Basından

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi 2021/2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdi. TÖMER’de 3 yılda 7 bine yakın farklı kültürden ve milletten öğrenci mezun oldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Antik Cam Ürünlerine Çağdaş Yaklaşımlar” temalı tasarım, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen 6. İstanbul Heritage Fuar Etkinliğinde sergilendi.
Tübitak, Üniversite Öğrencileri Destekleme Programı kapsamında 31 öğrencimizin projesi destek almaya hak kazandı.
TÜİK'in 96. Kuruluş yılı ve Türkiye İstatistik Günü olması sebebiyle İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde bir etkinlik gerçekleşti.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Okullarda İstismar Konulu Olguları Bildirmenin Hukuksal, Sosyal Hizmet ve Psikolojik Boyutu Eğitimi” başladı.
32. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, iki farklı dalda ödül kazanarak yeni bir başarıya imza attılar.
İstanbul Aydın Üniversitesi ile Beltur arasında İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin staj yapabilmesine olanak sağlamak amacıyla protokol imzalandı.
İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Farazi Dava Ekibi, dünyanın en prestijli tahkim yarışmasında Türkiye’yi temsil etme başarısını elde etti.
İAÜ sürekli Eğitim Merkezi ve True Course Flight Academy iş birliği ile avantajlı koşullarla Uçuş Eğtimleri başladı. Ayrıntılı bilgi için D blok 2217 ofisinde Baş Yer Dersi Öğretmeni Hasan OKKA ile iletişime geçebilirsiniz.
Türkiye Üniversiteler Arası Güreş Şampiyonası'nda okulumuz öğrencilerinden Hamza BAKIR ve İslam HATUYEV şampiyon oldu.
32 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen takım müsabakasında "Makaralı Yay" branşında okulumuz öğrencilerinden Kardelen SEZER , Emine Rabia OĞUZ ve Melike AYDOĞDU Türkiye Salon Okçuluk Şampiyonu oldular.
Okulumuz öğrencisi Emine Rabia OĞUZ 2022 Salon okçuluk milli takım kadrosuna girdi.
Böbreklerimizin sağlığını nasıl koruyabiliriz? Beslenme ve Diyetetik bölümümüz sizler için yanıtladı. İşte böbrek sağlığını etkileyen 20 faktör...
Tarihin En Kısa Savaşı: ZANZİBAR "BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ? 2.BÖLÜM
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) akademik ve idari personeliyle öğrencilerine çorba ikram etti.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri "Erken Çocuklukta Matematik Eğitimi Derslerinin" final sınavında "Matematik Şenliği" düzenledi.
Dünya'nın İlk Kadın Hükümdarı: TOMRİS "BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ? 1.BÖLÜM
Türk Sosyal Bilimler Derneğinin (TSBD) sosyal bilimler alanındaki çalışmaları canlandırmak ve sosyal bilim disiplinleri arasındaki iletişimi özendirmek amacıyla düzenlediği Genç Sosyal Bilimciler (TSBD) Yarışmasında ödül alan çalışmalar açıklandı.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) kampüsünde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı anaokulu açılıyor.
25 Aralık 2021 Cumartesi günü uzaya fırlatılacak olan James Webb Uzay Teleskobu hakkında değerlendirmelerde bulunan İAÜ GÖKMER Müdürü Prof. Dr. Orhan Gölbaşı, teleskobun uzay tarihini yeniden yazacağını ifade etti.
İAÜ YUAM'ın gerçekleştirdiği bir araştırma, eğitimle ilgili endişe verici bir sonuca ulaştı. Araştırmaya göre, öğrencilerin üçte birinin okulu hiç sevmediği, neredeyse okuldan nef
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Drama ve Oyunculuk Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Tuğrul Karanfil’in kitabı “İşçi ve Sinema” okuyucusuyla buluştu.
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bir Fotoğraf, Bin Hikâye” temalı fotoğraf yarışmasında birincilik ödülünü yüksek lisans öğrencimiz K.Deniz Kalaycı aldı.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi “panoramik görüntü teknikleri” ders etkinliği kapsamında dersi seçen öğrencilerle birlikte Panorama 1453 Tarih Müzesi ziyaret edildi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, “kadına yönelik şiddet” konusuyla açılan afiş yarışmasına katılan işleri bir sergiyle ilgililerin beğenisine sunuyor. Sergi 30 Aralık’a kadar açık.
İstanbul Aydın Üniversitesi, (İAÜ) dünyanın en yaygın İngilizce akademik sınavlarından biri olan PTE (Pearson Test of English) sınavını kabul etti.
Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Elvin Yıldırım, çalışmasıyla TÜBA 2021 Ödülleri’nde mansiyon ödülünü kazandı
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Gökçen Çatlı Özen, sosyal medyanın kontrollü kullanımına dair önemli açıklamalarda bulundu.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Pilotaj Bölümü için True Course Flight Academy için bir protokol anlaşması gerçekleştirdi.
İstanbul Aydın Üniversitesi ile Lahor Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokole göre iki üniversite, ortak projeler geliştirecek.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Dr. Öğretim Üyesi Canan Tercan’a STK’lara katkılarından dolayı plaket verildi.
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ile İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü iş birliğiyle oluşan “22 Medeniyetin Kapısı Kars, Sözcüsü Ani” defilesinin kostüm sergisinin açılışı 24 Kasım 2021 tarihinde düzenlendi.
Dünyaca ünlü Cannes Film Festivali’ni de düzenleyen Uluslararası Turizm Film Festivalleri Komitesi (CIFFT) heyeti, üniversitemizi ziyaret etti. Görüşmede öğretim üyemiz Dr. Canan Tercan da Cannes Film Festivali Türkiye Direktörü görevini üstlendi.
19’uncu Bayim Olur Musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, 25–28 Kasım 2021 tarihlerinde Yenikapı Avrasya Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, 20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde açıklamalarda bulundu.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) VM Medical Park Florya Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinden Doç. Dr. Sinem Özbay Özyılmaz, kan sulandırıcı ilaçların kullanımına hekimle ortak karar verilmesi gerektiğini belirtti.
İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Ömer Faruk Tavşanlı’nın içinde bulunduğu çalışma ekibi ile gerçekleştirdiği araştırma, yazma eğitiminde en etkili yöntemin “yazma öncesi etkinlikler” olduğunu ortaya koydu.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Çuhadaroğlu Grup ile imzaladığı protokol ile yeni bir iş birliğinin temellerini attı.
İAÜ Reklamcılık Bölümü Öğr. Gör. Cem Arıdağ, reklamcılıkta yapay zekânın şu noktada insan zihninin esnekliğinin yerini tutamayacağını söyledi.
Unity Technologies’in yazılım eğitmeni ekiplerinin başındaki isim Elena Nizhnik-Walker, İstanbul Aydın Üniversitesinde düzenlenen E-Spor Ekonomisi ve Eğitimci Kanaat Önderleri Yönetimi webinarı’nın konuğu oldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Başkanı Öğretim Görevlisi Leyla Cesaret Ergül cildin özellikle mevsim geçişlerinde daha çok bakıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.
İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Kültür Konseyi Derneği’nin verdiği “Kültür Konseyi Büyük Ödülü”ne layık görüldü.
Yönetmenliğini Öğr. Gör. Volkan Budak’ın yaptığı bol ödüllü doğa belgeseli “Yaban” (Wild) Blu TV’de yayınlanmaya başladı.
Drama ve Oyunculuk Bölüm Başkanımız Prof. Mehmet Birkiye, Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın sahneye koyduğu “Vişne Bahçesi” oyununun yönetmenliğini üstlendi.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Rinaldo Marmara’nın, Vatikan Dışişleri Bakanlığı arşivi ışığında kaleme aldığı “Türkiye ile Vatikan Diplomatik İlişkilere Doğru” adlı eserini yayınlayarak tarih araştırmacılarına büyük bir hizmet sunuyor.
İSTANBUL,(DHA)- ‘Göç Kavramına Çok Boyutlu Yaklaşım’ çalıştayı , İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Hibrit şekilde gerçekleştirilen çalıştayda Türkiye’nin en büyük sorunlarından ‘göç’ kavramı, farklı boyutlarıyla ele alındı.
Ekonomist Doç. Dr. Hüseyin Selimler, bir süredir gündemi meşgul eden “kiralık daire krizi”yle ilgili olarak devletin düzenleyici ve denetleyici fonksiyonuyla müdahale etmesi gerektiğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin düzenlediği webinar’da konuşan Eski Başbakan Yardımcısı Hikmet Çetin, uluslararası toplumun Afganistan’a destek olması gerektiğini söyleyerek “Umarım dünya yeni bir 11 Eylül yaşanmasını beklemez" dedi.
