Genel Bilgiler

Özgörev Gıda güvenliğinin ve kalitesinin temini için gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin birincil üretim aşaması dâhil olmak üzere üretim, işleme ve dağıtım aşamalarında asgari teknik ve hijyenik şartları gözeterek, yönetmeliğe uygun olarak gıda denetim ve kontrol hizmetleri yapabilecek ve gerektiğinde bir denetim raporu düzenleyebilecek  ve aynı zamanda gıdanın üretiminden tüketimine kadar geçen süreçteki bütün aşamalarda numune alma, alınan numunelerin duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirmektir. Bölüm/Program Olanakları Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı; Gıda İşleme Bölümü bünyesinde, Florya yerleşkesinde, 1.  öğretim olarak Türkçe eğitim veren bir programdır. Arzu eden öğrencilerimize, ön lisans eğitimlerine başlamadan önce, Hazırlık Programı kapsamında bir yıl İngilizce eğitim olanağı da sunulmaktadır. Öğrencilerimize dört yarıyıl boyunca, konularında yüksek akademik ve sektörel tecrübeye sahip öğretim kadromuz tarafından eğitim verilmektedir. Özellikle mesleki derslerin görsel sunumlarla desteklenmesi için gerekli projeksiyon ve bilgisayar donanımlarına sahip derslikler, Gıda İşleme Bölümü bünyesinde yer alan ve günümüz teknolojisi ile donatılmış uygulama laboratuvarları ve bütün bunların yanı sıra konusunda ve sektörde uzman güçlü akademik kadrosu programı farklı kılan özelliklerdir. Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programında kurumsal bilginin yanı sıra uygulamalı eğitim-öğretim yaparak öğrencilerin becerilerini geliştirmeleri sağlanmaktadır. Bu amaçla 1. ve 2. yarıyılda program için temel ve kültürel bilgileri içeren dersler, 3. ve 4. yarıyılda ise mesleki becerileri arttıracak uygulamalı derslere ağırlık verilmektedir. Ayrıca programda eğitim göre öğrenciler, üniversitemizin diğer bölüm ve programlarında olduğu gibi zorunlu yaz stajı haricinde 3 yarıyıl boyunca haftanın bir günü olmak üzere yerinde uygulama çalışması yaparak sektöre daha hazır hale getirilmektedir. Kariyer Olanakları Program mezunları;  Tarım ve Orman Bakanlığı Kontrol Laboratuvarları, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler,  İl Sağlık Müdürlükleri, Gıda Üreten Fabrikaların Gıda Laboratuvarları, Özel Gıda Laboratuvarları,  Gıda üretimi yapan tüm gıda işletmeleri, Gıda depolaması ve paketlemesi yapan firmalar,  Gıda katkı maddeleri üretimi ve pazarlaması yapan firmalar,  Gıda ambalajı üreten firmalar, Hazır yemek işletmeleri,  Fast  food gıda üretimi ve satışı yapan firmalar mezunlarımızın çalışma alanlarını kapsamaktadır. Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları: Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji.

güncelleme: 23.1.2020 15:42