Pera Palace Hotel Pazarlama ve İletişim Müdürü Can Erol: “Çalıştığınız alanın DNA’sını her anlamıyla öğrenin.”

can erol afiş.jpg

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü bünyesinde bulunan İAÜ PR Atölye’nin geleneksel  ‘Halkla İlişkiler ve Tanıtım Öğrencileri Sektörle Buluşuyor’ etkinlikler dizisinin 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar dönemi ilk etkinliği 27 Şubat Perşembe günü saat 14:00’de D Blok Mavi Salon’da gerçekleşti. Dönemin ilk etkinliğine Pera Palace Hotel Pazarlama ve İletişim Müdürü Can Erol ‘Geleceğin İletişimi’ konu başlığıyla konuk olarak katıldı.

"Doğru iletişim için ne lazım?"

Erol, doğru iletişimin temellerini “yaratıcılık”, “deneyim”, “basit düşünme” olarak özetleyerek, ‘doğru iletişim denilince aklıma ilk ve en önemli olarak yaratıcılık geliyor. Altyapınızı yeterince sağlam tutarsanız, meraklı olursanız bunlar sizin yaratıcılığınızı körükler. Her deneyim önemli. Deneyim deyince sadece iş deneyimi değil, 6 yaşında gittiğiniz basketbol kursu da 10 yaşında gittiğiniz gitar kursu da önemli deneyimler olabilir; dolayısıyla deneyimler bizi olduğumuz kişiler yapıyor. Ve son olarak basit düşünme. Basit düşünme bizim için hayati olaylardan biri.’ dedi.

"Medya mesajdır"

İnternet kullanımı ve iletişimin dönüşümünü veriler üzerinden anlatan Erol,  ‘Hızlıca artan bir sistem var. Dolayısıyla siz gelecekte sektörde ne olursanız olun, ‘medya mesajdır’ dan yola çıkarak söylüyorum ki bir telefon ekranına sığıp insanları yakalayacak bir iletişim modeli oluşturmak durumundasınız.’ sözleriyle açıkladı.

A18A2900.JPG

"Lokali terk etmeden globali düşünmek"

Can Erol; ‘Her şeyden önce meraklı olun, araştırın. Ciddi bir konuyu araştırmak zorunda değilsiniz. Dünyayı okuyun, dünyayı izleyin. Global düşünme önemli bir meziyet. İki nokta arasında bağlantı kurmak iletişim de çok önemli. Edebiyat, sinema iletişimcilerin mutlaka içinde olması gereken alanlar; çalıştığınız alanın DNA’sını her anlamıyla öğrenin ve makul olun. Doğru rol modeller belirleyin ki yaptığınız işin bir anlamı olsun.’ diyerek bölüm öğrencilerine mesleğe ve iletişime dair tavsiyelerde bulundu.

Etkinlik, Can Erol’un öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Deniz Akbulut’un kendisine günün anlam ve önemini belirten bir plaket takdim etmesiyle son buldu.

güncelleme: 12.12.2023 12:27