Yeşil Vatan Platformu ilk arama konferansını hedef ilçe olarak belirlediği Marmaris’te gerçekleştirdi. Arama konferansında küresel iklim krizinin dünyada ve ülkemizde yol açtığı problemler üzerine konuşuldu ve bu sorunu önlemek amaçlı bir rapor hazırlandı
İngiltere’de yapılan bir araştırma, doğaya atılan en yaygın zararlı atığın sigara izmariti olduğunu ortaya koydu. Konuyu değerlendiren TSSD Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Daha yaşanabilir ve iyi bir gezegen için hızla filtresiz hayata geçmeliyiz”
Geçtiğimiz yaza damga vuran orman yangınlarını değerlendiren İAÜ AFAM Koordinatörü Serhat Yılmaz, Türkiye’nin bir “Orman Yangını Risk Haritası” çıkarılarak “Modern Bütünleşik Afet Yönetimi Yaklaşımı” konseptine entegre edilmesi gerektiğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi ekibi, selin vurduğu Batı Karadeniz’e giderek incelemelerde bulundu.
İstanbul Aydın Üniversitesi, II. Karabağ Savaşı şehit ve gazilerinin çocuklarına eğitim bursuyla destek oluyor.
İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin olası bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğini açıkladı.
İstanbul Aydın Üniversitesi, bu yıl kapılarını açacak olan Pilotaj bölümü ile uluslararası standartlarda pilotluk eğitimi vererek, göklerin yeni yıldızlarını yetiştirecek.
Dr. Öğr. Üyesi Selin Süar Oral, geçtiğimiz yıl sektörün sinema sektörüyle yarıştığını söylerken, üzerinden daha bir yıl geçmeden küresel ticaretin öncüsü olan otomotiv, enerji gibi sektörlerin büyüme hızını geçtiğini belirtti.
Dr. Naim Babüroğlu, Türkiye’nin Afganistan’da hangi şartlarla kalması gerektiğini sıraladı. Babüroğlu, “Bu şartların yerine getirilmediği durumda Türkiye’nin Afganistan’da kalması, Türkiye için katlanılabilir riskin ötesinde bir durum olur” dedi.
Barista eğitmeni Naim Koca, 2011 yılından bu yana Türkiye’de kişi başına kahve tüketiminin 3 kattan fazla arttığını söyledi. Koca, “Etmenler çeşitli olsa da Türkiye’de kişi başına kahve tüketimi 10 yılda 350 gramdan 1,1 kilograma çıktı” dedi.
Bölgede Krizi Aşmak İçin Ortak Müzakere Yolları Bulunmalı
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Lise Yaz Okulu 5 Temmuz’da başlıyor. Çevrimiçi ortamda ücretsiz olarak düzenlenecek olan Lise Yaz Okulu’na kayıtlar 30 Haziran’da sona eriyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi öncülüğünde başta kadınlar olmak üzere tüm canlılara yönelik ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesini sağlamak amacıyla “Şiddeti Birlikte Bitirelim Platformu” kuruldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı Doç. Arif Can Güngör,sanat ve tasarım dallarındaki uygulamaların boyutlu evrenlerde kendisine sınama imkânı bulacağını söyledi.
Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Danimarkalı futbolcu Christian Eriksen’in sahada kalp krizi geçirerek ölümden dönmesini değerlendiren akademisyen ve antrenör Dr. Selçuk Tarakcı, bu tip sorunların tek bir nedene bağlamanın yanıltıcı olabileceğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir araştırma, üniversite öğrencilerinin beşte birine yakını, günde 5 saatten fazla sosyal medyada vakit geçirdiğini ortaya koydu.
İAÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün düzenlediği “Son Gelişmeler Işığında Türk-Amerikan İlişkilerinin Geleceği” webinarında Türkiye-ABD ilişkilerinin dünü, bugünü ve yarını ele alındı.
İAÜ STEM Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2015 yılında başlatılan STEM Öğretmeni Yetiştirme Projesi kapsamında, bugüne kadar gerçekleştirilen 27 sertifika programında 600’den fazla öğretmen “STEM Öğretmeni” sertifikası aldı.
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Uluslararası Öğrenci Bienali, 20 Mayıs’ta ziyarete açılıyor. Etkinliğe İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.
Üniversiteler, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılara karlı ortak bir açıklama yaptı. Açıklamayı İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli okudu.
19 Mayıs’ı ve tarihini değerlendiren Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, ‘Atatürk’ü Samsun’a Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak amacıyla Padişah Vahdettin’in gönderdiği’ iddiasının tamamen çarpıtma olduğunu söyledi.
Klinik psikolog Dr. Kahraman Güler, ülkemizde ruh sağlığı alanının ‘yaşam koçluğu’ adı altında oldukça istismar edildiğini ve insanların yanlış bilgi edinmesine neden olunduğunu ifade ediyor.
Geleneksel Ramazan yardımlarını bu yıl da tekrarlayan AKEV, pandemi nedeniyle de zor günler geçiren ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü.
En küçük markette bile glutensiz ürünlerin bulunduğu raflar görüyoruz. Oysa Dr. Dyt. Serap Andaç Öztürk, Çölyak hastası ya da gluten hassasiyeti olan bireylerin dışında glutensiz beslenmenin şart olmadığını ifade ediyor.
Dijital ticaret ve elektronik ticaret kavramları birbirinden farklı mıdır? Dr. Adil Salepçioğlu bu iki kavramın birbirinden farklı olduğunu ve Dijital ticaret kavramının daha üst bir kavram olarak ifade edilebileceğini belirtti.
Sık sık gündeme gelen “bilinçsiz antibiyotik kullanımı” konusunu değerlendiren periodontoloji uzmanı Dr. Süleyman Emre Meşeli, bilinçsiz antibiyotik kullanımının, genel sağlığın yanında dişlere de ciddi zararlar verdiğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin düzenlediği “Blokzincir Konuşmaları”nın üçüncüsü, 4 Mayıs’ta Zoom’da gerçekleştirilecek. Webinarda blokzincir teknolojisinin sınırlar ötesi uygulamaları konuşulacak.
İstanbul Aydın Üniversitesi, mizofoni hastalığı için başlatılan ve 8 ülkenin katıldığı “Misophonia @ School” projesinin stratejik ortaklarından biri oldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi, 23 Nisan’ı Ege Üniversitesi ile birlikte gerçekleştireceği “E-Çocuk Şenliği” ile kutlayacak. Çocuklar, Çocuk Bayramı’nda hem eğlenecek, hem öğrenecek.
Avrupa’nın önde gelen 12 kulübünün Avrupa Kulüpler Birliği’nden çekilerek oluşturduğu “Avrupa Süper Ligi” hakkında değerlendirmelerde bulunan akademisyen ve antrenör Selçuk Tarakcı, girişim için “tam bir akıl tutulması” ifadelerini kullandı.
İAÜ L.E. Enstitüsü ile Diplomasi Araştırmaları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Güney Kafkasya’da Geleceğin İnşası: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” webinarında bölgedeki en büyük ihtiyacın geçici bir ateşkes değil, kalıcı bir barış olduğu ifade edildi.
UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Yoksulluk sınırı altındaki bireyleri önemli birer ekonomik aktör yapmayı amaçlayan bu sistem, küresel yoksulluk problemi için çözüm olabilir” dedi.
Doç. Dr. Devrim Akgündüz, ''Üniversiteler için daha fazla öğrenciye, daha az kaynakla erişim için büyük bir fırsat bu. Üniversitelerin zamandan ve mekândan bağımsız bir eğitim anlayışı benimsemesi 21. Yüzyıl’ın bir gereksinimi” dedi.
Denizcilik ile ilgili araştırmalar için adım atan İstanbul Aydın Üniversitesi, Kuzey Deniz Saha Eski Komutanı Emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü’yü üniversite bünyesine kattı.
4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü nedeniyle bir açıklama yapan TSSD Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, sigaranın, hayvanlar başta olmak üzere bitkiler ve diğer canlılara, insana verdiği zarar kadar, hatta daha fazla zarar verdiğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi, geleceği şekillendireceği söylenen “blokzincir” teknolojisi hakkında bir çevrimiçi panel (webinar) düzenliyor. Üst düzey katılımın gerçekleşeceği webinarda blokzincir teknolojisinin dijitalizasyona etkisi ele alınacak.
Avrasya Yükseköğretim Zirvesi bünyesinde bu yıl üçüncü defa düzenlenen Imagine Tomorrow’da yılın en iyileri belli oldu. Program kapsamında 13 girişim ekibi ödüllendirildi.
