1 | Mikroorganizma tanımı ve sınıflandırılması, enfeksiyon kavram ve tanımları |
2 | Diş hekimliğinde görülen bulaşıcı hastalıklar ve bulaş yolları, |
3 | Mesleki sağlık, aşılama ve çalışan güvenliği |
4 | Standart önlemler (el yıkama, eldiven giyme ..), |
5 | ADSM Enfeksiyon kontrol komitesi, |
6 | Aseptik kavramlar (ilkeler, dezenfeksiyon, antisepsi, sterilizasyon) |
7 | Diş ünitelerinde hijyen günlük, haftalık, aylık temizlik |
8 | Ara Sınav |
9 | Merkezi sterilizasyon ünitesi ve özellikleri |
10 | Sterilizasyon yöntemleri |
11 | Sterilizasyon kontrol basamakları ve güvenlik testleri |
12 | Steril malzemenin depolanması ve korunması |
13 | Dezenfektan ve dezenfeksiyon kullanımı |
14 | Atık yönetimi |