Sürdürülebilirlik Çerçevesinde Sosyal Sorumluluk Uygulamaları

arzu cekirge-01 (2).jpg


İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bünyesinde bulunan İAÜ PR Atölye'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor' etkinlikler dizisinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı altıncı etkinliği 21 Nisan 2021 Çarşamba günü saat 18:00'da zoom üzerinden gerçekleşti. İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Engin Başçı'nın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe, ARPR İletişim Danışmanlığı Kurucu Ortağı ve Posta Gazetesi Köşe Yazarı Arzu Çekirge Paksoy "Sürdürülebilirlik Çerçevesinde Sosyal Sorumluluk Uygulamaları" başlıklı sunumuyla katıldı.

 

Sosyal Sorumluluk Kültürel Kodlarımızda Var

Kurumsal Sosyal Sorumluluğun (KSS) 21'inci yüzyılda sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez unsurlarından biri olarak kabul edildiğini ve oldukça büyük önem arz ettiğini dile getiren Arzu Çekirge Paksoy, artık sosyal sorumluluğun kurumlar tarafından faaliyet niteliğinde değil, zorunlu olarak yapmaları gereken bir öncelik haline geldiğinden bahsetti. Bununla birlikte sosyal sorumluluk dediğimiz kavramın aslında geçmişten günümüze kadar bir tarihe sahip olduğunu ekledi. Osmanlı döneminden bu yana süregelen sosyal sorumluluk faaliyetlerinin kültürel kodlarımız haline geldiğini söyledi.

 

Kurumlar Toplumsal Bir Soruna Dokunabilmeli

Türkiye içerisinde yapılan KSS çalışmalarının son yıllarda hızla ivme kazandığını söyleyen Arzu Çekirge Paksoy, artık kurumların KSS için yapılacak faaliyetler üzerine ciddi çalışmalar yaptığını ve sürdürülebilir projeler üretme konusunda da stratejik adımlar atabilmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Toplumsal sorunlara göre hayata geçirilmesi ve yatırım yapılması gereken sosyal sorumluluk çalışmalarının en başında eğitim, sağlık gibi kategoriler gelirken, aile içi şiddet ve kadın-çocuk haklarının da beraberinde geldiğini öne sürdü. Buna ek olarak kültür, spor, çevre ve toplumsal konular için de KSS çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

 

Sürdürülebilir ve Değer Odaklı Projeler Hayata Sürülmeli

Kurumlar tarafından yapılan KSS çalışmalarında kamuoyunun aradığı özellikleri sıralayan Arzu Çekirge Paksoy, çalışmaların sürdürülebilir, ölçümlenebilir sonucu olan, özgün içerikli ve toplumsal fayda yaratıp, bir ihtiyaca çözüm üretilmesi gerektiği üzerinde durdu. Ancak bu sayede kalıcı ve halkın gözünde olumlu bir imaj yaratan değer odaklı projelerin ehemmiyetine vurgu yaptı. Covid19 salgını sürecinde yapılan KSS çalışmalarının çok değerli ve ciddi başarılar elde ettiğini, buna ek olarak sosyal sorumluluğun ne denli önemli ve son derece sistematik bir planlama sonucunda başarıya ulaşacağını bir kez daha yineleyerek sunumunu tamamladı.

 

Etkinlik öğrenciler ile soru-cevaplardan sonra moderatör Dr. Öğr Üyesi Engin Başçı'nın Arzu Çekirge Paksoy'a katılımlarından dolayı teşekkür konuşmasıyla son buldu.

1.jpg

güncelleme: 12.12.2023 14:56