Avrasya Yükseköğretim Zirvesi bünyesinde Aydın TÖMER tarafından gerçekleştirilen iki ayrı panelde, Türkçenin bir yabancı dil olarak öğretimi ele alındı. Panellerde “Türkçe öğretimi için ayrı bir fakülte kurulması” görüşü öne çıktı.
Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, “Çanakkale Zaferi, Millî ve Mücadelenin ve Cumhuriyet’in önsözüdür. Mustafa Kemal, Çanakkale’de Millî Mücadele’nin çekirdek kadrosunu oluşturur.'' dedi.
Kısıtlı da olsa yüz yüze eğitime dönülmesini değerlendiren Prof. Dr. Recep Cengiz Akçay, “Bu süreçte temel amaç rehavete kapılmadan okulları açık tutmak, nihai hedef ise eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak olmalı” dedi.
Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE), Imagine Tomorrow adlı girişimcilik etkinliğiyle start aldı. Etkinlik kapsamında startup girişimler, yatırımcıyla buluşacak.
İstanbul Aydın Üniversitesi, dünyanın en büyük üçüncü yükseköğretim zirvesi EURIE 2021’de yerini alıyor.
Dünyanın en büyük üçüncü yükseköğretim zirvesi olan ve bu yıl 6’ncısı düzenlenen Avrasya Uluslararası Yükseköğretim Zirvesi (Eurasian Higher Education Summit - EURIE) 3-5 Mart tarihleri arasında sanal ortamda gerçekleşiyor.
Belarus İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved ve Belarus üniversitelerinden temsilciler Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (EURAS) düzenlediği Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) öncesi İstanbul Aydın Üniversitesi’ne (İAÜ) ziyarette bulundu.
(TSSD) Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, Ticaret Bakanlığının zincir marketlere getirmeyi planladığı sigara satışını değerlendirdi.
Öğrencilerimiz Yiğit Caner Aydın ve Öznur Cüre, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile üniversitelerin hayata geçirdiği "Türk Sporuna Yükseköğretimde Yüzde Yüz Destek" programı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu EUSA’nın belirlediği “Sporda Avrupa’nın En İyi Üniversitesi” sıralamasında 2019 yılı verilerine göre "Dövüş Sporları" kategorisinde Avrupa ikincisi oldu.
Meteoroloji uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, günlerdir konuşulan sert hava koşulları nedeniyle uyarılarda bulundu.
Pandemi sürecinde sigara tüketiminin ve satışının arttığını söyleyen TSSDGenel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “ABD’de yapılan bir araştırma, bu dönemde sigara satışlarının yüzde 0,4 oranında arttığını, dolayısıyla da sigara tüketiminin maalesef nüksettiğ
Dr. Öğr. Üyesi Ece Çalışkan, son günlerde özellikle kanal tedavisi gereksiniminde artış gözlemlediklerini söyledi.
İyilik Meleğimiz Dr. Aylin Sözer'in anısına Şanlıurfa'da bir hatıra ormanı oluşturuldu.
Beklenmedik anlarda insanı acıyla irkilten statik elektrik çarpmasının, yerine göre ciddi sonuçlar doğurabileceği açıklandı.
İstanbul Aydın Üniversitesi, gerçekleştirilen “Dört Model Müzesi” adlı proje kapsamında sanal gerçeklikle halkla ilişkiler eğitimini bir araya getirdi.
Times Higher Education ve Coursera’nın katkılarıyla düzenlenen “Türkiye’deki Üniversitelerin Dijital Dönüşümü” çevrimiçi yuvarlak masa toplantısında pandemi döneminde Türk üniversitelerinin dijital dönüşümü hızla ve başarıyla yönettiği ifade edildi.
UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa AYDIN: ''AVM kiracısı markalar birlik olmalı'' dedi.
İAÜ'nün düzenlediği ve Kuşak-Yol Projesi’nin ele alındığı webinarda konuşan diplomasi tarihçisi Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca, Çin’in bu projeyle ülkeleri kendine bağımlı hale getirmeye ve ‘mecburi müttefikler’ oluşturmaya çalıştığını söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyeleri, konutlarda başta yağmur suyu hasadı olmak üzere çevre dostu tasarımlarla yılda yüzde 30 su tasarrufu yapılabileceğini söyledi.
Kadın milletvekilleri “Siyaset Akademisi 2” seminerinde bir araya geldi. Seminerde kadına yönelik şiddetin nedenleri, dinamikleri ve çözümleri konuşuldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi, İBB iştiraki İstanbul Enerji A.Ş. ile enerji teknolojileri arasında iş birliği protokolü imzaladı.
İstanbul Aydın Üniversitesi, çok kıymetli bir değerini yitirdi. Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Kayıhan Güven, 4 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde hayatını kaybetti.
KAMUOYUNA

4.1.2021

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nde Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Aylin SÖZER’i, 29 Aralık 2020 Salı günü (Bugün) öğle saatlerinde, maalesef bir kadın cinayetine kurban vermiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
TSSD Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, Prof. Dr. Orhan Kural'ın vefatı nedeniyle bir değerlendirmede bulundu.
Doç. Dr. Devrim Akgündüz, teknoloji ile eğitimde yaşanacak gelişmelerin öğrenci odaklı olması gerektiğini söyledi. Akgündüz, “Teknolojiyi kullanmayı değil, teknolojiyi eğitime entegre etmeyi hedeflemek zorundayız” dedi.
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Esra Ergün Alış, aşı çalışmalarının COVID-19 için umut verici olduğunu, ancak biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi, ekonomist Prof. Dr. Ahmet Sedat Aybar, ekonomide köklü ve kalıcı reformlar için yeni bir “İzmir İktisat Kongresi”nin toplanarak Türk uzlaşı modeli geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Abd Unıversıty Of North Carolına Ve Çin Wuhan Unıversıty İle Lisans Düzeyinde İşbirliği Geliştirdi
20 Kasım Dünya Sigarayı Bırakma Günü münasebetiyle bir açıklama yapan TSSD Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın; “Sigara içiyorsanız, bırakmak için daha iyi bir zaman olamaz. Sigarayı bırakarak COVID-19 riskini azaltabiliriz” dedi.
İAÜ öğrencisi oyuncu Fırat Kaya, başrol oynadığı “Aşk Seni Bulur” filmiyle Doğu Avrupa Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne layık görülürken, film ayrıca üç ödüle daha uzandı.
II. Uluslararası Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi” sempozyumu 12-14 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Biz bu uygulamayı pandemi sürecinin başından beri öneriyorduk. COVID-19 sokakta sigara yasağı için milat olmalı” dedi.
Öğrencimiz Hamza Bakır, Polonya’da düzenlenen turnuvada, 2019 Dünya Şampiyonunu devirerek şampiyon oldu!
Sigaranın beslenme durumuna etkilerini değerlendiren Dr. Öğr. Üyesi Indrani Kalkan, “Sigara tat ve koku alma duygumuzu, iştahı etkiler. Çalışmalar, sigaradaki nikotinin tat tomurcuklarını morfolojik değişime uğrattığını göstermiştir” dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi, “Yükseköğretimin Oscar’ları” olarak kabul edilen “THE Awards Asia 2020” ödül programının “En İyi İş Yeri” kategorisinde ilk sekize kaldı.
İstanbul Aydın Üniversitesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ölçme ve değerlendirme alanında bir iş birliği protokolü imzalandı.
İAÜ Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) Koordinatörü Serhat Yılmaz, gelecek nesillerde afete yönelik farkındalık yaratmak adına afet eğitiminin tüm eğitim seviyelerinde zorunlu ders olarak yer alması gerektiğini söyledi.
BİL Eğitim Kurumları, ‘Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri’nde “Eğitimde İnovasyon Ödülü”ne layık görüldü.
İstanbul Aydın Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Ressamliq Akademisi’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen “29 Ekim 29 Sanatçı” isimli sanal resim sergisi Cumhuriyet’in 97’nci yılında dört kardeş ülkeden sanatçıları bir araya getiriyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi, 2019-2020 Akademik Yılı’nı, düzenlediği mezuniyet töreniyle uğurlarken, törene Fen Edebiyat Fakültesi birincisi Ahmet Faruk Kanbak’ın yaşam öyküsü damgasını vurdu.
Kilo vermek için kullanılan cerrahi müdahaleler hakkında konuşan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Indrani Kalkan, sağlıklı zayıflamanın nasıl olabileceğiyle ilgili tavsiyelerde bulundu.
Balık tüketiminin önceki yıllara nazaran daha fazla yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Candan Varlık ve Prof. Dr. Kamil Bostan, “COVID-19 döneminde vücut direncinin arttırılması ve bol protein alınması gerekiyor” dedi.
