haftası şenliğine Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümümüz tek üniversite temsilcisi olarak katılmıştır. Turizm ve gastronomi alanında değişik
Çağdaş Türk Mutfağı

27.7.2017

seminer

Ülkemizde adından söz ettiren en kariyerli şeflerden birisi olan Eyüp Kemal Sevinç 17 Nisan 2017 günü “Çağdaş Türk Mutfağı” konulu etkinlik kapsamında üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün konuğu olmuştur. Türkiye Aşçılar Milli
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Aşçılar Derneği tarafından 02 Nisan 2017 Pazar günü Haliç Kongre Merkezinde organize edilen VI.Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması adı
Gastronomi alanında yaptığı işlerle kendinden söz ettiren ve halen Big Chefs Mutfak Koordinatörlüğünü yürütmekte olan Chef Murat Aslan Aslan İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün konuğu oldu. 17 Mart 2017 günü Restoran Ekipmanları üreticisi
Universiade 2017

27.7.2017

seminer

​İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak sanatları Bölümü öğrencileri 24-25 Şubat 2017 tarihinde Kuşadası'nda düzenlenen 3. Üniversitelerarası Aşçılık Şampiyonasında (Universiade 2017) 3 gümüş ve 2 bronz madalya
Ekmek Çöpe Gitmesin

27.7.2017

seminer

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Şef Duygu Tuğcu, 22 Şubat 2017 tarihinde TGRT Haber Bülteni’nin canlı yayın konuğu oldu. Çekimlerinin bölümün eğitim ve uygulama mutfağında yapıldığı röportajda
ELMA PAPRİKA

27.7.2017

seminer

Gastronomi ve Mutfak sanatları Bölümü Başkanı ve Prof.Dr.Kamil BOSTAN ve Chef. Yıldırım Beyazıt Serim 2 Mart 2017 günü Macar Kültür merkezinde yapılan ELMAPAPRİKA konulu etkinliğe davetli olarak katılmışlardır. Türk- Macar Yemek kültürünün ele alındığı
AtvEkoPazar

27.7.2017

seminer

ATV EKO PAZAR ATV Avrupa Kanalında her Pazar günü yayınlanan “Ekopazar” programında üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak sanatları Bölümü’nün tanıtımı yapıldı. Hafta içi bölüm mutfağında yapılan çekimler 19 Şubat günü yayınlandı. Yaklaşık 15 dakika süren
Unişef- Bein Gurme

27.7.2017

seminer

​BEİN Gurme(Türkmax Gurme) kanalında yayınlanan Unişef programının çekimleri 09 02 2017 günü İstanbul Aydın Üniversitesinde yapılmıştır. Sunuculuğunu ünlü oyuncu Kemal Ucar'ın; yönetmenliğini Anıl İlker'in üstlendiği bu program kapsamında sabahın erken
MOLEKÜLER GASTRONOMİ

27.7.2017

seminer

Moleküler gastronomi, fizik-kimya bilimleriyle mutfak uygulamalarını birleştirerek tat ve biçim anlamında bugüne dek kimsenin aklına gelmeyen yemek türlerini mutfak meraklılarının karşısına çıkaran yenilikçi gastronomi yaklaşımına verilen bir isimdir
Restoran sahibi Cemil İMAMOĞLU, 24 Kasım 2016 günü İAÜ D Blok Mavi Salonda “Restoran İşletmeciliği” konulu bir konferans vermiştir. İmamoğlu, konuşmasında restoran için yer seçimi, fizibilite, tasarım, alet-ekipman seçimi, yasal prosedürler, personel seçi
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından organize edilen "Gastronomide Yeni Eğilimler" konulu 04 Kasım 2016 günü panel İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampüsünde
IKA 2016

27.7.2017

seminer

​Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yarı zamanlı öğretim üyelerinden Duygu Tuğcu, 21-26 Ekim 2016 tarihleri arasında Almanya'nın Erfurt
Pi Günü Etkinliği

