Akademik Kadro

Dr. Öğr. Üyesi ADEM AYTEN

E-mail : ademayten@aydin.edu.tr
Dahili Tel : 25601

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu. Ardından İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2011 yılında "Türkiye'de Basın ve Rejimi" adlı doktora teziyle İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Şuanda İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Televizyon ;Haberciliği ve Programcılığı bölüm başkanı ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak akademik hayatını sürdürmektedir.

-9bT2RR5.jpg

Prof. Dr. Atilla GİRGİN

E-posta: atillgirgin@aydin.edu.tr

Atilla GİRGİN Ankara Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nden lisans mezuniyetini almıştır. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik Bölümü'nde tamamlamıştır. Doktora eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde almıştır. 1971 ve 1998 yılları arasında TRT ve Anadolu Ajansı başta olmak üzere çeşitli kurumlarda görev almıştır. 1994 yılından itibaren Marmara Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulunmuştur. 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi itibariyle İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Haber yazma, yerel basın ve uluslararası iletişim alanlarında çalışmalarda bulunmuştur.

Dr. Öğr. Üyesi NACİYE BERİL EKŞİOĞLU SARILAR

E-mail : nberilsarilar@aydin.edu.tr
Dahili Tel : 25604

1990 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'n lisans eğitimini tamamladı. 2016 yılında Maltepe Üniversitesi'nde "Profesyonel Gazetecilerin Tanıklığında Medya-İktidar-Demokrasi İlişkisi: 2002-2015" adlı teziyle bütünleşik doktora eğitimini tamamladı. Atv ve Kanal D'de uzun yıllar haber muhabirliği olarak görev yaptı. CNN Türk'te eğitim içerikli haber programı sundu. Kanal 1 ve Atv'de haber merkezi müdür yardımcılığı ve haber programı müdürlüğü yaptı. 2017 yılından beri İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Dr Öğr. Üyesi olarak akademik hayatını sürdürmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi UMUR BEDİR

E-mail: umurbedir@aydin.edu.tr
Dahili Tel :

Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi 'Radyo Televizyon ve Sinema' bölümünde gördüğü lisans eğitimini 2010 yılında tamamladı. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde 'İletişim Bilimleri' alanında yaptı. 2012 Yılında başladığı Galatasaray Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 'Medya ve İletişim Çalışmaları' Doktora Programını 2017 yılında tamamladı. İstanbul Aydın Üniversitesinde 2018 yılından bu yana Doktor Öğretim Üyesi görev yapmaktadır. Akademik çalışmalarını siyasal iletişim, sinema ve bilim iletişimi gibi alanlarda yoğunlaştırmıştır.

sertac-kaya.jpg

Öğretim Görevlisi Tülay Acar ERGİN

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nde lisans eğitimini almıştır. Yüksek lisansını ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Bölümü'nde tamamlamıştır. Meslek hayatına Tercüman Gazetesinde başlayan Tülay ACAR ERGİN daha sonra sırasıyla Yeni Günaydın Gazetesi, Hürriyet Gazetesi, Sabah Gazetesi, Kanal D, Vatan Gazetesi, Habertürk Gazetesi ve Habertürk TV'de görev almıştır. Öğretim görevlisi olarak daha önce İstanbul Üniversitesi'nde ders veren Tülay ACAR ERGİN, 2017 yılı itibariyle üniversitemizde çalışmaktadır.

indir.jpg

Öğretim Görevlisi Cahit ÜSTÜN

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünde yüksek lisansını tamamladı. TRT'de metin yazarlığı yaptı. Şuanda İstanbul Üniversitesinde Radyo Televizyon Sinema bölümünde doktora eğitimine devam etmekte ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak akademik hayatını sürdürmektedir.

c927628be086cc69da86293504d1ab24.jpeg

Öğretim Görevlisi Sevinç Satıroğlu

Anadolu Üniversitesi – İktisadi İdari Bilimler Fakültesi – İktisat ve Anadolu Üniversitesi – Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden mezun oldu. 2006-2012 yıllarında  Kanal 24'te muhabirlik ve haber spikerliği yaptı. 2008 yılında Türkiye'yi gezerek, canlı olarak yayınlanan "Seyir Defteri" isimli haber-gezi programını hazırlayıp, sundu.  Yaptığı çevre haberleri ile 2008-2009 ve 2010 yıllarında üst üste uluslararası Uluslararası Çevre Basın Ödülleri 'ne layık görüldü. Sevinç Satıroğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi, İletişim Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi olarak yer almaktadır.

Arş. Gör. SEMA BULAT

E-mail : semabulat@aydin.edu.tr
Dahili Tel

Ege Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden 2016 yılında mezun oldu. 2019'da  Ege Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak akademik hayatını sürdürmektedir.

güncelleme: 16.7.2019 14:56