İAÜ AFAM Koordinatörü Serhat Yılmaz, 1937-2019 yılları arasında Türkiye’de gerçekleşen toplam 106 bin 603 orman yangınında 1 milyon 667 bin 676 hektarlık ormanın yandığını belirterek, “Bu rakam Kıbrıs adasının bir buçuk katına tekabül ediyor” dedi.
İAÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Kulübü öğrencileri, Siverekli minik kardeşlerini okulun ilk günü yalnız bırakmadı
İstanbul Aydın Üniversitesi, Cambridge University Press ile İngilizce öğretimi alanında geliştirdiği iş birliği kapsamında öğretim elemanlarına online seminerler verdi.
Diş Hekimleri 1 Haziran'dan itibaren rutin tedavi uygulamalarına geri döndü. Endodonti Uzmanı Dr. Ece Çalışkan koronavirüs salgını sürecinde ertelenen diş tedavilerinin bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Katar Üniversitesi tarafından düzenlenen “Coronavirüs Krizinin Ulusal ve Uluslararası Hukuki Düzenlemelere Yansıması” konulu uluslararası projeye Türkiye’den katılan tek üniversite oldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi, ikinci baharını yaşayıp, üniversite ortamını tekrar deneyimlemek isteyenler için “İkinci Akademi” adlı bir program başlatıyor.
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) ve Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği (KLİVET) ortak bir açıklama yaparak sigaraya karşı savaşta güç birliği oluşturulmasının şart olduğunu, her canlının temiz ve sigarasız bir havayı hak ettiğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi, KOSGEB destekli TEKMER onayı alan ilk yükseköğretim kurumu oldu.
İAÜ'de düzenlenen “Çatışma Sonrası Libya’da Geçmişten Geleceğe Kapasite İnşası” konulu çevrimiçi seminer dizisinin sonuç raporu yayımlandı. Raporda Türkiye’nin Libya’da kapasite inşasına en üst düzeyde destek verebileceğine değinildi.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nce düzenlenen ve Doğu Akdeniz ile Libya’nin ele alındığı webinarda konuşan Türkiye’nin Çekya Büyükelçisi Egemen Bağış, Doğu Akdeniz konusunda Türkiye’nin haklı olduğunun AB tarafından da bilindiğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan “Healtech Hackathon” ile başta COVID-19 pandemisi olmak üzere sosyal, kültürel ve ekonomik hayatı etkileyen tüm alanlarda yenilikçi fikirler geliştirilecek.
Prof. Dr. Ömer Adil Atasoy, Ağustos ayının başlarında Beyrut’ta yaşanan patlama ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.
İAÜ PDR Öğretim Üyesi Dr. Duygu Dinçer, Okulların açılacağının duyurulmasıyla birlikte Mart 2020’den bu yana yüz yüze eğitim ortamından uzak kalan öğrencilerin okul fobisi yaşayabileceğine dikkat çekti.
İAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Yeşim Üstün, YÖK’ün Eğitim Fakülteleri ile ilgili aldığı “yetki devri” kararını değerlendirdi.
İstanbul Aydın Üniversitesi ve SODER Bilgi Teknolojileri’nin düzenlediği HackAydın Siber Güvenlik Maratonu’nun (Hackhaton) sonuçları açıklandı. Buna göre NYX takımı yarışmayı birinci tamamladı.
İstanbul Aydın Üniversitesi, University of Arizona ile yapılan “küresel kampüs” anlaşması ile öğrencilere, Covid-19 salgını sürecinde ülkelerinden ayrılmadan ABD diploması alma fırsatı sunulduğunu duyurdu.
Beklenen büyük İstanbul depreminin elinin kulağında olduğu gerçeğinden yola çıkan Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, Türkiye’nin inşaat konusunda kapsamlı bir “SWOT analizi”ne büyük ihtiyaç duyduğunu söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, (Aydın TÖMER) tarafından COVID-19 sürecinde 60’a yakın çevrimiçi web seminerleri düzenlenerek Türkçe öğretiminin ve akademik toplantıların sürdürülebilirliğine vurgu yapıldı.
Geçtiğimiz Pazar günü Libya’da bulunan Vatiyye Üssü’nün vurulmasını değerlendiren Dr. Naim Babüroğlu, “Bu saldırıyla Hafter’i destekleyen ülkeler Türkiye ve Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne ‘Bu üsse konuşlanmayın'.
İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin SODER Bilgi Teknolojileri ile birlikte geliştirdiği Siber Güvenlik ve Siber Olaylarla Mücadele eğitimi, 13 Temmuz’da başlıyor. Eğitime katılanlara iş garantisi de veriliyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Yengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sosyal medyaya yönelik yasal düzenleme açıklamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Libya İç Savaşı’ndaki son durumu değerlendiren İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, Türkiye’nin Libya’da artık hem sert gücü hem de yumuşak gücü, yani akıllı gücü kullanmasının zamanının geldiğini söyledi.
CERN’in geçtiğimiz günlerde onayladığı “Gelecek Çarpıştırıcısı” projesini değerlendiren İAÜ (UYGAR) Müdürü Prof. Dr. Hasan Saygın, bu atılımın mevcut keşiflerin ötesinde fizik çalışmalarının yürütülmesine olanak sağlayacağını söyledi.
COVID-19 pandemisi nedeniyle tüm eğitimin online ortama taşınması, yaz okullarını da etkiledi. İstanbul Aydın Üniversitesinin her yıl düzenlediği yaz okulları da bu yıl pandemi nedeniyle internet ortamında gerçekleştirilecek.
COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında bir araya gelen 13 ayrı kuruluşun geliştirdiği “Yenilikçi Sağlık Teknolojileri Geliştirme Platformu” projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından başarılı bulunarak kabul edildi.
İSTANBUL, (DHA)- Binlerce aday bu yıl üniversiteli olmak için ter dökmeye hazırlanıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sayılı günler kala uzmanlar öğrencilere “2020 YKS’nin fırsatlarını değerlendirin” tavsiyesinde bulundu.
COVID-19 kabusu henüz bitmeden, yaz mevsimlerinin korkulu rüyası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hortladı. Dr. Özer Akgül 10 Haziran’dan bu yana 480 vaka ve 15 ölüm kaydedilen KKKA hakkında merak edilenleri anlattı.
​Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından, üniversitelerin 5 kategoride yürüttüğü en iyi uygulama örneklerine verilen THE Awards Asia 2020 ödüllerinde kısa listeye kalan üniversiteler açıklandı.
İstanbul Aydın Üniversitesi, “yüz yüze eğitim ortamının çevrimiçi öğrenme ortamı ve dijital araçlarla pedagojik olarak entegrasyonunu sağlamak” amacıyla “Harmanlanmış Öğrenme Modeli”ne geçiyor.
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle açıklama yapan TSSD Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Covid-19 pandemisi sigarayı bırakmak için iyi bir fırsat. Zira sigara kullananların Covid-19’a yakalanma riski kullanmayanlara göre 14 kat daha fazla” dedi.
Türkiye’de 27 Mayıs gecesi düştüğü iddia edilen göktaşıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan gök bilimleri uzmanı Prof. Dr. Orhan Gölbaşı, göktaşıyla ilgili kesin bilgilerin, parçalar bulunduktan sonra tespit edilebileceğini söyledi.
Beslenme ve diyet uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Indrani Kalkan, bu yıl COVID-19 pandemisine denk gelen Ramazan Bayramı’nda beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
Bu yıl alışık olmadığımız bir Ramazan Bayramı geçireceğiz. Sokağa çıkma kısıtlamasının olacağı bayram için Prof. Dr. Cebrail Kısa “Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkacağımız ve yakınlarımızı göreceğimiz beklentisi içindeydik.
12 Haziran’da yeniden başlaması konuşulan ligler ile ilgili Prof. Dr. Erol Ulusoy, liglerin tescil edilmesi halinde hiçbir takımın küme düşürülemeyeceğini ifade ederek, “Aksi, Federasyon’un kendi çıkardığı statüye aykırıdır” dedi.
BDDK’nın üç ayrı yabancı bankaya manipülasyon nedeniyle getirdiği işlem yasağını değerlendiren Prof. Dr. Erol Ulusoy, Bankacılık Kanunu’na göre manipülatif işlemlerin cezasının oldukça ağır olabileceğini söyledi.
COVID-19 pandemisi nedeniyle YKS’nin Temmuz’a ertelenmesini, ardından Cumhurbaşkanlığı kararıyla 27-28 Haziran’a çekilmesini değerlendiren Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sözer, “Bu süreçte stresi ve süreci iyi yöneten adaylar süreci sorunsuz atlatacaktır” dedi.