27.7.2017

seminer

​Florya Doğa Ortaokulu öğrencileri ile 14 Mart Dünya Pi Günü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Aydın Üniversitesi Gastronomi Bölümüne konuk olmuşlardır. Usta Öğretici
​Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (AŞOMDER) koordinatörlüğünde Bolu, Mengen’de 24 - 30 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen II. Ulusal Aşçılık Kampı’na Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinden Dilara Seferoğlu ve Ecem
FOODTHEMENTAL

27.7.2017

seminer

Türkiye’nin önde gelen şeflerinden olan Executive Chef Rafet İnce tarafından 25 Şubat 2016 Perşembe günü saat 15.00’de Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü demonstrasyon sınıfında tabak hazırlama ve sunumu
Çiftlikten Çatala ET

27.7.2017

seminer

Günaydın Et Restronlarının sahibi Cüney ASAN, 18 Aralık 2015 Cuma günü saat 14.00’de İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün konuğu olarak D
Füzyon Mutfak

27.7.2017

seminer

Türkiye, Almanya ve Avusturya’da çok sayıda seçkin restoran ve otellerde Executive Chef olarak görev yapmış; meslek hayatı boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından sayısız ödüle layık görülmüş; başında bulunduğu Türkiye Aşçılık Milli Takımı’nın ulus
Çok sayıda popüler restorantın baş aşçılık görevini yapmış ve halen Barilla Gıda’nın danışmanlığı üstlenen İtalyan Executive Chef Fabio FOLTRAN, 27 Kasım 2015 günü İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümün
Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerimizden Berfin Ece Başel ile Can Semih Karabacak Aşcılık Okulu Mezunları Derneği (AŞOMDER) tarafından Türkiye’de eğitim veren “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”
Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri UNİLEVER tarafından 14 Nisan 2015 tarihinde TİM Maslak Show Center’da “Şapkadan Lezzet Çıkaran Şefler Buluşması” adı altında düzenlenen etkinliğe katılmışlardır.
Mutfak Zirvesi

27.7.2017

seminer

Güzel Sanatlar Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri aynı isimli öğrenci kulübunün organizasyonunda 17 Şubat 2015 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka kampüsünde düzenlenen “Mutfak Zirvesi” isimli etkinliğe katılmışlardır.
Ekovitrin dergisi tarafından düzenlenen ‘Yılın Starları’ ödül töreninde İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) ‘Yılın Üniversitesi’ seçildi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölümü öğrencileri, Türkiye Üniversitelerarası Tiyatro Festivali’nden iki ödülle döndü.
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri, Bitirme Projesi dersi kapsamında gerçekleştirdikleri projeleri.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, yaşadıkları ve duydukları hikâyelerden dönüştürdükleri ürünlerin tasarımlarını “Çantamdaki Fikirler” adlı sergide katılımcıların beğenisine sunuyor.
13. İletişim Ödülleri Sahiplerini Buluyor! 5 Mayıs 2017 - A Blok Konferans Salonu Saat 14:00
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından düzenlenen “Dumansız Hikâyeler” başlıklı Liselerarası Kısa Film Yarışması’nın kazanan isimleri belli oldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi ABMYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı’ndan Engelsiz Yaşama Destek İçin Sanat Şenliği
İstanbul Aydın Üniversitesi Müzik Kulübünün düzenlediği, konserler, söyleşiler ve kermeslerin yer aldığı 4’üncü Geleneksel 1 Kitap Kap Şenliği’nde bilet ücretleri ise parayla değil, kitapla ödendi.
Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun Yeni Sergisi İAÜ Galeri Aydın’da Açılıyor!
Dijital Medya Yönetimi

