1 | Mikrobiyolojiye giriş |
2 | Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve genel özellikleri |
3 | Normal flora, enfeksiyon hastalıkları ile ilgili temel kavramlar, enfeksiyon zinciri ve basamakları |
4 | Hastane enfeksiyonları ve önemi |
5 | Kan ve kan ürünleriyle bulaşan enfeksiyonlar ve etkenleri |
6 | Solunum yoluyla bulaşan enfeksiyonlar ve etkenleri |
7 | Gıda ve su ile bulaşan enfeksiyonlar ve etkenleri |
8 | Arasınav |
9 | Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve etkenleri |
10 | Dezenfeksiyon-Antisepsi-Sterilizasyon (DAS) tanımları/uygulamaları |
11 | Otoklav, Pastör fırını ve diğer DAS yöntemleri |
12 | Standart koruyucu yöntemler ve el hijyeni |
13 | Tıbbi atık yönetimi |
14 | Genel Tekrar |