Sigara kullanımının COVID-19’a yakalanma riskini 14 kat artırdığını hatırlatan Dr. Öğr. Üyesi Cenker Zeki Koyuncuoğlu, “E-sigaranın bu açıdan sigaradan hiçbir farkı yok” dedi.
ABD’de eğitim görmek için kabul alan Türk öğrenciler, COVID-19 pandemisi süresince Türkiye’de kalırken, ABD’deki eğitimlerine İstanbul Aydın Üniversitesi ‘Küresel Kampüs’ imkanlarından faydalanarak, University of Arizona’nın online derslerine katılabilece
Prof. Dr. Kamil Bostan, son yıllarda özellikle Avrupa’da büyük ilgi gören, Doğu ülkelerinde çok uzun yıllardır tüketilen ve “tohum filizi” de denen mikrofilizin nasıl üretildiğini, yararlarını ve üretim yollarını anlattı.
COVID-19 pandemisi nedeniyle online sisteme geçen eğitim sistemini değerlendiren Prof. Dr. Nükhet Çıkrıkçı, sürecin Türk Milli Eğitimi için büyük bir deneyim olduğunu ifade ederek “Yüz yüze eğitime geri döndüğümüzde bu deneyim çok işimize yarayacak” dedi.
İSTANBUL, (DHA)- Times Higher Education’un üniversitelerin 2020 yılındaki etki güçlerine göre düzenlediği sıralamada İstanbul Aydın Üniversitesi, ‘yoksulluğa karşı çalışmalar’ alanında Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında zirvede yer aldı.
Covid-19 Sonrası Küresel Sistem:Eski Sorunlar Yeni Trendler Kitabı
COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Yavuz Kalaycı'nın kızlarına bir yardım eli de İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın’dan geldi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Şen ise COVID-19 salgını sonrası dijitalleşmenin daha da yoğunlaşarak uzun vadede “birey” kavramının yeniden tanımlanacağını ileri sürdü.
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Nargile, Korona Virüsün bulaşma riskini yüzde 100 artırıyor. Bu nedenle tedbirler kapsamında nargile kafelerin kapatılması, nargileden kurtulmak için bir fırsat olabilir” dedi.
YÖK, dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınına karşı yükseköğretim kurumlarında alınması gereken tedbirleri açıkladı. İşte dikkat edilmesi gerekenler...
Dünyayı kasıp kavuran “coronavirus” salgını, İstanbul Aydın Üniversitesinde düzenlenen “Coronavirus: Güncel Durum” panelinde ele alındı.
İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’ne 30. Genç İletişimciler Yarışması'nda Üçüncülük Ödülü
Corona virüsü nedir? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunulur?
Türkiye’de satılan sinir sistemi ilaçlarının başında antidepresan geliyor. Prof. Dr. Esen Ayşe Dural '' İnsanlar antidepresanın işe yaradığını zannediyorlar. Halbuki kendilerini geliştirseler, ilaca gerek olmadığını görecekler.''
Çin’de ortaya çıkan Coronavirüs salgınının ekonomiye olası etkilerini değerlendiren Prof. Dr. Ahmet Sedat Aybar, salgının ekonomiye ve tüketici davranışlarına etkisinde belirleyici unsurun “korku” olacağını söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesinin düzenlediği III. Uluslararası Beden Eğitimi, Spor , Rekreasyon ve Dans Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Haber Ajansı öğrencileri tarafından yayımlanan Göz Dergisi’nin 10 sayısı çıktı.
Çin’de ortaya çıkan gizemli virüs 9 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Bu virüsün yeni bir salgının habercisi olabileceğine dikkat çeken Dr. Özer Akgül, “Türkiye için alarm verici bir durum yok ama 'Türkiye'de olmaz' denemez'' diye konuştu.
İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sözer Çapan, yarıyıl tatiline giren öğrencilerin tatili kültürel aktivitelerle geçirmelerinin faydalı olacağını söyledi.
İDA'nın bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği PRIDA İletişim Ödülleri ve ilk kez düzenlenen İDA Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. İAÜ ekibi, "Reklamlarda Mesleki Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Projesi" projesiyle İDA Akademi Ödülleri'nde zirveye çıktı.
İstanbul Aydın Üniversitesi, HİB'in bu yıl dördüncüsünü verdiği "Türkiye'nin En Büyük 500 Hizmet İhracatçısı" ödüllerinin "Eğitim Hizmetleri İhracatı-Vakıf Üniversiteleri" kategorisinde zirvede!...
Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, İdlib’in BM raporuna göre bir “terörist çöplüğü”ne dönüştüğünü ifade ederek, “İdlib küçük bir Afganistan’a dönüşmüş durumda. Önlem almamız gerekiyor” dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi, 3 Aralık Engelliler Günü’nde yetenekli öğrencileriyle farkındalık yarattı. Öğrencilerden görme engelli Kübra Yaman kampüs bahçesinde resim yaptı. Yaman, “Bize engel değil fırsat eşitliği yaratın” çağrısında bulundu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokole göre başarılı milli sporcular üniversitelerde tam burslu eğitim alacak.
Türkiye Sahne Sanatlarının Usta İsmi Yıldız Kenter Vefat Etti... Kenter'in Vefatı Başta Sanat Camiası Olmak Üzere Tüm Halkı Kedere Boğdu.
Turkish Heritage Organization (THO) Başkanı Ali Çınar da Artık İAÜ Ailesine Katıldı.
İstanbul Aydın Üniversitesi, ‘QS EECA 2020’ sıralamasında ilk 300 üniversite arasına girerken, ‘Uluslararası Öğrenci’ kategorisinde Türk Vakıf Üniversiteleri arasında 1.sırada yer aldı.
İAÜ Moda Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nihal Bolkol, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Olgunlaşma Enstitüleri Kurumsal Dönüşüm Toplantısı’nda yer aldı.
İAÜ Odyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özlem Konukseven, “İnsanlar işitme sorunlarından odyologlar sayesinde kurtuluyor. Dolayısıyla odyologların da sesinin duyulmasına ihtiyacı var” dedi.
İAÜ Drama ve Oyunculuk Bölüm Başkanı Prof. Mehmet Birkiye'nin yönettiği ''Hedda Gabler'' adlı oyun DasDas Sahne'de seyirci ile buluştu.
İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mine Ergüven, Teknofest 2019 kapsamında düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (ISIF 2019) altın madalya kazandı.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nden, Emine Bulut’un kızına sahip çıkan Milli Eğitim Bakanlığı’na büyük destek. Üniversite, talihsiz kızın tüm eğitim masraflarını karşılamanın yanında, sosyal ve psikolojik destek vermeye hazır.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) Koordinatörü Serhat Yılmaz, "20 yılda gerçekleştirilen tüm çalışmalara rağmen bir afete yeterince hazır olduğumuzu söyleyemeyiz" dedi.
Son dönemde toplumda artan şiddet eğilimini değerlendiren Dr. Öğr. Üyesi Engin Eker, teknoloji devriminin insanı bireyselleştirip yalnızlaştırdığını, bunun da şiddet eğilimini körüklediğini söyledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Karate Erkek Takımı, Avrupa Üniversite Sporları Birliği’nin (EUSA) düzenlendiği, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de gerçekleştirilen Avrupa Üniversitelerarası Karate Şampiyonası’nda takım halinde üçüncülük kürsüsüne çıktı.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Karate Erkek Takımı, Zagreb’te gerçekleştirilen ve Avrupa Üniversite Sporları Birliği’nin düzenlediği 2019 Avrupa Üniversiteler arası Karate Şampiyonası’nda genel klasmanda takım halinde üçüncü oldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi Voleybol Kadın Takımı Avrupa Üniversite Sporları Birliği’nin (EUSA) düzenlendiği şampiyonada 2. oldu. İAÜ Voleybol Kadın Takımı İtalya’nın Bologna Üniversitesi ile oynadığı final maçında şampiyonluğu kıl payı kaçırdı.
Avrupa Üniversitelerarası Tenis Şampiyonası’nda zirveye çıkan İstanbul Aydın Üniversitesi Tenis Kadın Takımı yurda döndü. Şampiyonları havalimanında İAÜ’lüler büyük bir coşkuyla karşıladı.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) ve Türkiye Kalite Derneği (KalDer) bir ilke imza attı. ‘Kalite Yönetimi ve Kalite Güvencesi Sistemleri Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı’ İAÜ ve KalDer arasındaki iş birliği anlaşmasıyla hayata geçti.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen  panel, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen panel, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
TRT 2'nin her gün 18:00-18:35 saatleri arasında yayınlanan 'Hayat Sanat' programına bu hafta Drama ve Oyunculuk Bölüm başkanı Prof. Mehmet Birkiye konuk oldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, büyük bir coşkuyla kutlandı.Üniversite, 14’üncü dönem mezunlarını iş hayatına uğurladı.