25.4.2017

Söyleşi

Hit Öğrencileri Sektörle Buluşuyor:“Dijital Medya Yönetimi” Söyleşisi
Afrıcan Studıes Student Congress / IAU Africa Application and Research Center
İAÜ'de İAÜ'de Totalnıy Diktant (Genel Dikte) - Rusça Dikte Yarışması
İAÜ'yü ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek Anayasa Değişikliği Referandumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Yanlış fırça ve yanlış yöntemlerle yapılan diş temizliğinin dişetlerinde travma, dişeti çekilmesi, açığa çıkan kök yüzeylerinde aşınmalar ve sıcak ile soğuğa karşı artan hassasiyetlere neden olabilir.
İstanbul Aydın Üniversitesi, 7 Nisan’da “Karadeniz’de Bölgesel İşbirliği: Fırsatlar ve Tehditler” adlı uluslararası konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Türkiye'nin en önemli gündemi olan Anayasa Değişikliği Referandumu, İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Platformunda ele alınacak. Toplantıda AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Başdanışmanı Onur Erim yer alacak.
İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinem Yıldız Çiftlikli, dişeti kanamalarının sadece diş hekimi tedavisiyle değil, hastaların da düzenli ağız ve diş bakımı yapmasıyla önlenebileceğine dikkat çekiyor.
İAÜ'ne konuk olan Dr. Deniz Özçetin, kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade ederek “Bu sürece vatandaş da dâhil edilmeli” dedi.
İAÜ Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencileriyle bir araya gelen yesilyama.com kurucusu İrem Yanpar Coşdan, sürdürülebilir üretimin tüketicinin de tercihleri üzerinden şekilleneceği mesajı verdi.
Big Chefs Mutfak Koordinatörü şef Murat Aslan, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Bir Aşçının Dünlüğü’ adlı etkinlikte geleceğin şefleriyle deneyimlerini paylaştı.
Türkiye-Afrika ilişkileri ve Afrika meselelerine olan ilgimiz son on yıllık süre zarfında yalnızca ekonomiyle sınırlı olmamakla birlikte eğitim, göç, kültür ve sağlık hizmetleri dahil her alanda katlanarak artıyor.
Üniversitemizin İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, öğrencilerini sektör profesyonelleri ile bir araya getirmek için “Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor”
Doğa İçin Sanat: Anadolu Sığla Ormanlarının Dünü, Bugünü ve Geleceği; Ekolog Dr. Okan ÜRKER 10 MART 2017, İSTANBUL
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD), Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi’nin katkılarıyla sigarasız bir hayatı özendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye genelindeki lise ve dengi oku
Avm Pazarlamasında Halkla İlişkilerin Gücü
İAÜ Türkiye Arş. Merkezi Kadın Arş. Koor. tarafından "8 Mart Aydın Kadınlar Buluşması” düzenlenecek.
Hoca Ahmet Yesevi’den Fuat Köprülü’ye Türk Düşüncesi Sempozyumu / 23-24 Şubat 2017. İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgi Merkezi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleşti.
İstanbul Aydın Üniversitesi Sanat Galerisi / Galeri Aydın Autotelic Sergisi
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi, “Saf Glutensiz Bebek Maması” projesi ile Aydın Doğan Vakfı 28. Genç İletişimciler Yarışması’nda Halkla İlişkiler Dalı Ürün/Tanıtım kategorisinde ikincilik ödülü kazandı.
Güzellik Mimarlarinin Yeniyil Defilesi
Öğrencimiz Milli Snowboardcu Tanzer PEHLİVAN 28. Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyatları’nda
Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Rusya ve Orta Asya Türklerinde Dinî Hayat, İnançlar ve Ritüeller Konferansı
20 Kasım Çocuk Hakları Günü
15. Çince Yarışması (15th Chinese Bridge Competition)
4. Liselerarası Yabancı Dil Yarışması
“Beni Ödülle Cezalandırma” kitabının yazarı eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat, İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin düzenlediği söyleşide, çocuk yetiştirmede doğru bilinen yanlışları anlattı.
İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin (İAÜ) konuğu oldu. Buluşmada 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar değerlendirildi.
İstanbul Aydın Üniversitesi
İstanbul Aydın Üniversitesi Sanat Galerisi “Galeri Aydın” Tuğcan Güler
Yerel Basın Sergisi

