1 | Mikrobiyolojiye giriş ve sınıflandırma |
2 | Mikrobiyolojide kullanılan araç ve gereçlerin tanıtımı |
3 | Mikroskoplar, kullanımı ve bakımı, mikrobiyolojide kullanılan boyama yöntemleri |
4 | Mikroorganizmaların temel sınıflandırılması |
5 | Konak organizma ve mikrop ilişkileri, patojenlik faktörleri |
6 | Bakterilerin genel özellikleri |
7 | ARA SINAV |
8 | Virusların genel özellikleri, bakteriyofajlar |
9 | Mantarların genel özellikleri |
10 | Mikroorganizmaların üretildikleri ortamlar, saf kültür eldesi, identifikasyonu |
11 | Sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri |
12 | Kemoterapötik ajanların mikroorganizmalar üzerine etkileri, ilaçlara karşı direnç ve direnç mekanizmaları |
13 | İmmünolojiye giriş, Antijen ve antikorlar, Bağışıklama yoluyla infeksiyon hastalıklarından korunma |
14 | Hastane infeksiyonları ve bağışık yetmezliği olan hastaya yaklaşım |