Drama ve Oyunculuk Bölümü 4 yıllık eğitimini tamamlamak üzere olan öğrencilerinin, alanında tanınmış yönetmen ile profesyonel çalışma şartlarında hazırlandığı mezuniyet projelerinin ilkini İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi’nde gerçekleştirdi
İSTANBUL Aydın Üniversitesi’nin (İAÜ) Çocuk Üniversitesi 6 yıldır hizmet vermeye devam ediyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Programı & Litvanya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile birlikte “HAND by HAND&ELELE ‘’ temalı 2018-2019 Akademik yılı ortak mezuniyet projesi hazırladılar.
İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) tarafından akredite edilen İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programına akreditasyon belgesi İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz tarafından törenle verildi.
İstanbul Aydın Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulunda düzenlenen 19. FOCI (Forum on Curricular Issues) –Müfredat Uygulamaların
İstanbul Aydın Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulunda düzenlenen 19. FOCI (Forum on Curricular Issues) –Müfredat Uygulamalarında Karşılaşılan Sorunlar Forumunda Türkiye’de üniversitelerin hazırlık okullarında uygulanan müfredat irdelendi.
İstanbul Aydın Üniversitesi olarak İnovasyon Haftasındaki Yerimizi Aldık
​İstanbul Aydın Üniversitesi olarak İstanbul Kongre Merkezi'nde, Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası'nda yerimizi aldık.
PKK elebaşı Cemil Bayık'ın yakın adamlarından olan Rıza Altun, Mikail Özdemir, Emrullah Dursun ve Ali Aktaş, PKK’nın sözde anava
PKK elebaşı Cemil Bayık'ın yakın adamlarından olan Rıza Altun, Mikail Özdemir, Emrullah Dursun ve Ali Aktaş, PKK’nın sözde anavatanı Kandil'de, yapılan başarılı hava harekâtı neticesinde etkisiz hale getirildi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın dünya kamuoyunun tüm tepki ve BM Sözleşmesi’ne aykırılığı uyarılarına rağmen işgal altındaki Golan T
ABD Başkanı Donald Trump'ın dünya kamuoyunun tüm tepki ve BM Sözleşmesi’ne aykırılığı uyarılarına rağmen işgal altındaki Golan Tepeleri'ni "İsrail toprağı" olarak gördüklerini açıklamasının ardından gözler yeniden bu bölgeye çevrildi. Dr. Naim Babüroğlu:
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hicran Mammadova, “Öksürük bazen çok ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Öksürük şikayeti 3 ha
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hicran Mammadova, “Öksürük bazen çok ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Öksürük şikayeti 3 haftadan fazla devam ediyorsa, yaşam kalitesini bozuyorsa muhakkak bir uzmana başvurulmalıdır” dedi.
Doç. Dr. Hüseyin Mehmet Kurtulmuş,"Hiçbir protez endikasyonu yokken, sırf bu dövmeyi yaptırmak için dişi kesmek, kaplamak hekiml
Doç. Dr. Hüseyin Mehmet Kurtulmuş,"Hiçbir protez endikasyonu yokken, sırf bu dövmeyi yaptırmak için dişi kesmek, kaplamak hekimlik anlamında etik ve deontolojik olamaz” dedi.
​İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) ile İAÜ Kariyer Merkezi  'Depreme Hazır Mıs
​İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) ile İAÜ Kariyer Merkezi 'Depreme Hazır Mısınız?' paneli düzenledi.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Muaythai, Hentbol ve Snowboard müsabakalarından şampiyonluklarla geri döndü
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Muaythai, Hentbol ve Snowboard müsabakalarından şampiyonluklarla geri döndü
Ergenlik çağındaki çocukları ölüme sürükleyen oyunlara karşı ailelere uyarılarda bulunan Doç. Dr. Deniz Yenğin...
Ergenlik çağındaki çocukları ölüme sürükleyen oyunlara karşı ailelere uyarılarda bulunan Doç. Dr. Deniz Yenğin, zararlı içeriklere sahip olan bu oyunların neden çocukları hedef aldığını açıkladı.
2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu başvuruların alınmasıyla birlikte başladı. 15-16 Haziran'da gerçekleşecek sınavlar için başvurular 6 Mart tarihine kadar devam edecek.
İstanbul Aydın Üniversitesi 24 Nisan’ı “Ermeni Soykırımı Anma Günü” ilan eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u kınadı.
İstanbul Aydın Üniversitesi 24 Nisan’ı “Ermeni Soykırımı Anma Günü” ilan eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u kınadı.
İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Aybar, meyve ve
İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Aybar, meyve ve sebze fiyatlarının neden yüksek olduğunu ve altında yatan sorunları açıkladı.
Dr. Öğr. Üyesi Ali Kurt: “Ülkemizin yurtdışına bağımlı olduğu siber güvenlik ürünlerinin yerli ve milli olanlarını üreterek...
Dr. Öğr. Üyesi Ali Kurt: “Ülkemizin yurtdışına bağımlı olduğu siber güvenlik ürünlerinin yerli ve milli olanlarını üreterek, yurtdışına bağımlılığı azaltıyoruz” dedi.
Kenevir araştırmacısı ve yazar Dr. İsmail Tokalak, kenevir bitkisinin radyasyonu emdiğini belirterek, "Etrafımız radyasyonla çev
Kenevir araştırmacısı ve yazar Dr. İsmail Tokalak, kenevir bitkisinin radyasyonu emdiğini belirterek, "Etrafımız radyasyonla çevrili. Kenevir bitkisi ise ortamdaki buradaki manyetik alanı temizliyor" dedi.
Engelsiz Aydın ve Müzik Kulübünün projesi olan ‘8’inci Geleneksel Engelsiz Kış Konseri Etkinliği’ Aydın Gelişim, Odyoloji ve Sağlık Kulübünün Desteği ve Küçükçekmece Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşti.
ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye yönelik ekonomik tehdidini değerlendiren Dr. Naim Babüroğlu, “Bu açıklama Türkiye’nin güneyinde
ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye yönelik ekonomik tehdidini değerlendiren Dr. Naim Babüroğlu, “Bu açıklama Türkiye’nin güneyinde kurulacak bir PKK/PYD terör örgütü devletçiğinin işaret fişeğidir” dedi.
Her kış tartışmalara yol açan “grip aşısı”nı yorumlayan İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zey
Her kış tartışmalara yol açan “grip aşısı”nı yorumlayan İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Çiğdem Kayacan, “Başta 65 yaş üstü kişiler olmak üzere risk gruplarındakilerin grip aşısı yaptırması yararlıdır” dedi.
İAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sözer Çapan, "Karne başarı ölçütü değildir. Aileler çocukların yetene
İAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aylin Sözer Çapan, "Karne başarı ölçütü değildir. Aileler çocukların yeteneklerine baksın. Sömestr tatilinde çocuğa sadece ders çalıştırmasını söylemek en büyük yanlıştır" dedi.
 Yaklaşan karne günleri için ebeveynlerin tutumuna değinen İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park  Florya Hastanesi Klinik
Yaklaşan karne günleri için ebeveynlerin tutumuna değinen İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi Klinik Psikolog Zozan Başçi “Bu dönemde çocuklara kesinlikle ceza uygulanmamalıdır” dedi.
ABD ve İsrail, UNESCO’nun İsrail karşıtı önyargıları güçlendirdiği gerekçesiyle Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'dan resmi olarak ayrıldı. Ayrılma neticesinde UNESCO’nun 80 milyon dolarlık geliri kesildi.
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İstanbul Aydın Üniversitesi öğrenci kulübünün hazırladığı ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin destek verdiği “Aydınlığınızı Paylaşmaktan Korkmayın” Projesi kapsamında gönüllü öğrenciler, 500 miniğin kalbine dokundu.
Öğretmen subaylık yaptıktan sonra dershane açan, daha sonra meslek yüksekokulu ve üniversite kuran 43 yıllık eğitimci İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Doç.Dr. Mustafa Aydın, kendisini “eğitimci doğmuş” biri olarak nitelendiriyor...
Ticaret Bakanlığı desteğiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı ödüllerini aldı.
Anadolu tarihinin izleri “Değerlerimiz Önceliğimizdir” temalı defilede renk buldu
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Global Barış ve Demokrasi Araştırma Merkezi'nce "Uluslararası Göçmenler Günü" dolayısıyla panel düzenlendi.