6.12.2016

Sergi

Yerel Basın Sergisi
Welcome Day

6.12.2016

Şenlik

Welcome Day
1848144.jpg
V.Robot Yarışması

6.12.2016

Yarışma

V.Robot Yarışması
Üniversitelerarası Münazara Yarışması
Uygulanmış Restorasyon Projeleri
Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi
Ulusal Hukuk ve Gençlik Zirvesi
Türkiye

6.12.2016

Seminer

Türkiye
Türk Hava Yolları Teknik AŞ
Turizm Rehberlik Bölümü Öğrencileri İle Tepekent Gezisi Tanıtımı
Tiyatro Oyununun Sahnelenmesi
Teknik Gezi

6.12.2016

Seminer

Teknik Gezi
Tarihi Yapılarda Yüzey Temizliği
Şahane Düğün

6.12.2016

Sergi

Şahane Düğün
Su ve Isı Yalıtımı Uygulamaları
Sultanahmet Camii Tarihçesi ve Restorasyonu
Sosyal Bilimler Söyleşisi
Sinemasal Coffee Hour

6.12.2016

Şenlik

Sinemasal Coffe Hour
Silk&Cashmere Vitrin Düzenleme Workshop
Show Yapma 1

6.12.2016

Seminer

Show Yapma 1
Sektör Danışma Kurulu Toplantısı
Savaş ve Barış Adlı Film Gösterimi
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı
Rusça ve Türkçe Çeviriler
Restorasyon Kimyasalları

6.12.2016

Konferans

Restorasyon Kimyasalları
Radyo TV Programcılığı Fotoğrafçılık Dersi Öğrenci Fotoğrafları Sergisi
Bu sene birincisi düzenlenen Radyo Aydın Müzik Ödülleri sahipleriyle buluştu.
Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneğine Bağışlanmak Üzere Keçe Şal Workshop
İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri için “Mülakat Teknikleri” semineri düzenlendi.
50. Yılında Edebiyat ve Bilim İnsanı Nedim Gürsel Uluslararası Sempozyumu
National Day

6.12.2016

Konferans

National Day
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
Mimari Restorasyon Programı Sergisi
Mimari Restorasyon Programı Konferansı
Milli Serh (Natıonal Commentary)
Meme kanseri, kadınlarda görülen kanser türleri arasında birinci sırada yer alıyor. Uzmanlar, meme kanseri riskinin azaltılabilmesi için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekiyor.
Medikal Cihazlar

6.12.2016

Seminer

Medikal Cihazlar
Küçükçekmece Belediyesi
Kızılay,İAÜ Florya Yerleşkesi'ne Çadır Kurdu.
Nedim Gürsel Yazarlığının 50. Yıldönümünü İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Kutladı
İstanbul Aydın Üniversitesi Tasarım Bölümleriyle Design Week Turkey
İstanbul Aydın Üniversitesi Enerji Politikaları Ve Piyasaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi
İstanbul Aydın Üniversitesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği’nin Avrupa ve tüm dünyadan uluslararası üniversiteler ile eğitimcileri bir araya getirdiği, Avrupa’nın en büyük yükseköğretim organizasyonu olan ve bu yıl İngiltere’nin Liverpool kentinde gerçekleştirilen European Associ
İnanır Grup Cihaz Eğitimi
Ağzında hiçbir dişi kalmayan hastalar için sabit protez diş yapımında son zamanlarda All-On-4 adlı yeni bir implant tekniği öne çıkıyor.
İİBF Onur Dersi OİK304 Kapsamında, Abdi İbrahim Otsuka İlaç Firması Genel Müdürlüğüne Eğitim Amaçlı Ziyaret
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü “Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor” etkinliği kapsamında bölüm öğrencilerini sektörle bir araya getiriyor.
“İAÜ BAŞKANLIK KUPASI” Başvuruları Başlıyor.
Başkanlık Kupası Masa Tenisi – Bilek Güreşi ve Futsal Turnuvası Başlıyor!!!
İAÜ Amerika’nın saygın üniversiteleriyle işbirliği anlaşmaları yaptı
İAÜ ABMYO Grafik Tasarımı Programı Kara Kalem Kolaj Öğrenci Sergisi
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Batı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Batı Platformu’nda, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Batı’nın sergilediği duyarsız tutum masaya yatırıldı.
HYUNDAI Kocaeli Otomobil Fabrikası Gezisi
Hukukçu Olmak

