Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni yetiştirmek üzere 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında hizmet vermeye başlayan bölümümüzün temel amacı; etkin ve zengin öğretim yöntemleri kullanarak, farklı yeteneklere sahip çocuklara öğretme yeterliliğine sahip beden eğitimi ve spor öğretmeni yetiştirmeyi hedeflemektedir. Çağdaş eğitim yaklaşımlarıyla hazırlanan programıyla, bölüm öğrencilerinin oyun ve spor yöntemlerini kullanarak çocukların hareketsel, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyecek program hazırlama ve uygulama yeterliliğine sahip olmasını sağlamaktadır.

Ayrıca Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, eğitim bilimleri, spor psikolojisi, kinesiyoloji, biyomekanik, spor fizyolojisi, motor öğrenme, motor beceri, antrenman bilimi gibi konuları içeren interdisipliner bir alandır. Bölüm, öğrencilerinin mesleki bilgilerinin yanında, nitelikli, araştırıcı, problemlere kısa sürede doğru çözümler bulabilen, bilimsel ve teknik gelişmeleri takip edebilen, çağdaş, üretken ve donanımlı bireyler olarak mezun olmalarını sağlar.

güncelleme: 4.11.2022 14:35

Bölüm Başkanının Mesajı

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni yetiştirme amacı ile açılan bölümümüz; spor kültürüne sahip, liderlik becerilerini etkin olarak kullanabilen, kamu ve özel sektördeki tüm okullarda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni, üniversitelerde akademisyen, spor kuruluşlarında yönetici veya benzer pozisyonlarda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapabilecek nitelikli mezunlar yetiştirme amacındadır.

Tüm öğrencilerimize eğitim yaşamlarında başarılar dilerim.

Aydın Dergi

Aydın Gazete