Türkiye’de deneysel psikoloji çalışmalarının öncüsü ünlü sosyal bilimci Prof. Dr. Mümtaz Turhan, vefatının 50’nci yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde anıldı. Programa ünlü bilim insanının kızı Fügen Turhan da onur konuğu olarak katıldı.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde panele katılan Mustafa Denizli, “Olumlu yönde değişen birçok şey var ama eksikleri tam manasıyla gideremedik. Altyapıya hakikaten ‘alt’ gözüyle bakılıyor. Ülke futbolunu iyi yapacak ve ayakta tutacak olan..
İSTANBUL Aydın Üniversitesi Gazetecilik Kulübü’nün düzenlediği konferansa katılan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş, “Gazeteci dünyayı kurtarıyor ama kendini kurtaramıyor. Kendi kişisel haklarınız konusunda sağlamcı olun” dedi.
AVRASYA Yükseköğretim Zirvesi (EURIE), Türk yükseköğretiminin dünyaya açılmasını daha etkin bir hale getirmek ve Türkiye’deki üniversitelerin dünyanın marka üniversiteleri ile işbirliği yapmasına zemin hazırlamak amacıyla dördüncüsünü gerçekleştirecek.
Büyükşehirlerde yaşanan güvenlik sorunlarının ele alındığı “Metropol Güvenliği” panelinde “İstanbul’un Güvenlik Sorunları ve Çözüm Yolları” başlıklı bir sunum yapan İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, 35 bin 334 polis..
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepe’de tarihi kazıların devam ettiğini ancak bölgede tanıtım eksikliğinin olduğunu belirterek, "2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz, bölgede otel yapımları başladı” dedi.
AVRASYA Üniversiteler Birliği (EURAS) Genel Başkanı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Rektörler Konferansı’na ve ‘9’uncu Uluslararası Yönetim Araştırmaları Konferansı’na katıldı.
TÜRK basınında yanlış kullanılan röportaj yazı türünü evrensel anlamıyla yeniden canlandırmayı amaçlayan İstanbul Aydın Haber Ajansı (İAHA) muhabirleri, ikinci röportaj kitapları ‘Yeni Hayat’ı yayımladı.
Aydın Gastronomy Dergisi, Gastronomi dünyasında önemli bir yer olan GOURMAND INTERNATIONAL tarafından Üniversite ve Akademik yayınlar (B22) kategorisinde Türkiye’yi temsilen finalist olarak belirlendi.
Yalova'da sabah saatlerinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevresinde hissedildi. Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan "Bölgede çok fay hattı var ve bunların hepsi hareketli. Artçı sarsıntıların devam etmesi şiddeti azaltacak" dedi.
Yaptıkları çalışmalarla engellilerin yaşamını kolaylaştıran yerel yöneticiler İstanbul'da bir araya geldi. Engelli bireyleri sosyal hayatın içine dahil etmeye yönelik projeler üretmeye teşvik için..
Milli Eğitim Bakanlığı, Liseye Geçiş Sınavı’nın, 1 Haziran 2019 tarihinde yapılacağı açıklandı. 40 soruya 80 dakika süre veren bakanlık öğrencilerin yüzünü güldürdü.
İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un ‘2023 Eğitim Vizyonu Toplantısı’nda açıkladığı ‘Milli Eğitim Vizyon Belgesi’ni değerlendirdi.
Tiyatro yönetmeni ve oyuncusu Prof. Mehmet Birkiye, Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte öğrencilere, Sevgi Soysal’ın “Barış Adlı Çocuk” kitabından Ay’ı Boyamak isimli hikâyesini okudu.
Kadına yönelik şiddetle mücadelede medya ve haberciliğin rolünü değerlendiren Kanal D Ana Haber Spikeri Buket Aydın, medyada şiddet için kullanılan dilin önemini vurgulayarak..
Batı Platformu’na konuk olan Gençlik ve Spor Eski Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin AB ve Avrupa ile ilişkilerinin “ast üst ilişkisi” şeklinde değil, eşit koşullarda ve “göz hizasında” olması gerektiğini söyledi.
İSTANBUL'da 27 haftalık, 36 santim boyunda ve 910 gram ağırlığında doğan Hasan bebek, doktorların ve ailesinin desteğiyle yaşam mücadelesini kazandı. 4 ay önce 2 kilo 100 gramla hastaneden taburcu olan minik savaşçı şu anda sağlıklı bir bebek olarak..
Uluslararası Yüksek Mahkemeler Zirvesi’nde kabul edilen İstanbul Bildirgesi’ni değerlendiren Prof. Dr. Erol Ulusoy, bildirgede geçen “avukat olmayanların da davalarda tarafları temsil edebilmesi” önerisini “Bu ilke uygulanırsa ‘hukuki üfürükçüler’ türer..
İstanbul Aydın Üniversitesi Drama ve Oyunculuk Bölüm Başkanı Prof. Mehmet Birkiye'nin yönettiği ve Salih Bademci, Cem Özeren, Çağrı Şensoy, Güneş Sayın, Tuğçe Yolcu, İmer Özgün, Nişan Şirinyan'ın yer aldığı 'Senaryo' adlı oyun 7 Kasım..
İstanbul Ekonomi Zirvesi İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer, "Zirveyle beraber artık 'üretim ve sanayi' diyerek durum tespiti yapmayı düşünmüyoruz. Hedefimiz zirve boyunca 4 milyar liralık yatırımın olması" dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Bağımsızlık Günü İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Bağımsızlığın 35’inci yılı anısına üniversiteye bir adet mavi ladin ağacı dikildi.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen hayvan haklarıyla ilgili bir panelde “hayvan hakları için ombudsmanlık” önerisi sunuldu.
Atatürk’ün sesinden duymadığımız, ancak kağıda yazdığı şu sözler duygu yüklü bir veda gibiydi: “Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden (Türk Milleti’nden) ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: BENİ HATIRLAYINIZ!"
KADINA yönelik şiddetin, 'eril şiddet' olarak anılması gerektiğine dikkat çeken Psikolog Engin Eker, "Yalnızca gücünü gösterme peşinden koşan güçsüzlerin uyguladıkları şiddet neticesinde bu yıl 310 kadın hayatını kaybetti" dedi.
Toplumsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (TARMER) tarafından düzenlenen “Halit Aydın Bilim ve Araştırma Ödülleri” sahiplerini buldu.
Diplomasi Araştırmaları Derneği Ulusal Güvenlik Strateji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (USAM) ortak çalışmasıyla 'Savaş ve Diplomasinin Değişen Yüzü' başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.
GENELDE insanın ten rengine göre oluşan dişeti rengindeki değişiklikler, zaman zaman hastalık belirtisi de olabiliyor.
İSTANBUL Aydın Üniversitesi (İAÜ) İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Deniz Yenğin, yayıncılığın geleceğinin dijitalde olduğunu söyledi.
İSTANBUL Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Strateji Uzmanı Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, cumhuriyet rejimine giden sürecin bir gecede gerçekleşmediğini belirterek, "Cumhuriyet, Mustafa Kemal’in kafasında uzun yıllar boyunca şekillenen..
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Florya Halit Aydın Yerleşkesi'ndeki 2018-2019 Akademik Yılı açılış törenine katıldı.
Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’18'de İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTPYO) olarak 10 buluş ile katılım gösterdi.
ORMAN ve Su İşleri Eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "İki projemiz vardı, ihale ettik ama henüz yapılmadı onlar hayata geçerse İstanbul 2071 yılına kadar su sıkıntısı çekmez" dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi, geçtiğimiz Nisan ayında aldığı “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu”nu 6 ay içinde yükselterek büyük bir başarıya imza attı.
İSTANBUL Aydın Üniversitesi (İAÜ) ile girişimci akademisyenler tarafından kurulan InnowayRG'nin geliştirdiği ekartörün patenti 3.2 milyon lira değerlemeyle GRAVITY Health Technologies firmasına lisanslandı.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Aydın Üniversitesi(İAÜ) tarafından düzenlenen ‘Süresiz Nafakaya Adil Çözüm' sempozyumunda hazırlanan rapor, bugün Adalet Bakanlığı ile Aile ve Çalışma Bakanlığı’na, Ankara’da düzenlenen çalıştayda sunulacak.
İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, yeni döneme coşkulu bir “Welcome Day” programı ile “hoş geldin” dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık (Rusça) Bölüm Başkanı, şair Ataol Behramoğlu’na Avrupa Bilim, Sanat ve Edebiyat Akademisi (Academié Européenne des Sciences, Arts & Lettres) üyeliği verildi.
Uluslararası Etiket Tasarım Yarışması'nda Birinciliği İstanbul Aydın Üniversitesi Kazandı.