6.12.2016

Söyleşi

Hukukçu Olmak
Hırçın Kız

6.12.2016

Şenlik

Hırçın Kız
Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor: Feveran İletişim
Hairist 2016 Yılın Kuaförü Yarışması
GSF Grafik Tasarım Mezuniyet Sergi ve Jürisi
Genç Etki Sergi

6.12.2016

Sergi

Güzel Sanatlar Fakültesi Genç Etki Sergi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü (Artistik Mutfak)
Gastronomide Yeni Eğilimler İstanbul Aydın Üniversitesinde tartışıldı
Gastronomide Yeni Eğilimler

6.12.2016

Konferans

Gastronomide Yeni Eğilimler
Finansal Okuryazarlık Eğitimi
Film Analizi / Psikoloji Kulübü
FEDEK Takımı Ziyaret Programı
Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (EURAS) yeni eğitim programı projesi olan EURAS Academy’nin ilk etkinliği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirildi. Azerbaycan’ın Odlar Yurdu Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, “Üniversitelerin Ulusl
Enka Okulları Gezisi
Engelsiz Sinema

6.12.2016

Konferans

Engelsiz Sinema
İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma ve Uygulama Merkezi
Engelli Öğrencilerimizle Buluşuyoruz.
Engelli Öğrencilerimizle Buluşma Toplantısı II
Engellilerde Araç ve Gereç Geliştirme Dersi Proje Sergisi
Enformasyon Yarışması

6.12.2016

Yarışma

Enformasyon Yarışması
Endüstri Mühendiliğine Adım Adım
Eğitim Hizmetimizden İzler
Dizi Analizi / Psikoloji Kulübü
Deri Ceket

6.12.2016

Seminer

Deri Ceket
Çorap Firması İnceleme Gezisi
Çocuk Oyununun Sahnelenmesi

6.12.2016

Konferans

Çocuk Oyununun Sahnelenmesi
Çevresel Grafik Tasarım Üzerine Workshop
Bir Yaz Gecesi Rüyası

6.12.2016

Seminer

Bir Yaz Gecesi Rüyası
Birebir Ders Merkezi

6.12.2016

Konferans

Birebir Ders Merkezi
Beylikdüzü Sevgi Barış Festivali
Batı Platformu Düşünce Kulübü
Basım Sanayi Eğitim Vakfı / Basev Kadın Platformu Toplantısı
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
Aydın TÖMER Öğrencileri
Aydın Düşünce Platformu / Suriye Gerçeği İçinde Türkmenlerin Durumu  
Atatürk Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ve Serbest Bölge
Atatürk Anma Günü

6.12.2016

Konferans

Atatürk
Askeri Darbeyle Gölgelenen Bir Sınır Hikayesi
_Z5B9861.JPG
Arçelik Genel Müdürlüğü
Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Sektör Danışmanları Toplantısı
Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla İstanbul Aydın Üniversitesi
Akreditasyon için Paydaş Toplantısı
AKEV Dünya Gönüllüler Günü
Adli Bilimlerde Davranış Delilleri Analizi
İstanbul Aydın Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Birleşmiş Milletler UNESCO Sürdürülebilir Barış İçin Eğitim Kürsüsü ve Mavi Hilal Vakfı işbirliğiyle Suriyeli genç sığınmacıların Türkiye’de eğitim alanında yaşadıkları sorunları masaya yatırdı.

güncelleme: 7.11.2023 18:11