Bölüm Başkanı Mesajı

TV Haberciliği ve Programcılığı Bölümü Türkiye'de yaygın olarak kullanılan görsel ve işitsel bir iletişim aracı olan televizyon için öncelikle etik değerlere bağlı, farklılıklara hoşgörüyle yaklaşan, özel yaşamın gizliliğine saygılı, toplumumuzun ve kültürümüzün değerlerini gözeten bir programcılık ve habercilik anlayışıyla farklı formatlarda içerik üretebilecek ve içerik üretim sürecinin her aşamasında yer alabilecek mezunlar vermeyi amaçlamaktadır.

Bölümde hem iletişim bilimleri disiplininin temel dersleri hem de alana özgü kavramsal ve uygulamalı dersler, alanında uzman öğretim üyeleri ve mesleğe yıllarını vermiş deneyimli meslek profesyonelleri tarafından verilmektedir.

Derslerde kazandırılan beceriler ve yetkinlikler sadece televizyon alanında değil aynı zamanda gazete, radyo ve internet gibi mecralara da yöneliktir.

Mezunlarımızın İAÜ felsefesi bağlamında her şeyden önce insan hak ve özgürlüklerine dayanan bir anlayışla ve toplumsal sorumluluk bilinciyle mesleki faaliyetlerde bulunmaları ve ülkenin ihtiyaç duyduğu, mesleki nitelikleri sorgulanmayan insan kaynağını oluşturmaları hedeflenmektedir.

Doç. Dr. Ayten ÖVÜR

güncelleme: 14.12.2023 10:45