İAÜ PR Atölyesi Öğrencilerinden Halkla İlişkiler Sektörüne ve Kamuoyuna Açık Mektup: “Mesleğimin Farkında Ol!”
İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim İhracatında Bu Sene de Öncü
İstanbul Aydın Üniversitesi Dünya Arapça Günü Festivali Kutlama Programı - 18 Aralık 2017
ICDET 2017- 3 . Uluslararası Eğitim, Uzaktan Eğitim ve Eğitim Teknolojileri Kongresi
Öğr. Gör. Arta Fejzullahu "International Short Courses for Promoting Student Mobility" başlıklı sunumu ile EURIE 2017’de konuşmacı olarak yer almıştır.
Galeri Aydın’da açılan seramik ve cam sanatçısı Yasemin Yarol’un yaptığı kişisel çalışmaları içeren ‘’Sosyal Yaşam (!)’ sergisi, ekonomik ve sosyal baskılar altında olan insanın kapana sıkışmış yaşamına göndermeler yapıyor.
“Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor” etkinlikler dizisinin beşincisi 23 Mart günü saat 14:00’te Turuncu Salon’da gerçekleştirilecek.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye’nin en önemli sorunlarından trafik güvenliği ile ilgili son derece önemli bir panele ev sahipliği yaptı. Etkinlik boyunca üniversite bahçesinde yer alan emniyet kemeri simülatörü ise büyük ilgi gördü.
İAÜ Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencileriyle bir araya gelen yesilyama.com kurucusu İrem Yanpar Coşdan, sürdürülebilir üretimin tüketicinin de tercihleri üzerinden şekilleneceği mesajı verirken
Uzun süreli stresin ağız ve diş bakımını olumsuz etkileyerek ağız ve diş hastalıklarına neden olduğuna vurgu yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esra Somtürk
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri beyaz önlüklerini ilk defa 14 Mart Tıp Bayramı’nda giydiler.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileriyle buluşan Excel İletişim ve Algı Yönetimi CEO’su Burçak Taşkın Yurdakul, halkla ilişkilerin iletişim alanında önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekerken
Dünyada yalnızca Güneybatı Anadolu ile Rodos ve Kıbrıs Adası’nda yayılış gösteren Anadolu’nun endemik türü Sığla Ağacı’nın evrimsel süreçte geçirdiği tüm ekolojik ve sosyolojik temellere dikkat çeken Ekolog Dr. Okan Ürker
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Güney Kore KoreaTech Üniversitesi ile yaptığı işbirliği çerçevesinde 3 haftalık kış okuluna burs ile katılma hakkı kazanan İAÜ öğrencileri, Güney Kore’de bir kez daha Türk bayrağını dalgalandırdılar.
Havacılık sektöründe kurumsal iletişimin yeri üzerine İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileriyle bilgi paylaşımında bulunan Onur Air Kurumsal İletişim Direktörü Rauf Gerz, artık her sektörün kurumsal iletişime ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Franchising Derneği (UFRAD) Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Bütün çabalara rağmen Türkiye’nin güçlü bir ekonomiye sahip olduğu gerçeğini değiştiremiyorlar” dedi.
KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün İAÜ Öğrencilerine Kıbrıs Sorunu’nu Anlattı: “Çözüm Olmazsa KKTC Yoluna Devam Eder!”
İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı öğrencileri, 3 Mart’ta ‘Ünteks Grup Boya Baskı Apre’ firmasına inceleme gezisi gerçekleştirdi
TİGSİAD Başkanı İrfan Özhamaratlı, kendi iş imkanını yaratan iç giyim sektöründe eğitim gören öğrencilerin bu anlamda yolunun açık olduğunu söyledi.
Global Restoran Yatırımları A.Ş. Genel Müdürü Bahar Özürün, İstanbul Aydın Üniversitesinde katıldığı konferansta KasapDöner’in kadın istihdamına verdiği destekleri anlattı.
Çevreye ve dünyaya büyük zararlar veren ve yavaş yavaş azalmaya başlayan fosil yakıtlar tüm dünyayı alternatif yakıt arayışına iterken, özellikle ulaşım alanında biyodizel ve biyobenzin alternatifleri öne çıkıyor.
İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesindeki Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Suriyeli göçmen öğrencilere yönelik Türkçe eğitimleri başladı. Öğrencilerin Türkiye’ye adaptasyonunun amaçlandığı eğitim projesi 11 ay sürecek.
İAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Kuşadası’nda gerçekleştirilen Universiade 2017 Yarışması’nda 3 gümüş ve 2 bronz ödül aldı.
Galeri Aydın’da 2 Mart 2017 tarihinde açılacak Şevket Sönmez’in ‘Autotelic’ sergisi, sanatçının üniversite öğrencisi olduğu yıllardan günümüze son yirmi yılda ürettiği çalışmalardan seçilmiş bir çeşit ‘özet sergi’ niteliği taşıyor.
Uluslararası Mülteci Öğrenciler Eğitim Projesi “RESCUE”nun ilk toplantısı 14-15 Şubat’ta Roma’da gerçekleştirildi.
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ile Kalem’den Klavye’ye Kalıp Projesi
Dünyanın önde gelen otomotiv firması Aston Martin’in Türkiye Direktörlüğü görevine 25 yaşında getirilen Erdem Gezer’i ‘Ekonomi Yönetimi ve Paranın Gücü’ adlı etkinlikte konuk ettik.
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen fotoğraf sergisinin beşincisi 20 Şubat’ta açıldı.
Türkiye’nin sahip olduğu en niş miraslarından tarihi çeşmeler vandalizm tehdidi altında. İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Sedes, Edirne’de yaptıkları çalışmalar sırasında duvar yazıları ve grafitilerle tahrip edilmiş birçok ta
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı”nı değerlendiren İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sedat Aybar, söz konusu programın tersine göçü özendirebileceğini söyledi
Konut sektöründe Emlak Konut GYO tarafından başlatılan, GYODER, KONUTDER ve diğer firmalar tarafından geliştirilen kampanyaları değerlendiren İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sedat Aybar, kampanyaların kısa vadede sektörü ve genel
Her Cumartesi beIN Gurme kanalında yayınlanan “Ünişef” programı, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin konuğu oldu.
Paramedik Derneği ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen “III. Ulusal Üniralli” Paramedik Öğrencileri Ambulans Rallisi yarışmasına katıldılar.
8 – 11 Aralık 2016 - Tıbbi Görüntüleme Teknikerleri Öğrenci Kongresi'nin ilki 8 – 11 Aralık 2016 tarihleri arasında Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirildi.
The 18th International INGED ELT Conference Hosted by İstanbul Aydın University, Preparatory School on 20, 21, 22 October 2017 İstanbul, Turkey
Mimari restorasyon öğrencileri, İstanbul’un farklı bölgelerinde bulunan tarihi cami, kule, dikili taş ve nişan taşlarını içeren incelemelerinden oluşan çalışmalarını sergiledi.
İplik sektörünün dünyadaki 2.büyük etkinliği olan 14. Uluslararası İplik Fuarı Beylikdüzü Tüyap ta düzenlendi.
"Deri’de Yüksek Ritm Mottosu" ile İstanbul Fuar Merkezinde Alleather – IDF İstanbul Deri Fuarı düzenledi
İstanbul Aydın Üniversitesi yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapıyor. Zafer Güngen Kişisel Sergisi 1-13 Şubat 2017
İAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü “Draping Exhibition” Sergisi
Atlas İstanbul Dergisinin 2016 sayısında, Üniversitemiz Öğr.Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Balyemez’in görüşlerine yer vermiştir.
“Kara Ocak”ı anlatan fotoğraf sergisi, Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğundan Konsolos Yadulla Paşayev ve Ataşe Ramiz Hacızade’nin de katılımıyla açıldı.
Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle enerji tasarrufunun püf noktalarını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Filiz Katman, kompakt florasan lamba kullanıldığında yüzde 75’e varan oranlarda enerji tasarrufu yapılabildiğini ifade etti.
İstanbul Aydın Üniversitesi, bu yıl 8’incisi düzenlenen Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na damgasını vurdu. İAÜ standında sergilenen TÜBİTAK ödüllü elektrikli araç büyük ilgi çekti.
İstanbul Aydın Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı bölümünde öğrenim gören Ufuk Akkaya, Juniorshow Fuarı’nda birincilik ödülüne layık görüldü.
İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğrencilere verilen ödev, tarihi bir çeşmeyi yıkılmaktan kurtardı.
En İyi Kampüs Video Filmi Yarışması

güncelleme: 5.9.2023 17:22